Глобяват за разходка на "Шуменско плато", имало нарушения

Граждани се събирали на групи, не спавали указанията
35
Глобяват за разходка на "Шуменско плато", имало нарушения
Снимка: БГНЕС

Ще се налагат глоби за масови събирания на хора и на територията на природния парк "Шуменско плато". Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация след заседание на Областния кризисен щаб.

По информация на контролните органи е имало случаи на неспазване на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се преустановяват посещенията в паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На територията на парка масово забраната е била нарушавана през почивните дни. Гражданите са се събирали на големи групи около заслоните и са отказвали да спазват указанията на общинските инспектори, които са извършвали проверки.

"Възможността за кратка разходка на открито не означава цял ден обиколки по платото и събиране с приятели. Поради тези причини ще прилагаме цялата строгост на закона към недобросъвестните ни съграждани", е казал областният управител Стефан Желев.

Екипи от общински служители започват съвместни проверки със служители на ОД на МВР на Шуменското плато, по парковете и площадите в града - за недопускане струпването на хора на обществените места. На нарушителите ще бъдат съставени актове по чл. 63 от Закона за здравето, в размер на 5000 лв.

Директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова е съобщила, че към момента под домашна карантина в област Шумен са 549 души.

След потвърдените в събота две положителни проби за COVID-19 на пациенти в МБАЛ Шумен са издирени контактните им лица. Връчени са им предписания за 14-дневна карантина и са им взети проби за изследване. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: шуменШуменско плато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Моля ви се,премерете си температурата!!!
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А заплатите кога ще ги направите европейски?Безумие по време на чума! Глоба непосилна за 90% от населението при мин работна заплата от 610 лв. Когато ви вземат и последните пари за хляб ще осъзнаете, че вирус няма.
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тотално неадекватен здравен министър. Оставка!
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучетата вече имат повече права от хората, така че вече кучетата ще разхождат хората.
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да благодарим на БСП, че сложи срок на гоненията и репресиите срещу нарушителите.
8
2
 
27
 
! Отговори
ЖороПърви преди 4 години
Съветът на СЗО е ясен- маски носят само два типа хора- тези, които са болни или имат симптоми, и и тези, които се грижат за хора, за които се подозира, че са заразени с коронавирус.От СЗОподчертават ,че обикновените памучни маски са неподходящи за защита от коронавирус.Способна да ни предпази от бактерии и вируси е единствено маската с най-голяма защита по стандартите : N95 или FFP3.Маски в аптеките НЯМА!Глобата за излизане без маска е 5000 лв. Да живее ГЕРБ!
7
3
 
26
 
! Отговори
Може ли,някой да преди 4 години
Обясни как непрекъснато ни обясняват да проветряване жилищата, защото се намалява концентрацията на вируса,но забраняват разходките на чист въздух.Тея хора просто искат да ни измъчват и да ни покажат,че могат да експериментират с нас.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Шумен като няма метро, къде да се разхождат хората?
5
3
 
21
 
! Отговори
ЖороПърви преди 4 години
Познавате ли някой, който познава някой който е бил болен или е носител на коронавирус? За един приятел питам:))
4
4
 
33
 
! Отговори
ама ,ха преди 4 години
А бе оставте хората ,малко да излязат на чист въздух. Както може да си разходиш кучето,защо да не може да си разходиш детето ..или жената ,например
3
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не харесвам Радев, но в момента той е единствения който може да прекрати този цирк. Народът ще застане зад него!
2
6
 
29
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Споко бе!От утре ще ви глобяват, че сте без маска, само ако слезнете да си изхвърлите ***.
1
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
свиквате ли с новия свят, който вече все повече заприличва на това което всъщност е. Земята винаги е била под господството на сатаната и неговите слуги, тези които ви управляват.