Възрастни пазаруват, в Плевен проверяват спазват ли се часовете

Преди ден е имало скандал в магазин заради неспазване на дистанция
25 мар 2020 01:00, Красимир Ангелов
20
Възрастни пазаруват, в Плевен проверяват спазват ли се часовете
Снимка: БГНЕС

Община Плевен започна проверки спазва ли се заповедта на министъра на здравеопазването гражданите над 60 години да пазаруват в интервала 08.30 - 10.30 ч., съобщиха от общината.

Служители на Дирекция "Обществен ред и сигурност" обхождат големите търговски обекти за хранителни стоки. Сериозни нарушения не са констатирани, а клиентите са малко.

Вчера обаче се е стигнало до намеса на полицейски служители в търговски обект при отказ на възрастни хора да спазват дистанция от метър и половина помежду си като част от задължителните противоепидемични мерки, допълват от общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Оф, братко, има изходд. Като толкова ти е тежък живота, що не вземеш да се обесиш. И без това няма да остарееш.С тези короновани бръмбари в кратуната, не те виждам.
16
2
 
4
 
! Отговори
Друго дунавско село преди 4 години
Хотанца не е запустял, населението е с 12-15% по-малобройно в сравнение с периода на късния соц. Но българите се изтеглят към градовете.На тяхно място се настаняват други и това променя облика.Един пример - преди време ромка купи хубава къща, след като почина възрастната й собственичка. Докато бабата беше жива, от големия двор произвеждаше толкова плодове, зеленчуци и продукти от домашни животни, колкото да изхрани едно семейство. Сега дворът пустее, а ромката и децата се шляят по улиците.
15
0
 
2
 
! Отговори
До До 2 преди 4 години
Годжи е прабългарско име, ноднес го използват като умалително и дори като прякор.Още в юношеските си години попаднах на публикация на автор на име Л. Отов, но за съжаление не помня заглавието на този труд. Там се обясняваше, че са прабългарски и имена като Илдико, Джейн, Жана.
14
2
 
7
 
! Отговори
До Оф... преди 4 години
Ей, перко! Майка ми е с 40 г. трудов стаж, а баща ми беше работил 43 г. И двамата са висшисти и като специалисти си тежаха на мястото.Ти ли ще определяш кой колко е дал на България и колко години има право да живее?Това е все едно да се опиташ да вземеш на някого личните му спестявания от банката, под претекст, че на теб ти трябват пари и си мислиш, че като ти остават още 10 или 20 г. до пенсия, имаш право да обсебиш и чуждото, за да живееш по-добре.Хайде стига експоприации по социалистически!
13
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До срам ВЯРНО Е. АЗ СЪМ ОТ СЛИВЕН И НАБЛЮДАВАМ КАК НОЩНО ВРЕМЕ СЕ РАЗТОВАРВА ТЕХНИКА И ТАНКОВЕ НА НЕИЗПОЛЗВАНО ЛЕТИЩЕ КРАЙ СЛИВЕН И ЗАМИНАВА НА ПОЛИГОНА НОВО СЕЛО. ЕДИН ГЛЕДА СВАТБА А ДРУГ БРАДВА. КЪДЕ Е ГАРАНЦИЯТА ДАЛИ НЕ НОСЯТ ПО НЯКОЕ ВИРУСЧЕ.
12
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До оф ... 13 ТОВА КОЕТО ИЗПИСА И ЗА ТВОИТЕ РОДИТЕЛИ СЕ ОТНАСЯ И ЛИ ЗА ДРУГИТЕ?????
11
1
 
2
 
! Отговори
срам преди 4 години
вируса се казва има американски войски и техника в БГ които правят учения демонстрация на сила срещу русия
10
17
 
3
 
! Отговори
оф ... преди 4 години
Ей, не забравяйте, че тези пенсионери излязоха на пенсия на 55 и 60 години, а ние ще работим до 75 години!Ние кога ще навлечем белите къси панталони и да тръгнем за последно сбогом да обикаляме Света?Пенсиите са им били малки, а защо не кажат от колко време вземат тези пенсии, а?Поне малко морал!Сега за Велик ден отново ще им дадат пари за козунаци; хубаво, а ние ще се чудим как да издържим до есента, нали?Писна ми от тема "пенсионери", а вече и не издържам!Да си тръгват, голяма работа!
9
1
 
14
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
Щом Община Плевен не чете правилно наредбите, какво остава за обикновения гражданин ! Невежество на отговорни места !
8
1
 
16
 
! Отговори
seira преди 4 години
"Община Плевен започна проверки спазва ли се заповедта на министъра на здравеопазването гражданите над 60 години да пазаруват в интервала 08.30 - 10.30 ч...."СТИГА ЛЪЖИ!!!СПОРЕД ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪРА, МЕЖДУ 08.30 ч. И 10.30 ч. СЕ ЗАБРАНЯВА ДА ПАЗАРУВАТ НА ЛИЦАТА НА ВЪЗРАСТ ДО 60 г.ЛИЦАТА НАД 60 г. ИМАТ ПРАВО ДА ПАЗАРУВАТ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА ДЕНОНОЩИЕТО!!!НАРОДЕ!!!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плеен да гие мислят, както винаги, с оная си работа. Трябвало е да проверяват дали хора под 60 г. пазаруват в интервала между 8:30 и 10:30 и съответно да ги санкционират, а не да тълкуват закона както дявола евангелието.Дори Мутафчийски призна, че ако се наложи, може да въведат подобно изискване за хората над 60, но засега не се налага.segabg/hot/category-bulgaria/nyama-zabrana-horata-nad-60-g-da-pazaruvat-prez-celiya-den
6
10
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Кой е този "Годжи"? Досега не съм чувал за човек на име Годжи или каквото там да означава.
5
2
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
В заповедта е записано, че хора под 60 не могат да пазаруват преди 10:30, но никъде не е упоменато, че възрастни не могат да пазаруват след 10:30. Така, че ползата не е много голяма.
4
4
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Основното при тази епидемия са последиците за преболедувалите коронавирусът, въпреки че и смъртността е доста по-висока от обикновен грип. Пораженията по белия дроб са прекалено опасни, за да се отминават с лека ръка.
3
0
 
29
 
! Отговори
Фалшива новина преди 4 години
Поредната фалшива новина. В заповедта на министъра няма изискване възрастните хора, които са над 65 години да пазаруват само между 08:30 и 10:30 часа. Въобще няма ограничение за часовете, когато възрастните може да пазаруват.
2
11
 
21
 
! Отговори
ДОКОГА ДИКТАТУРА ? преди 4 години
Докога ше продължи тая простотия ?Грип като грип !Трима починали старци, от които двама с множество други заболявания и един с тежък инсулт.Тия дни ще починат още двама-трима на същото положение.Вие какво искате ? Старите хора да не умират ли ?И тоя Годжи докога ше лъже за заразените ?ББ му казва: "Мутафчийски, днес ще пуснеш малко тестове, защото искам малко нови заразени. Утре - с двама повече. Да не бие пък много на очи."Реално хиляди са заразените, но го карат на крак.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заповедта на министъра не съдържа текст, който изрично да задължава хората над 60 години да пазаруват от 8.30 до 10.30 ч. Заповедта трябва да се измени/допълни с изричен текст в този смисъл, ако това е била целта на регулацията, за да се избегнат конфликти и голямо напрежение при изпълнението на заповедта. Спешно!