Преминаването през КПП-та - с облекчен режим

Ананиев издаде заповед кои са с предимство за преминаване
65
Преминаването през КПП-та - с облекчен режим
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове на областните центрове.

Още по темата
Това става само в случай на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място; здравословни причини на пътуващия или на негови близки; завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващият временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес.

Освен това необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия; необходимост от снабдяване за себе си или лица, за които пътуващият полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези стоки.

Обстоятелствата за преминаването през контролно-пропускателните пунктове се удостоверяват със служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта; медицински документ; документ за самоличност; декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването, пише в заповедта.

Заповедта на здравния министър указва, че водачите и пътниците в товарни автомобили и автомобили, с които се осъществява охрана на ценни пратки и товари (инкасо автомобили), представят само документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта.

След представяне на документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, с приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат служители на хранителни вериги и аптеки; осъществяващи доставки на хранителни продукти и лекарства; служители в стратегически обекти; на ВИК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества; извършващи неотложни ремонтни и/или аварийни дейности.

С приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат и превозни средства със специален режим на движение, както и лицата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Мерките, въведени със заповедта на министъра, са в сила до изричната им отмяна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КПП та трябва да има и то на повече места, даже и в градовете, по летища, входове на метро, гари, обществени учреждения и фабрики, но не по този начин да събират служебни бележки и да разменят вируси опипвайки документите, а да извършват препоръчаната дейност от СЗО.Измерване на температура, при показание над 37, бърз тест при положителен резултат обратно и под карантина, при отрицателен, пълна дезинфекция и да продължава напред.
36
1
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Кое му е...облекченото;да ходиш да се обясняваш като...ученик на зауча,ако те е хванал,че си закъснял за час.Да не може човек да отиде спокойна на вилата по селата и да си посади необходимите пролетни посеви,да си нагледа имота.Ако не го отменят скоро,ще има...революция.Тиквата да не си мисли да ни баламосва вечно.
35
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам логиката българите не могат да пътуват вътре из странта,но българите от огнищата на вируса можатда се приберат в БГ? Тази зараза беше донесена в БГ от туристи и гастарбайтери. Глобализма убива.
34
0
 
30
 
! Отговори
kocej преди 4 години
И кому е нужна тази простотия ..Всеки може да напише някъква причина и да отиде където си иска....
33
1
 
47
 
! Отговори
Без КПП ! преди 4 години
Хотелите затворени. Заведенията не работят. Забранено е да се събират повече от 2 души на едно място.В парковете не може да се ходи. Спортни събития няма.На всичко отгоре - дебне опасен вирус отвсякъде.Някой може ли да се сети по каква причина ще искам да ходя до големия град при това положение ?Няма такава !Значи тези КПП-та са напълно излишни.Те няма кого да спират, защото никой няма вече желание да се разхожда безцелно.Спират и бавят само работещите.
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега мисирката дето е написала това ще поясни с какво точно е облекчението, или да се разсъждава е противопоказно за мисирките в територията...важно е заглавия да има!!
31
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези КПП са безсмислени при положение,че има забрана за масовиб събирания,пикници,спортно аматьорски мероприятия и т.н.В градовете всичко е затворено.Нека се санкционират солено нарушителите.Един патрулен екип спокойно може да обходи крайградските паркове за няколко часа и да действа.Но да забраниш на човек да си отиде на село,при което от апартамента отива директно в къщата без дори допир с други хора е глупост.И като ресурс,и като мярка не е издържано.
30
1
 
42
 
! Отговори
Майна преди 4 години
Границите отворени, градовете затворени що за простотия
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*до 29
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26Хората ходят на работа бе, ***! Ти ако искаш си седи до 21 септември у вас, никой не ти пречи.
27
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или ще правим карантина за 1-2 месеца в цялата страна както трябва или ги махайте тия КПП та и всеки да ходи където иска. Това нашето е някаква пародия на мерки. Едни си стоят вкъщи и изпълняват каквото им се каже, а дриги си я карат както им е кеф
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в допълнение на 27И нашето
25
2
 
45
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Бойко, признат грях половин грях. Признайте си, че тези КПП-та бяха грешка. Нормално е в екстрената ситуация, която се създаде да допуснете и грешки.Никой няма да ви съди за това.Хората вече осъзнаха, че не трябва да се разхождат безпричинно. Всички четем какво става в Италия и Испания.Никой не е луд при такава опасност да тръгне безцелно да се шляе.Господин Борисов, молим Ви,приберете тези момчета полицаите !Няма нужда да мръзнат и да рискуват здравето си и това на семействата си.
24
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приемам мерките,които се предприемат като цяло в България.Друг е въпроса,че в случая най-силната мярка е самоконтрола и личното съзнание.Но не съм съгласен с това ограничение за областните центрове! По-скоро би довело до негативи,отколкото обратно.При всичките мерки в самите градове,човек и да иска да се разходи някъде безцелно,то не може да го направи,защото всичко е затворено.Наистина тези хора,които пътуват до селцата си имат причина.Не може с декларация да докажеш ,че имаш куче на вилата.
23
0
 
35
 
! Отговори
ИЗЛИШНО преди 4 години
Вярно е, че са нужни някои ограничения и засилени мерки за контрол, НО КПП-тата СА ПОГРЕШНА МЯРКА! Короната вече е навсякъде, а и пътуването изобщо, ама изобщо не е спряло!Излишно се ангажира състава на МВР с ненужна дейност, която изисква допълнителен ресурс! Който пътува си пътува и това е. Разликата е, че чака. Аз нито едно пътуване не съм си отмениил до момента и няма да отменям...
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я кажете, колко време се минава от сутринта, като оернича и ходят на работа в София, а?
21
1
 
15
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
Чипирайте ни и ще се улеснят много нещата!
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално... Хората взеха за въстания да говорят вече...
19
0
 
32
 
! Отговори
Филипова Маргарита преди 4 години
С тези безмислени проверки и малкото работещи ще бъдат съкратени. Що господата униформени не вземат да проверят клиентите на големите стрителни вериги, примерно. Факт, е 4е има струпване на хора все още по такива места, но тям никой нищо не ги пита. Мор за обикновенните данъкоплатци - ако не е вирус, държавната машина ще ги сма4ка. Аре стига толкова!!!!!!
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен Органите са го закъсали с тойлет пепъра и затова е тоя зор с декларацийте.И спестяват от бюджета.