648 са случаите в България на COVID-19, починалите с двама повече

Излекуваните са 62-ма души
Обновена: 11 апр 2020 08:49 | 11 апр 2020 08:10, Петя Славова
211
648 са случаите в България на COVID-19, починалите с двама повече
Снимка: БГНЕС

648 са случаите в България, регистрирани с коронавирус, съобщи на сутрешния брифинг ген. Мутафчийски.

Още по темата

Няма нова област на заразени в страната.  Съпоставено с броя на изписаните и броя на загиналите, активните случаи в България са 560, които са с инфекция. С 24 са се увеличили положителните случаи на коронавирус у нас, като от тях 12 души са в болница. 15 са новите случаи в София, в Кърджали - 2, в Пазарджик - 1. Трима са във Велико Търново. Там става въпрос за семейство, живеело в Англия, сред които има и 9-годишно дете. Засега заболяването при тях протича с лека симптоматика, а семейството е в изолация. С по 1 човек има още в Бургас, Смолян и Сливен.

36 са заразените медици. Още три медицински лица са новозаразени - санитар от "Пирогов", работил в отделението с пациенти с коронавирус, лаборантка от РЗИ Кърджали, която също е работила със заразени и санитарка от МБАЛ Кърджали, от неврология, която няма данни да е контактувала с положителни пациенти.

Излекувани са 62-ма човека. Починали са двама - жена на 44 години в Сливен, която в последните 8 години е била на хемодиализа. Другият случай е от преди два дни в Пирогов, но се е изчаквала пробата, която е потвърдила наличие на коронавирус. Така общо 14 мъже и 12 жени са починали у нас от COVID 19.

Средната възраст на смъртните случаи е 64 години. В болница се намират 231 човека, като 32-ма от тях са в интензивни отделения.

Ген. Мутафчийски обясни, че в последните дни има множестов акции във връзка с преодоляване на кризата на общинско ниво. Редица инициативи има в Бургас, Добринище и други градове.

В София тече една от най-големите акции - 365 лекари и медицински сестри и персонал, които се тестват за коронавирус. Предстои да се направят тестове и на 95 медици от общинските Първа и Втора Градска болница, както и служители на общинска полиция, доброволци и др.

Ген. Мутафбийски потвърди отново как преминава болестта при тежките случаи: От момента на заразяването до проява на симптомите минават от 1 до 11 дни. След което в момента на проява на симптомите до засилване на симптомите минават още 5 дни. След това се явяват тежките симптоми на дихателна недостатъчност и развитие на двустранна бронхопневмония, което става на 12-ия ден и завършва с интубация. Тя може да протече от смърт в същото денонощие до 3-4 дена след това и това е свързано с цитокинова буря - свръх отговор на имунната система.

Ген. Мутафчийски призова хората да си останат по празниците у дома, защото това е единственият начин да не се заразят с коронавирусна инфекция. Той също така изрази тревога, че с повишаването на температурите се наблюдават множество групи от хора, обикалящи улиците. "Това е много обезпокоително. Ще предложим задължително носене на маски на определени места", каза още ген. Венцислав Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
Верно заглавието кърти хаха "648 са случаите в България на COVID-19, починалите с двама повече" .... демек починалите са 650 !
163
3
 
6
 
! Отговори
толям праз преди 4 години
До Е иКато моя! Какъв този *** на екрана? Ние сме гражданско общество а не войници!
162
3
 
5
 
! Отговори
Е и преди 4 години
Голям праз
161
1
 
3
 
! Отговори
До До 170 преди 4 години
Незнам какво разбираш пид свестно семейство. Всички хора които познавам в един момент са в "мирно съвместно съществуване". Сигурно има някакви идеални двойки.
160
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хареса ми как ББ освобождава ген. Мутафчийски: "Мутафчийски, свободен сте, отивайте да почивате" Забрави да добави само "и махнете тоя смешен костюм".., Аз съм бил само младши сержант в казармата, но поне това научих, че цивилен не може да командва униформен военен.
159
8
 
10
 
! Отговори
**** преди 4 години
При 7 000 000 милиона население,при 648 заболели се падат по един човек на 108 025.Вие си направете сметката каква епидемия,какво чудо е.А в момента продължава агонията на Перник,закрива се болницата в Белоградчик,масово фалират фирми ....но това не е интересно.Важното е да ограничим "епидемията" Нашия е с маска а носът му е навън...див популизъм.
158
0
 
10
 
! Отговори
до 170 преди 4 години
Инфантил. Парите помагат, да. Но наистина важното в живота не се купува с пари. Купи си свестно семейство, купи си свестен партньор в живота, купи си приятели, купи си здраве, купи си щастие. Може и да си помислиш, че може да си купиш, но същото ли ще е? Купи си!
157
0
 
7
 
! Отговори
Мк 1200 преди 4 години
Генерал- майор- професор - доктор - тоя се е олял със тия титли..Иначе е прав човека..
156
3
 
0
 
! Отговори
кон Стипаций преди 4 години
650 - пиша си слаб по математика -
155
2
 
6
 
! Отговори
кон Стипаций преди 4 години
Заглавието отново кърти мивки ! От него се разбира , че починалите са 250, ( да не дава Господ) т.е. с 2-*** повече от заразените !Жуналисти , сър !
154
5
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Българин 1: Ето, това е гербаджийското мислене. Жив, но беден! Вече трети мандат на Бойко и дружинката му все сме на последното място в ЕС. По времето на Станишев ни слагаха на едно ниво с Румъния, а сега те са далеч пред нас. И сега Бойко и дружинката му продължават да се трудят за да ни държат все на опашката.
153
3
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Лаладжийски се разкри-платен агент на ГЕРБ е !!!
152
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 4 години
До Димитър"КОИТО ОЦЕЛЕЕ" - Мите, твоето IQ не е повече от 7.
151
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
софия огромно гнездо на зараза и няма никакви мерки по карантина, никакви, по улиците е някакъв панаир не може да се разминеш от хора и деца пълен ужас
150
5
 
14
 
! Отговори
а1 преди 4 години
софия що не е под карантина там е най голямата зараза ...
149
4
 
25
 
! Отговори
Спиро преди 4 години
Починалите са двама плюс икономиката. На държавата не й дреме че хората обедняват и че не могат да работят. Защо няма работни места за повече от 500 лв на месец? Защото никой не иска да инвестира в корумпирана държава.
148
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОИТО ПОДПИШЕ ДЕКЛАРАЦИЯ, ЧЕ СЕ ОТКАЗВА ОТ ЛЕЧЕНИЕ.....ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕ....ЛЕЧЕНИЕ НЯМА АКО НЕ СИ ПРОУМЯЛОТКЪДЕ ДА ВЗЕМА ПАРИ ДА СИ ХРАНЯ ДЕЦАТА ? ВИЕ СТЕ ТОТАЛНИ И З Т Р Е Щ Я Л НИ ЦИЩОМ ПОДКРЕПЯТЕ СИСТЕМА СРИНАТА ОТ ЕДИН БАЦИЛНЯМА ДА СПАЗВАМ ИЗОЛАЦИЯ
147
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
648 са случаите в България на COVID-19, починалите с двама повечеНЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
146
4
 
13
 
! Отговори
13349 преди 4 години
В момента се полагат грижи за всеки - независимо дали е здравно осигурен или не. Не дай, Боже, при пика да се окаже, че липсва възможност за лекарска помощ на човек, редовно внасял осигуровките си, защото ресурсът е изчерпан, какво ще бъде обяснението? Че всички сме се оказали равни? Че сме провили солидарност към неплащащите? А правото и гаранциите за здрравно осигуреният? А солидарността с порядъчния? Задържа ли се резерв, който да гарантира, ч здравно осигуреният ще получи лекарска помощ?
145
8
 
5
 
! Отговори
Докога? преди 4 години
До лагери за нарушители: Хайде сега "нарушителите" да ги обявим за русофили и да ги затворим в концлагери затова, че искат да живеят като нормални хора. Бойковщината не само създава хаос с разпоредбите си, които се менят през няколко дена но и води до прогресивно о'глупяване.Никой не говори за струпване на тълпи като в стадионите. Но метър и половина на опашка пред аптеката или магазина може, а в парка - не, така ли. Хайде де. Колко IQ му трябва да човек, за да го измисли това?