В Пловдив: Наложиха 92 глоби от 5000 лв. за разходки

Най-много сигнали за нарушения - в кварталите с етническо население
29 мар 2020 23:15, Анисия Иванова
224
В Пловдив: Наложиха 92 глоби от 5000 лв. за разходки
Снимка: БГНЕС

92 глоби от 5000 лв и 65 протокола с предупреждения са наложили само за днес служителите на ОДМВР-Пловдив заради неспазване на мерките срещу епидемията от коронавирус. Това съобщи кметът Здравко Димитров след конферентна връзка с директорът на ОДМВР ст. комисар Йордан Рогачев.

Санкциите са наложени по приетият миналата седмица Закон за извънредното положение.

В екипите, които следят за прилагането на противоепидемиологичните мерки на територията на Пловдив участват Общинска полиция, ОП „Общинска охрана“ и Пловдивския общински инспекторат.

Най-много сигнали за нарушения има от кварталите с етническо население, но и в останалите има много санкционирани граждани, съобщи БНР.

Според Закона за извънредното положение, който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването или директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки, се наказва с глоба в размер на 5000 лв.

Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв.

Санкции могат да налагат от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, определени от директора на РЗИ, длъжностни лица, определени от директорите на ОДМВР или длъжностни лица, определени от кметовете на общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: Пловдивглобикарантина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
23
 
! Отговори
Унуфрий преди 4 години
Нищо ясно няма в статията. За хора под карантина излезли или за разхождащи се нормални хора става дума? А иначе, по-добре от глоба е общесвено полезен труд, изведнъж богати с бедни се изравняват.
45
3
 
10
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Мафията взе парите.
44
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако унищожиш дюни или гора няма да те глобят толкова, колкото, ако отидеш на разходка в парковете.
43
5
 
15
 
! Отговори
До 52 преди 4 години
Къде да тръгнали бе човек... Както виждаш и 5 бона явно не спират някои хора.. Аз съм на 29 години здрав и прав и активен човек, и все пак не мътфам от нас, мъча се да бачкам от вкъщи и квото мога за да не правя тълпа, гледам през блока некви чича и и лелки дето са най застрашени пият кафета по пейките...
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
синчето на едно червена секретарка(новобогаташ), на което има няма нищо, като вземе пари и не ги връща само се казва, кога вземеш на босия цървулите, тогава ще си получиш парите, че и с тези така
41
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези са ненормални!Какви са тези огромни глоби?Вие нормални ли сте,населението 85% е бедно и едвам свързва двата края,не е като партийците богато!Такива глоби няма и в западна Европа!
40
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямало пари в хазната!Ето как покрай тези забрани ще я напълнят,само в Пловдив глоби в размер ,половин милион лева!Боко има сметка народа да е в нарушение.
39
4
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Васил Божков е търсен за сериозни неща а не глупости. ЧСИ няма право да ти пипне имуществото освен ако не си се разписал някъде къде им даваш право на това. Ако на глобата има такава кауза и я подпишеш сам си слагаш таралеж в гащите..... горе долу познавам някои от тези закони затова говоря - те печелят от хора коит не знаят и се страхуват а иначе ЧСИ са много отворени и смели като те усетят че не знаеш, но ако им кажеш точните думи подвиват опашлета, знам го от собствен опит ;)
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 41Не съм телефонистче. но дори и те взимат не лоши заплати. Е не е най-хубавата работау но пак е добре. Не е необходимо да ги обиждаме. Работят и вършат доста нервна работа. Нормални хора са. Не разбирам този негативизъм към хора, които работят и си плащат нсичси данъци и осигуровки, защото там не се крие нищо. Много други го правят.
37
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България може да изхвърлиш бирено шише на поляната и никой няма да ти каже нещо, но отидеш ли в парка глобата е 5000 лева.
36
21
 
13
 
! Отговори
Много ли ???!! преди 4 години
За много от българите единствения начин да следват правилата е да им се бръкне дълбоко в джобовете. Така че, напълно подкрепям !!! Това ще е полезно за държавата / за много държави глобите са едно от най- доходоносните пера в бюджета/ и полезно за хората да се научат на дисциплина. ДИСЦИПЛИНАТА и отговорността към другите е най-голямата разлика между нас и най- развитите държави. Достатъчно е да се прочетат безотговорните коментари тука
35
4
 
10
 
! Отговори
Проста сметка преди 4 години
92ма с глоби.Да речем,че са от малцинствата значи ще бъдат платени на кукуво лято.На 3 000 000 им изтичат личните документи тази година. 1 000 000 да са роми от тях да глобят 500 000 да речем колко биха напуснали България,ако не си платят глобата.?????00000Значи половината остават в майка България за радост на българския бизнес .Халал
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да глобяват, да им наредят да чистят парковете.Може да сложат и кабинки тип баня с мивка и тоалетна за миене на ръце.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 33Евала. Давай. Да живее простотията. И спазвам карантината и съм съгласен да се спазва закона, но не понасям ***. Ако такива като теб следят за закона, бог за пази България. И не работа за никой тука. От много време работя за западни фирми.
32
4
 
28
 
! Отговори
До до 31 преди 4 години
Бе ти не си плащай глобата, пък после 5000 лева + лихви + държавни такси + хонорар на адвокат, водещ делотo и едни 7-8000 лева изгаряш.Васил Божков го събори държавата, па теб ли няма да те премаже държавният апарат? :DАма ти си вярвай, че държавата няма да си потърси парите.
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
fake news.
30
5
 
7
 
! Отговори
Герасим преди 4 години
Да са казали, че отиват на църква. Те си работят и който иска може да отиде и да нацелува всички икони, после на дядо поп десницата и накрая да се причасти с общата сребърна лъжица.
29
13
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Запор на заплатата може да е имало по тошково време ама не е зле малко да си отвориш очите :) А на ЧСИ можеш през вратата да му кажеш да са ибе отзад и той нищо не може да направи :)) Поинтересувай се малко преди да драскаш небивалици
28
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата е пред фалит.Със събраните пари от глобите ще се финансират бизнесите на определени хора.Никой не мисли за народа.
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой точно пишат глоби като документ за самоличност не носи или просто няма? Каквото име им даде такова? Ами адреси като нямат? Или 5та колиба под реката зад моста върши работа?