Продукти поскъпват двойно и тройно. Какво да очакваме?

Председателят на Държавната комисия по стоковите стоки и тържища Владимир Иванов
31 мар 2020 13:41, Анисия Иванова
68

По-скъпи хранителни продукти заради затруднения с доставките по границите. Джинджифилът и лимоните поскъпнаха двойно и тройно. Захарта е поскъпнала с 13 стотинки, а цената на свинското месо е скочила с 65 ст.

Председателят на Държавната комисия по стоковите стоки и тържища Владимир Иванов посочи, че причината за поскъпването е усложнената пазарна обстановка. Той призна, че не са достатъчни количествата свинско у нас. По думите му при млечните продукти, олиото, брашното и яйцата имаме много стабилно равнище на цените, което е почти без промяна.

"Нашата търговска система се справи по блестящ начин със стрес теста, който се образува в последните 30 дни. Имаме спад в цените на зеленчуците - единствено картофите и морковите отбелязаха повишение", коментира Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той призна, че има засилено търсене и поскъпване на лимоните и джинджифила. Отбеляза обаче, доста лимони се вкарват в България и бързо ще се урегулира цената. Никога джинджифил не сме потребявали в големи количества. След 2 или 3 месеца ще е без пари и никой няма да го търси, подчерта Владимир Иванов.

Той благодари на търговската системата, че не са забелязани спекулативни аспекти. Цялата система се държи по брилянтен начин и в момента има стока в по-големи количества. Не се налага никаква директна намеса, категоричен е председателят на Държавната комисия по стоковите стоки и тържища.

"В Европа има свръхпроизводство на свинско месо, но там има логистични затруднения. Въпросът е кога точно ще дойде месото, как ще бъде разпределено...", каза още Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
26
 
1
 
! Отговори
програмист преди 4 години
и петорни да станат цените - ще оцелея.Проекта е стабилен падат евра от клиента.Имам спестени пари. Имам и втори апартамент който давам под наем.Вие му мислете.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При положение, че лимоните бяха и все още са около 3 лв/килото, преди седмица в СБА - Свобода, София, бяха 5,69 лв - дебелокори, лошо качество. От тогава даже не минавам край този щанд. Нямало било спекула, да бе, да!
31
4
 
7
 
! Отговори
русофил преди 4 години
Устафка те докъде ни докара Бойко при бсп немаше да има таквизие грипове
30
6
 
3
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
И какво е по-скъпнало двойно-тройно ?
29
20
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 4 години
Очаквайте, Руменчо и Корнелка, те знаят как !
28
1
 
18
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Това лято ще се храним постно и здравословно в умерени до поднормени количества.1-2 дена глад в седмицата е полезно за организма и не се умира от това, скоро много хора ще се научат от личен опит :)
27
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе гледам че Винкело много ръжда е фанал, чак ми е жал да го гледам. Ползвал съм го през 90-те години и от тогава сбира ръжда. Май идва време да го Никелирам.
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глад! Гробарите и суджука от простора ще ви смъкнат
25
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я да дадат сведение за държавният военновременен резерв. По времето на бай Тошо съм работил като снабдител в резерва. Имахме за 20 години военновременен резерв при военно положение за 10 милионно население. Имаше от пиле млеко. Сега какво има в резерва. Крокодили и костенурки ли. Къде са Мисирките да задават адекватни въпроси а не да си бръкат у носо. Май военновременният резерв Мутрите го изнесоха и продадоха още през 90-те години. Кой е отговорника за военновременният резерв. Има ли такъв.
24
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глад и мизерия , това се задава , някой ще го отнесе ! Това напрежение в хората нараства и е въпрос на време да избухне, процесът няма спиране !
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лебъркес и петмес, никакво агнешко!
22
2
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Другарят Иванов отново пропусна да каже как се движи цената на кактусите и дали текилата ще поскъпне.
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Каква стана тя. Някогашните демократи сега искат държавно регулиране на цените. Защо така? Нали черният Костов ви убеждаваше, че по-добро от пазарната икономика няма. Всичко щеше да поевтинява, ако има конкуренция. Сега да не ви чувам. Има високо търсене на дадена стока поради тя поскъпва.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали уж нямаше таван на цените ала бала
19
2
 
2
 
! Отговори
Котарак преди 4 години
До КумунисОдех секо лето да ге. Сега - нъцки. :)
18
4
 
0
 
! Отговори
Котарак преди 4 години
Одех секо лето да ге. Сега - нъцки. :)
17
3
 
5
 
! Отговори
Сезгин джа преди 4 години
Трябве да снамаляет цените
16
19
 
24
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Къде се е скрил Румен ветото?
15
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей сега дигнаха летвата на 10 милярда заем как се плащат ще ви дигнат всичко петорно ще ви го дигнат
14
16
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Справяте се с стрестеста защото БЪЛГАРИТЕ СА ТОЛКОВА БЕДНИ ЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ СИ 200 ЛВ СПЕСТЕНИ ГИ ИЗХАРЧИХА -АКО ХОРАТА ИМАХА ПО ЕДНА СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ЗАПЛАТА 3000 ЛВ -МАГАЗИНИТЕ ЩЯХА ДА СА ПРАЗНИ!!! НО КОГАТО НАСТЪПИ ГЛАДЪТ -ТОГАВА НАИСТИНА МАГАЗИНИТЕ ЩЕ СА ПРАЗНИ!