За 3 часа: 100 войници направиха военнополева болница в Русе

В зала "ОЗК Арена Русе" са поставени 237 легла, обособени са лекарски кабинети
25 мар 2020 20:50, Анисия Иванова
59
За 3 часа: 100 войници направиха военнополева болница в Русе
Снимка: БГНЕС

Около 100 войници изградиха за три часа военнополева болница в зала "ОЗК Арена Русе" под ръководството на командира на военно формирование 34 200 - Шумен, полковник Добромир Добрев.

Той обясни, че за целта са били задействани два модула. Триста легла с дюшеци са били доставени в Русе от базата на ДА "Държавен резерв и военновременни запаси" в Силистра. Началото на занятието е било поставено в 9.00 часа тази сутрин, като за общо шест часа, заедно с товаренето и транспортирането, всичко е готово.

В залата са поставени 237 легла, а останалите 63 са разположени в други специални помещения. Има обособени лекарски кабинети, места за медицински екипи, за столова, както и санитарни възли.

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в Русе Спасимир Димитров, който е основен координатор от страна на община Русе в занятието, обясни, че предстои залата да бъде дезинфекцирана, като имуществото ще остане за съхранение в нея.

"От страна на общината ще предоставим организационна и логистична помощ при необходимост", заяви Димитров, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази болница ще затварят, тези които не спазват карантината. А сега някой да посмей да не спазва карантината.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изглеждат пълни с въшки и бацили, сигурно са на по 50 години дюшеците
8
2
 
5
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Едни и същи легла ли опъват във всяка зала,че иначе заедно трябваше да ги правят
7
7
 
14
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
цирк корона банкя представя.... има 200 заразени, 30 с неква по тежка форма на пневмония, 3ма умрели на по 90 години тея ми строят полева болница. дали американусите не се готвят за война с русия се пита в задачата?
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези легла са безмислени срещу вирусът защото нямат апаратура..Просто ще лежат и ще умират там.Такава болница е добра при голям брой ранени от куршуми снаряди и шрапнели.Влизат в операционната оперират ги след тва ги шият бинтоват и слагат да заздравяват... Това което е сега е нещо тотално друго.Трябва да има изолирани отделения за разлипните степени на болни.Как ще сложат такъв с леки или средни симптоми до такъв умиращ ?Найдобре всеки да е с отделна клетка и отгоре найлони които се пръскат със
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егаси ***, там да не би да държат хора с прободни и физически рани?! Това е вирус, а такава импровизирана болница/терен с много легла, не е болница, това е развъдник на зарази! Тотална смехурия!!!
4
5
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Да не си в ромското гето
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен1Вирусът не вирей на тъмно, затова са ви спрели тока.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво бе китайците за 6 дни, ние само за 3 часа.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ние вече три часа нямаме ток. София