Тираджия и жена му под карантина до щаба: Донесете ни цигари и бири!

Семейството е с три деца, едното от които бебе на година
Обновена: 25 мар 2020 12:32 | 25 мар 2020 12:23, Камелия Цветанова
190
Тираджия и жена му под карантина до щаба: Донесете ни цигари и бири!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ало, кризисният щаб ли е, ние сме под карантина и не можем да излезем, донесете ни цигари и биричка!“.  Това обаждане възмути Общинския кризисен щаб в Благоевград, информира „Труд“.

Не е било майтап или шега с горещия телефон, а съвсем истинска „заявка“.

Още по темата
Подадена е от семейство с три деца, което е поставено под карантина.

Илияна и Минчо са под карантина от пет дни, тъй като мъжът е тираджия и се е завърнал от Франция.

Семейството с трите им деца, сред които и бебе на една година, се оплаква, че няма пари в себе си, няма и близки в Благоевград, тъй като е от Бургаско.

Те звънели два пъти до щаба, първо поискали храни от първа необходимост.

От щаба им доставили пакети ориз, леща, брашно и мляко.

Вторият път обаче прекалили, поискали цигари и бири, при това без да платят.

От Кризисния щаб към община Благоевград предупредиха, че не бива да се злоупотребява с тях.

„Щабът е създаден в защита и полза на гражданите. Неговите функции са да обслужва и предоставя храни от първа необходимост и медикаменти на самотно живеещи, трудно подвижни и болни възрастни хора, както и на хора под карантина, които не могат да се обслужат сами. От времето на създаването си до сега Оперативен кризисен щаб е обслужил 36 сигнала на граждани в нужда“, предупредиха от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Гербери, не мрънкайте! Всички под строй в новата икономика на Боеко, в която вие сте обслужващ персонал за доставки по домовете!;))) Вие, как ямислите, тая работа, бе, аланколовци;)))? Чи шъ запрете всички, ша им фърлите по брашно и боб и опвайте се;))) Аааа, не сте познали! Тука, тука, да *** обслужвате! ***.й.муни, гиди ниедни!;)))
78
0
 
15
 
! Отговори
Lilith преди 4 години
До АнонименДори храните от първа необходимос имат своите правила, ако не искаш някой да страда след приема им. Лизинът е аминокиселина, която организмът не произвежда и трябва да си набави с храна. Не става обаче с ориз. Има и още няколко такива аминокиселини. Обърнете внимание какво се разбира под храни от първа необходимост и винаги се е раздавало в комплект- месни консерви, бобови, олио и брашно. Мвежду другото - трябва ти и мая за брашното, но не е включена.
77
4
 
21
 
! Отговори
Lilith преди 4 години
До АнонименКак се чисти според Вас без препарати в условия на грипна епидемия? Вариш вода и поливаш всичко може би? Как се поддържа хигиена на 3 деца и двама възрастни само с вряла вода? Вие защо не се ощавите? Как може да оставиш деца без витамини и храна от трите групи, като седновремено с това им забраниш да излизат на слънце и въздух? Щабът, освен рахит и запек, какво друго им е осигурил с направените доставки?
76
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четете ли какво се е случило? Селяндypът *** тираджийски му носят храни от 1ва необходимост, после келeмето иска цигарки и биричка с цоцоланата Илияна да се наливат и да пушат. Е, неслучайно си тираджия, селяндуpино ***. Неслучайно си абсолютен слуга за цял живот. След ден, два ще наруши карантината и ще го глобят и осъдят едно хубаво.
75
0
 
14
 
! Отговори
Аз ли съм тъп или.. преди 4 години
Но нещо не разбирам тези са под карантина може и да не са болни ,ами да им направят и бавните и бързите тестове и да се види какви мерки ще са най-подходящи.....само едно не разбирам кой ни пази от заразени хора който са без симптоми и щъкат където си искат с таксита и с градския ,чак докато им се появят по-тежки симптоми,а дотогава и тези който са били заразени ще заразяват с пълната сила ....и какво излиза ,че всичко е пълна лъжа и каквото ще става ще става....
74
3
 
22
 
! Отговори
Димитър преди 4 години
Мен като възрастен човек (на 66 години) никой не ме е питал дали заради мен искам да затворят цялата държава. Синът ми го пуснаха в неплатен отпуск, сега как ще си изхранва семейството? Не ме е страх от вируса, а от глада!
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, става вероятно дума за необразовани хора. Но на Запад примерно се говори за това метадоновите програми и центровете за контролирано даване на наркотици в никакъв случай не трябва да престанат да работят. Човек, пристрастен към вещество, ще намери какъвто и да е начин да си набави пари за него и самото него. Както и пушач в карантина. Това наистина са неща от първа необходимост, трябвало е да предложат да си платят.
72
2
 
8
 
! Отговори
Сериозно преди 4 години
Само от любопитство - тези под карантина сами ли си пазаруват, ако не са стари, самотни болни и т. н.? Тогава излиза, че и аз със семейството ми сме под "карантина", защото излизаме само до магазина и по един да разходи кучето и то без да сме се завърнали от чужбина или да сме се оплакали от синптоми (дано на никой да не се налага да има оплаквания). Та какъв е смисълът от карантина та, ако хората сами си пазаруват, ако имат пари?
71
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една категория *** оти, които си мечтаят за диктатура, ограничения и дефицит и мразят всеки, който обича свободата. Какъв ви е проблема, че са поискали две бири?
70
1
 
6
 
! Отговори
Петьо преди 4 години
Бира имам само домашна, цигарите почти свършиха, останаха само тютюневи бали. Ако ви се реже пишете.
69
6
 
5
 
! Отговори
Петко преди 4 години
*** си е *** *** на гъдулка
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да бе верно ще не ползваха разните там почивни станции на разни министерства и ведомства за хората под карантина, например аз знам за поне 4 такива станциии само на МО, да не говорим за останалите министерства
67
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са необходими неща при карантина. Бирата използват за мая като месят брашното, а с цигарения дим убиват вирусите във въздуха.
66
2
 
23
 
! Отговори
ддгг преди 4 години
Напълно са прави хората. Щом си зпазват карантината, да си поръчват каквото искат. А не да се оплакват, че искали цигари или бира да им вземат.
65
12
 
28
 
! Отговори
ами прави са преди 4 години
Хората си спазват съвестно карантината - след като са ги затворили ще им носят и още как. То не става да те затворят и да те отебат с ориза и брашното. Като искат карантина ще организират доставки на поръчки! Значи само забрани знаят да налагат, но да органзират нещата не можело, нагло било. Ами като не им донесат хората излизат да си пазаруват не защото са безотговорни, а защото държавата не си върши работата.
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВодичкаИ на мен ми се гади от прости хора като теб!!!
63
9
 
10
 
! Отговори
az преди 4 години
какъв ви е проблема бе? Дали цигари или боб каква е разликата? Ако съм алкохолик и алкохол ще носят. Щом не са забранени от закона тия зависимости ще се съобразяват с това което искат да ядат пият пушат хората. Ако съм веган, веганско. *** и несъобразителните.
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
изначално с тия карантини е голяма глупост, тия поне са се обадили, щото някой други просто ще си излезат 1-во ще си изтеглят пари от банкомата и после ще минат през магазина, карантината трябваше да бъде организирана по друг начин, толкова много почивни станции има на различни министерства и ведомства, хората под карантина трябваше да бъдат настанявани там, за да се контролират и да им се доставят нужните неща, толкова е просто, ама отде толкова акъл у шапкари
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахахах...Илияна и Минчо къртят направо, донесете ни цигари и бира...ха ха.Знаят хората как се изкарва карантина, спор няма за това.
60
12
 
7
 
! Отговори
Водичка преди 4 години
До azЩе ти носят, ама друг път. *** не може да проумее, че рахатецът му ще се наруши. Това е проблемът. Гади ми се от прости хора, разберете...