44-годишен мъж е дал положителна проба в Троян

Това е втори случай на заразен с коронавирус в града
32
44-годишен мъж е дал положителна проба в Троян

44-годишен мъж е дал положителна проба за коронавирус в Троян. Това е втори случай на заразен в града, потвърди директорът на РЗИ - Ловеч д-р Анета Винева.

Още по темата
Мъжът се е завърнал на 23 март от Англия и е бил под домашна карантина, съобщава БНР.

Той е настанен за лечение в белодробната болница в Троян, където се лекуват още трима пациенти с пневмонии и съмнения за коронавирус, но техните проби са отрицателни.

Според д-р Винева мъжът е спазвал стриктно карантината си. Контактните лица с него са пет души от семейството му. Той самият е бил изолиран от тях по време на карантината. Те са в добро състояние, нямат оплаквания, но са им взети проби и също ще бъдат поставени под 14-дневна карантина.

Заразеният е в стабилно общо състояние, въпреки че е с двустранна бронхопневмония. Афебрилен е към момента. Лекува се с антибиотици и температуропонижаващи медикаменти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Троянкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На година България губи заради избягалите в чужбина 30-40 милиарда евро, но те ни хранили, как пък не.
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българин... екскурзии в чужбина и най-вероятно те, които си живеят на територията на страната са ги донесли. Или забравихте. за "евтините" полети до Италия, Австрия, Германия, Великобритания и пр. Българите се скъсват от почивки, докато повечето ни сънародници които живеят зад гранциа се пробират един път годишно и то в повечето случаи комбинирано с това да си оправят някакви административни задължения.
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринСеляните като теб, на които годишната финансова инжекция от 2 милярда лева внасяни от българите зад граница (без сезонните работници, те са отделно) им позволява да живуркат с мизерния си манталитет, трябва да си затварят устата и да целуват краката на тия хора, вместо да им се репчат. Хората си стоят където са, това не означава, че не могат да се прибират в България, където имат собственост и роднини. Да не говорим, че сума хора, които си живеят в България ходят нон стоп по ...
23
11
 
3
 
! Отговори
егати преди 4 години
егати жалките българи мрънкачи сте останали в България и к'во толкова треперите над жалките си животчета стана ми ясно що не сте опитали да живеете извън България - ами просто сте страхливи.
22
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Мишките , които избягаха в чужбина и плюваха България , сега пак при първа опасност , като мишки се прибират в България . Живот на мишоци . Не разбирам логиката , като там имало модерно образование , живеели в бяла държава , защо се прибират в България , здравеопазването ни ли се подобри или станахме бяла държава . Там си плащал данъци и здравни осигуровки , стои си там , при модерната им демокрация .
21
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цивилизацията хората са благодарни, когато техни сънародници не са на улицата без пари в чужда държава, че е намерен начин да стигнат дома. Само българите напишкали се пред страшния торбалан, искат собствените им хора да са в беда. Българинът заслужава националната катастрофа, която го очаква и диктатурата на озлобена мутра и хирург директор на хранилка. Поздрави!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20Естествено, че вирусът в България е донесен от хора от чужбина и то не китайци, що за глупост. Първо пламнаха Италия и Австрия, след това вирусът беше пренесен и в другите страни от скиори и бизнеса... Не малко хора, които познавам караха ски точно в тези региони, а в България има много предприятия с италианска и австрийска собственост
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По 10,000 коли се проверяват за денонощие през КПП-та на Русе", незнам си колко кацат на летище София, ... .Пристигат и ни носят армаган.Не казвам да не се пускат, но защо не ги държат изолирани докато се разбере носят или не?
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо не казват колко от новозаразените са пришълци, ще се окаже че външната ни министърка Шекерова ни набута вируса насила в Бг. Или завърнсл се или контактен с него, масово. Един китаец от пазар илиянци няма заразен, не е от китайци вируса тук в Бг.
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 16Ето за това ставаше дума: просто в България има хора, които са готови да оправдаят ненавистта си с "мерки".
16
5
 
11
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Да си стои в чужбина, като е имал наглостта да се зарази... Заради такива всички вече сме във вътрешна имиграция.
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 12Такъв карантинен срок няма никакво основание. Утре може да поиска някой и 6 месечна карантина, тъй че поставен такъв карантинен срок означава ефективно недопускане на гражданина до собствената му държава, независимо, че формално е в нея.
14
4
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Къде видя недопускане в държавата? Карантината е допускане. Мислех, че е очевАдно за всички. При това няма разлика за български граждани и чужденци - всички под карантина.
13
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес на летище София освен всекидневните полети от Великобритания, Германия, Холандия и още няколко силно засегнати от епидемията държави, има и два полета от Испания и един от Португалия!!! Колко заразени ще кацнат от Испания? Колко от тях ще подпишат хартийката, ще се качат в таксито, ще заразят шофьора и евентуално пътниците след тях в същото такси, ще заразят хората, при които ще живеят, както и ще заразят хора докато си напазаруват за карантината дето уж я спазвали?
12
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 8Дано се оправи.
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7"Тази мярка" не се прилага, защото никоя държава не отказва да приема своите граждани.Мислех, че това е очевидно, но явно не за всички.
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великобритания с огромния си брой заразени все още не се счита за рискова държава и всеки ден от там идват много хора. Същото е и с Германия, Холандия, Белгия, Австрия, Швейцария, Франция. Докога идващите от тези държави ще заразяват безпрепятствено в България?
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В джамията не са лице в лице.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Кирил Домусчиев също беше с двустранна пневмония, а си е жив и здрав.Така, че не бъди песимист.Млад е троянецът, ще се оправи.
7
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-важната мярка за спиране на коронавируса е недопускането му в България. Това означава принудителна 40 дневна карантина за всички идващи от чужбина. Ефектът от тази мярка е десетки пъти по-голям от всички останали мерки взети заедно. Не казват заще тази мярка не се прилага. Мерки, които сега прилагат, може би ще имат смисъл в бъдещето, когато заразата започне да се разпространява и вътре в България. Сега полза от тях от медицинска гледна точка на практика няма.