Доц. Мангъров за Банско: При тестването да се подберат хора на случаен принцип

Хората са защитени, ако при 70% се открият антитела
Обновена: 9 апр 2020 10:04 | 9 апр 2020 10:04, Анисия Иванова
122

Днес се очаква да започне изследването с бързи тестове на 1000 души от Банско. Това ще са хора, които са работили в туристическия бизнес през зимния сезон и хора работили на терен по време на карантината. Възможност да се изследват ще имат и граждани, които желаят.

Здравната инспекция в Благоевград и ръководството на общината организират заедно реда, по който ще става тестването. То ще се извършва в местната поликлиника и ще продължи няколко дни. Целта е да се установи колко от жителите вече имат антитела срещу коронавирус и на какъв етап е болестта сред хората в града.

"С премиера нямаме противоречия по принцип, ако се изследват само рисковите групи, ще разберем само за тях. А на нас ни е нужна информация за всички", каза за "България сутрин" инфекционистът доц. Атанас Мангъров. 

По думите му при тестването на жителите на Банско трябва да се подберат хора на случаен принцип, а не само рисковите групи - лекари, полицаи.

"Надявам се, че това, което ще се направи е достатъчно добре обмислено. Не знаем колко заразени има изобщо, в момента почти нищо не знаем за състоянието на имунния статус на населението", обясни Мангъров за Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че се счита, че населението е защитено, ако при 70% от хората се открият антитела.

"Час и половина говорихме с Бойко Борисов за медицинската същност на проблема и какъв е начинът да се излезе от него. За парковете и планините вероятно ще чуете в следващите дни", обясни събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе Мънгъров, не разбра ли, че няма пари за бързи тестове. Премиерът не дава пари за "глупости". Един бърз тест струва 150.00 лв., един PCR 60.00 лв. Премиерът е за хем ефтинко, хем сигурното. Защо да дава "излишни" пари.
85
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да тестуват повече полицаи да бяха тестували повече лекари и мед.персонал работещи в спешни центрове и тежки отделения в болници:1.повече случаи сред тях на заболели.2.по-чест и продължителен контакт със болни със и без симптоми.3.Ненавременни и недостатъчни средства за лична защита .Българските болници не са само ВМА и Александровска.
84
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименмангъров пет пари не дава за населението,той гледа да гепи държавните пари в джоба си и да си пробута тестовете,които изобщо не доказават наличието на коронавирус!
83
2
 
4
 
! Отговори
Лозунги 0т Китай преди 4 години
"Тези, които не cи пpизнoвoт, че имат температура, са врагове на народа!"Ако излизаш, ще ти счупим краката, ако протестираш ще то избием зъбите!
82
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангъров е прав, че в един момент като се вдигнат мерките, всичко ще започне отначало. Защото дори и да няма нито един българин носител на вируса, а то все ще има някой, то поне от чужбина ще ни дойдат пресни вирусоносители.
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е нищо сега ...ще видите как след време,като постъпиш на работа работодателите ще кажат а ти е криза ще плащаме по малки заплати!
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има логика, но няма смисъл.
79
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!В Швеция и никъде другаде нямат имунитет срещу covid-19. Нещо друго... НЕвярно имаш ли да споделиш?
78
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Трезвомислещ човекНа стреса се поддават само хора със слаба психика.. . Предполагам, че си един от тях и затова непрекъснато пишеш тук против мерките на правителството и щаба?Търси спешно психолог, вместо да хленчиш тук.
77
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Трезвомислещ човекЕдин трезвомислещ човек ,не стресира хората с глупости и всяване на страх!Като ти е много на зор,самоубий се,какво чакаш?
76
7
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Тук има ли матемитици ?Ако има, нека някой да пресметне колко хора ще умрат у нас и колко в Швеция.У нас има 24 починали, а имунитет имат едва 0.7% от хората.В Швеция има 500 умрели, но вече са близо до пика и скоро ще имат придобит имунитет.Сиреч !У нас, ако я караме така ще трябва поне 80 месеца още да стоим по домовете си.80 месеца х 24 починали = 1 720 починали.В Швеция ще умират още месец-два така. Значи в Швеция ще има 1500-2 000 починали общо.Ама те ще има икономика, а ние не !!!
75
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНяма имунитет,още в началото на Февруари над 200 човека в Китай са се заразили повторно!Няма тест,няма имунитет,затова е най-добре да спазвате мерките,които взимат правителството и да спазвате разстояние от 2 метра един от друг!
74
9
 
26
 
! Отговори
Трезвомислещ човек преди 4 години
А, вие, които критикувате Мангъров какво предлагате ?Да стоим до безкрайност така затворени по домовете си и да чакаме отнякъде да долети вируса и да се заразим ? Да геснем бавно, но сигурно, ако не от вируса от глад, мизерия и застоял живот ?Да се поддадем на стреса, който генерал Годжи ни внушава постоянно от телевизора ?Знаете ли колко хора умряхо през последния месец от стрес, от самоубийства, от убийства?Тези случаи ще продължат да се увеличават.Дори жовнотните не обичат да ги затварят
73
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антитела ако има в организма значи,че човека е бил заразен, преболедувал е-дори може и да не е разбрал, и би следвало да има вече имунитет.Колко време ще трае този имунитет вече е друга тема.Но ако се чака 70% да имат имунитет може да се наложи да стоим по домовете и до 2022г.Щом при тествани по 1000 военни и полицаи процента е 0.2 с антитела...
72
2
 
5
 
! Отговори
MaйMyнМангЪр преди 4 години
Този вирус се плаши от лyyди човеци, некой да нeнopмaлен да е болен от нещо? Щото аз не съм виждал лyyд да ходи на лекар, или да влиза в болница.
71
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНикъде няма да отпускат никакви мерки... Най-малко пък в Германия. Когато стане факт, едва тогава може да се коментира. Само заблуждавате или се опитвате по-точно....
70
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТогава каква е целта на тези тествания,които така широко се пропагандират от троловете?.................................мангъров иска да направи тест за антитела ,за да гепи парите на държавата,но теста за антитела не е тест за коронавирус и не доказва че имаш коронавирус, атитела може да имаш поради много различни болести или причини И НЕ ДОКАЗВА НАЛИЧИЕТО НА КОРОНАВИРУС!
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НЯМА ТЕСТТогава каква е целта на тези тествания,които така широко се пропагандират от троловете?
68
12
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
В качеството си на какъв се изказва? Някой търсил ли му е съветите, нали го уволниха от МС?
67
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мангъров е прав трябва да се отменят всички ограничения и да оставят хората да се движат спокойто и да се открият отново моловете и дискотеките и детските градини а също и фалафелите и други арабски вкусни и чисти храни