Писмо до главсека: Мога ли да мина КПП, за да видя гаджето си?

МВР отчита спад на престъпленията, домашното насилие не се е увеличило
76
Писмо до главсека: Мога ли да мина КПП, за да видя гаджето си?
Снимка: БГНЕС

"Мога ли да отида да видя гаджето си". Такова официално писмо-запитване получил главният секретар на МВР Ивайло Иванов във връзка с пропускателния режим на изходите на големите градове.

Още по темата
"Това са ограничения, не е наша приумица. На тия КПП-та ангажираме доста сериозен ресурс от наши служители, за да предотвратим разпространението на тази зараза", коментира той.

Ако човек иска да заблуди системата, винаги ще намери начин, царе сме на тази работа, посочи главният секретар на МВР на брифинг в МС.

Ведомството отчита чувствително намалениe на престъпленията в периода на извънредното положение. Една от причините е ограничението в движението и на криминалния контингент.

По отношение на домашното насилие, 72 са били средно случаите на денонощие през 2019 г. В периода 16-31 март са били 77 а от 1 до 5 април - 74. Няма фрапантно увеличение, създадена е организация сигналите да не се бавят, посочи той.

Също се отчита, че престъпления се извършват не от завърнали се лица от чужбина, а от постоянно живеещи у нас.

До момента има регистрирана една телефонна измама по сценарий за болен от коронавирус, в Русенско, и по нея се работи. Този вид престъпления също са намалели.

"Където е необходимо повече полицейско присъствие, ще бъде осигурено", уточни Ивайло Иванов в отговор на въпрос за струпване в ромските махали.

Около 4 хил. православни храма има в страната, МВР ще се постарае да осигури охрана навсякъде за празниците, но призова гражданите да спазват мерките, реда, и да пазят преди всичко себе си, включително като носят маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Да отидат полицаи, да видят гаджето му вместо него. Такка де, полицията трябва да помага.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много мътен поглед има тоя.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте измишльотините на другото кубе Томислав------Томислав е известен с това, че фъфли, не може да се усмихва и жена му е тьпа фашистка.
59
0
 
6
 
! Отговори
150 преди 4 години
А ББ при гадже ли ходи у асково
58
0
 
5
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
Той тоя на снимката дали знае какво е гадже?
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да мине!
56
0
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 години
Измамници от Русенско,трябва да са от Вятово,столица на алоджиите.
55
0
 
9
 
! Отговори
Трите главни мотива преди 4 години
за убийство са:1. Ревност/Любов2. Финанси/Пари3. Отмъщение/ОбидаИма и четвърти, който е изключително рядък - свързан е със сексуални девиации и психически отклонения. Макар и популяризиран от игралните филми, той е свързан с под 1% от убийствата.В 90% от случаите извършителят е близък на жертвата. В 90% от случаите, убийството се извършва от един човек. Поради тези причини умишленото убийството е едно от най-лесните за разкриване престъпления в световен мащаб. Ако не е поръчково.
54
3
 
22
 
! Отговори
1 преди 4 години
Царе сме били - да плачеш ли, да се смееш ли - докога ще търпите да Ви обиждат лица със съмнителен интелект и образование, ама облечени във власт!?
53
0
 
15
 
! Отговори
Лично мнение преди 4 години
Ами от щаба да направят временна телефонна линия,където да могат да се задават въпроси. Някой може да иска например да види родителите си в друг град. Да са възрастни да им трябва финансова помощ например. Какво се е заял тоя щаб? Да му напишат в писмото НЕ и толкоз. Що пък го и обиждат пред цяла България? Не вярвам в писмото да не е посочил адреса,където биха могли да го открият. В случая няма струпване на хора. Що въпросът му да е ,,***"?
52
0
 
10
 
! Отговори
до 60 от Винету преди 4 години
Не може! Но ако имаш две бутилки огнена вода ще ти стигнат за две КПП-та и минаваш. Аз имам съсед полицай, и го питах същото и той ми каза кратко и ясно "Зависи". Съвсем сериозно така ми каза
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оставете гаджето -можем ли да отдием при родителите си на село например ,което село е извън нашата област 881
50
0
 
16
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Когато моите индианци ме питат дали може да направят нещо, винаги казвам, че не може. Така си придавам важност и се страхуват повече от мен. Ако стана много мек няма да ме зачитат. Нощем гледам как младите се натискат из храстите без разрешение но аз си трая, защото ми трябват деца, млади индианци. Какъв вожд ще съм ако преча на зачеването на деца както правят в България с КПП-та. Аз съм вожд, не съм терорист.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е де ! Между градовете няма жив полицай !
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажи че си муле на Боко и отиваш за стока и ще те пуснат бе, какво се обясняваш с гаджета?
47
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми като ви е кеф, приберете се и заразете де що имате майки, бащи, баби и дядовци.
46
1
 
16
 
! Отговори
Да преди 4 години
Органиченията май са само за нас.В момента виждам и ги чувам групи ромулчета да си играят в градинката зад блока.
45
0
 
1
 
! Отговори
Беееее яяяяяя преди 4 години
До Анонимен51Ти па щот си Стивън Тейлър от Аеросмит
44
0
 
0
 
! Отговори
15/15 преди 4 години
Я пак . До кой? Киф-бан-гев-маг. Ало писачи и пачки, колко трудно е да се напишат целите думи. Този човек глави ли сече или прекалявате руските преводи?
43
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от плешиви хора навсякъде. Егаси дегенерацията.