Жена почина от перитонит, била лекувана по телефона

Личният лекар се усъмнил, че тя може да е болна от COVID-19
2 апр 2020 13:33, Нели Христова
70
Жена почина от перитонит, била лекувана по телефона
Снимка: Pixabay

Във Враца 52-годишна жена почина от перитонит, след като в продължение на дни е лекувана от личния си лекар по телефона, съобщават от местният сайт zovnews.com.

Вчера жената е приета по спешност в МБАЛ "Христо Ботев". Тя е имала оплаквания - болки в корема и температура, но когато позвънила на личния си лекар, той се усъмнил, че има коронавирус и я е лекувал по телефона в продължение на няколко дни.

Заради това жената е оставена за домашно лечение, но след дни състоянието й се усложнява и тя е приета в частна болница във Враца със съмнение за бъбречна криза.

Там пациентката припада, поради което е извикан реаниматор, който е установил, че има липсваща перисталтика и други симптоми, характерни за перитонит.

В Първа частна болница няма хирургично отделение и затова пациентката е била интубирана и транспортирана в Спешния център на МБАЛ "Христо Ботев"- Враца. След направен рентген, а после и скенер в болницата е установена диагнозата - перфорация на тънките черва на четири места.

Жената е била оперирана по спешност, но състоянието й било много тежко и късно снощи тя е починала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До въпрос 21Лекарят е действал според разпоредбите на щаба и буда! Описаните по телефона симптоми могат да бъдат свързани с корона вирус. За недепутати инструкциите от баце ти за когото сигурно си гласувал са да си седят в къщи при съмнения за корона и да чакат да умрат (все пак не всеки е домусчиев или ахмед от дпс) Лекуването по телефона също е инструкция от същите! Всичко е спазено, великия вожд го е мислил така!
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради мизерното заплащане оставиха лекарите и сестрите да избягат в чужбина и сега няма кой да лекува болните.Скапана здравна система и държава като цяло.
23
0
 
23
 
! Отговори
123456 преди 4 години
Тази частна болница като няма хирургично отделение, какви отделения има?
22
5
 
18
 
! Отговори
Равносметка преди 4 години
30 години лекарите в България се занимават само с източване на здравната каса.Навсякъде крият заразени. Политиците нехаят и пълнят джобовете си.Фащ прибраха от бедният български народ над 2 Милиарда за старите си хвърчила. Боко прибра 10 милиарда. Хората загубиха работа си, други няма да бъдат лекувани като тази жена (бог да я прости) .
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво му уйдисвате на оня и му слушате тъпотиите, като нещо ви заболи, да звъните на някой, пък той да ви поставел диагноза по телефона, после се поставете сам под карантина и чак ако ви спре сърцето, или червата ви се изсипят през ***, може да звъннете пак на личния си лекар за линейка. А в махалите нон стоп кючек,банкомата пуша яко и социални, и медицински грижи по домовете, без да са платили един лев осигуровки.
20
19
 
1
 
! Отговори
! преди 4 години
Това е корона, коронА е. Но в червена Враца ще прикрият случая за да се говори че няма болни там. Може би там са хиляди на в комунистическите градове се прикрива това.
19
2
 
24
 
! Отговори
ко? преди 4 години
А бе тия дето лекуваха по телефона не бяха ли едни по кабеларките дето звъниш на едни телефони по 2.40лв/мин без ДДС и те там ти познават, лекуват те и т.н.
18
13
 
13
 
! Отговори
само да вметна преди 4 години
Личните лекари, по повод кризата ще получат наполовина доходи, с които не могат да си покрият разходите на практиката - заплати, консумативи, дезинфектанти и т.н.Работата им е в пъти повече защото специалистите НЕ РАБОТЯТ и всички търсят тях.До няколко месеца бандата ще ни остави БЕЗ ЛЕКАРИ! Продължавайте да ги плюете, скоро ще се лекувате с молитви при дядо попа!
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следствие на неадекватно и забавено лечение.Млада жена.Бог да я прости.Ще тежи на съвестта на личния лекар.
16
1
 
31
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
Важното е, че не умряла от Короновирус.Апропо Годжито нали е коремент хирург, що не се е заел по случая спешно?
15
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 13.05.2020г.правим икономия на здравната каса.стоим си в къщи.плащаме си за рентгена и тестовете а джипи лекарят дава съвети по телефона .ако го вдигне.нали така.а който умрял.. така му било писано.да не е Домусчиев.
14
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забележете на колко места са я мотали и колко време е минало докато е получила единственото възможно лечение - операция. Ужас някакъв!
13
4
 
15
 
! Отговори
ВМР преди 4 години
В медицината няма преглед И лечение по телефона.Професията е тръбна И отговорна.Лекарите са претоварени,заплащането КОЛКОТО на *** работник.Народа умствения труд не може да прецениИ се вода по пропагандата.На СЕГА ще се размери КОЙ е по важен.
12
6
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Хора, спрете се. Всички ще изкараме китайското чудо. Няма място за истерясване. Паниката е лоша.
11
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да попляскаме довечера на лекарите от терасите
10
2
 
23
 
! Отговори
до олого3 преди 4 години
Това е по инструкциите на баце ти, дето гласува за него! Плащай си глобите и ще те лекуват по телефона още 1-2 месеца докато има лекари! После или ще са болни или ще се откажат да вършат 3-на работа за 1/2 пари, и по-тел. няма да има кой да те лекува ! На лекарите мислиш им е супер да получават снимки на пъпки и хемороиди през 7 минути!
9
3
 
34
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Тази ще я водим жертва на Националния оперативен щаб (НОЩ).
8
0
 
40
 
! Отговори
Мартин преди 4 години
Още колко ли такива случай има и ще има заради тоя вирус, ама те броят само умрелите от него, а другите.... Те просто са умрели. Какво се случва с всички хора по болниците, чакащи за операции. Явно трябва да се влошат до степен "критично", за да ги оперират....
7
0
 
42
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Много повече хора ще загубят живота си нелекувани заради истерията с коронавируса, не казвам че мерките за изопация не са правилни, но не трябва да се спира лечението на всички останали болести.
6
1
 
22
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Възрастовата граница на жертвите на Извънредното положение е 52 г. Засега.