Продукти поскъпват двойно и тройно. Какво да очакваме?

Председателят на Държавната комисия по стоковите стоки и тържища Владимир Иванов
31 мар 2020 13:41, Анисия Иванова
68

По-скъпи хранителни продукти заради затруднения с доставките по границите. Джинджифилът и лимоните поскъпнаха двойно и тройно. Захарта е поскъпнала с 13 стотинки, а цената на свинското месо е скочила с 65 ст.

Председателят на Държавната комисия по стоковите стоки и тържища Владимир Иванов посочи, че причината за поскъпването е усложнената пазарна обстановка. Той призна, че не са достатъчни количествата свинско у нас. По думите му при млечните продукти, олиото, брашното и яйцата имаме много стабилно равнище на цените, което е почти без промяна.

"Нашата търговска система се справи по блестящ начин със стрес теста, който се образува в последните 30 дни. Имаме спад в цените на зеленчуците - единствено картофите и морковите отбелязаха повишение", коментира Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той призна, че има засилено търсене и поскъпване на лимоните и джинджифила. Отбеляза обаче, доста лимони се вкарват в България и бързо ще се урегулира цената. Никога джинджифил не сме потребявали в големи количества. След 2 или 3 месеца ще е без пари и никой няма да го търси, подчерта Владимир Иванов.

Той благодари на търговската системата, че не са забелязани спекулативни аспекти. Цялата система се държи по брилянтен начин и в момента има стока в по-големи количества. Не се налага никаква директна намеса, категоричен е председателят на Държавната комисия по стоковите стоки и тържища.

"В Европа има свръхпроизводство на свинско месо, но там има логистични затруднения. Въпросът е кога точно ще дойде месото, как ще бъде разпределено...", каза още Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С две думи "пропаднала държава"
12
7
 
8
 
! Отговори
Бай гъньо преди 4 години
На като е скъпо на село че сееш
11
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво да очакваме, улиците да се напълнят с хора, нищо друго.
10
19
 
14
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Ще се мре от глад защото президентчето защити таргашите, а Боко мълчи като п..ка в трици.
9
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам си 40%-ното намаление на парното и топлата вода! Нали договорихте с Русия намаление на газта и то със задна дата? Какво се ослушват управляващите?!
8
7
 
7
 
! Отговори
Ss преди 4 години
Домашна ракия! Двойна преварка, 45 градоса, гроздова, сливова и плодова! 20 лв килото ! Андрешковци да не ми пишат а да си пият *** от Винпрома !
7
1
 
5
 
! Отговори
Бре преди 4 години
О бре рано е още
6
8
 
14
 
! Отговори
Кумунис преди 4 години
Абе, нема го бае ни Тодар. Буаше укази и така праеше цените. А съга, че праиме пазарна икономика, да го е... Добре, че навремету го немаше тоа джинджибил ли беше там или нешо подобну. Абе, многу убаву беше при бае Тошу. Одехме и на море...
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Председателят на тази държавна комисия защо не се позовава на ветото на президента? То също имаше последствия и повлия на проблема, който се обсъжда в горния материал.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги заглавието няма нищо общо с действителността.....
3
14
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Ами като се презапасявате с продукти така става. Повишеното търсене вдига цената на стоката.
2
17
 
7
 
! Отговори
Смях преди 4 години
То, остава и от някакви проценти на цените даде плашим. И без това, от това стоене вкъщи, разходите са ни спаднали 2-3 пъти. След месец всичко ще се нормализира.
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спекула няма, както и картел на горивата. Бъркате се.