Борисов умолява, скоро и заповед: Да не се излиза без маски!

Няма да ни се размине, отсече премиерът
Обновена: 11 апр 2020 10:03 | 11 апр 2020 09:52, Петя Славова
691
Борисов умолява, скоро и заповед: Да не се излиза без маски!
Снимка: БГНЕС

Всички да излизат навън с маски, призова премиерът Бойко Борисов. Очаква се подобна заповед да издаде и здравният министър Кирил Ананиев по-късно днес, която да влезе в сила от утре.

"Усащането ми е, че си мислим, че това ще свърши, че е шега. Огромната част от българите разбират, че трябва да се спази единственото доказано правилно действие - дистанцията и задължителното носене на маските. "Който излиза навън, да не се движи без маска", категоричен бе Борисов и допълни, че вече сме поръчали 1 милион маски.

По думите му 60-70% заразяване се очаква в страните по целия свят.

"Има много непознати неща, които този коронавирус носи със себе си и науката не може да даде точна рецепта. Стреляме с различни оръжия по невидим противник", заяви той.

По думите му, вчера държавата е платила 30 000 PCR тестове на Южна Корея и 600 000 PCR от европейската комисия. "В Южна Корея веднъж заболели пак заболяват", каза той.

Според него с количествата тестове, с които разполага страната може да се понесе първата вълна за масово тестуване.

"Всичко което сме направили, го правят и в другите държави", категоричен бе премиерът и уточни, че България ще възобнови производството на тестове. "Няма да стават за 10-20 дни, но за няколко месеца ще станат. "

Премиерът обърна внимание и на факта, че вече има данни за няколко разновидности на новия коронавирус - мутации. "Няма да ни се размине. Щом е навлязло в организмите по света", каза още той.

Борисов отсече, че както сме започнали да произвеждаме облекла, шлемове и маски, ще произвеждаме и тестове.

"Към момента имаме резерв от 15 хиляди PCR теста има с какво да се работи.",отбеляза премиерът. Според него сега се радваме на ниска заболяемост и смъртност и това успокоява хората.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


691
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
568
3
 
1
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Пак умници дебатират... Не съм фен на г-н Борисов, но е прав. Спрете се бе хора! Пандемия е това, в цял свят!Стойте си по къщите.Ако я изпуснем и заразените се увеличат драстично като в Италия или Испания, ще стане касапница.Вчера трябваше да изляза до центъра... Народ на тумби... Все едно няма карантина.
567
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко е недосегаем, все пак има къща и любовница в Барселона. Ако стане напечено и хоп изчезва а вие ходете го търсете. Как сте роби в този прекрасен и слънчев ден?
566
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито на всички Европейски граждани, които заклеймяваха и забраняваха забулването....всички ще станем от Ориента ;) А и очите са прозорец към душата!
565
2
 
7
 
! Отговори
42 преди 4 години
Ама как впрягат тъпия човек с този измислен вирус. Едно искат-да поробят света и го правят евреиските банкери и послушните им тайни общества, политици, журналисти, социални и образователни деятели и всякакви подобни пуйки...
564
2
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Този е болен НАРЦИС такъв
563
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
na 615. :-))))
562
1
 
9
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
Служил съм през 70-те в БНА. Мислех си, че всики издиващини които съм преживял навремето са останали в историята. Сега разбрах, че съм се лъгал !
561
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде пак от начало. Ей аман от тея !
560
2
 
10
 
! Отговори
Сливналия преди 4 години
Ей, Борисов & Co. не се гаврете с народа, за да не свършите като Чаушеску. Никой не може да ви помогне - нито Тръмп, нито Путин, нито Меркел, нито Брюкселската клика. Освен може би Ердоган, ако го повикате на помощ.
559
0
 
18
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Това е политика на УНИЩОЖЕНИЕ на българите и освобождаване на територията за в бъдеще на разположение на господарите на ШАЙКАТА ! Този ГЕНОЦИД е сравним с Холокоста, само че по-тих, стъпка по стъпка, по-елегантен чрез внушение на страх, НЕВЯРНИ ФАКТИ ( напр. че нямало имунитет), постепенна ГРАДАЦИЯ на МЕРКИТЕ, за да привикне СТАДОТО. Да, ама не - в тази страна има ощемного достойни Българки и Българи които съвсем скоро ще покажат на какво са способни !!!
558
2
 
24
 
! Отговори
Бокич преди 4 години
Започна добре нашето момче преди 10 години, обичан и уважаван ама май ще си иде с рев накрая!!! Като гледам хората не могат да го търпят вече, скандал след скандал. Нагли кражби и мутри, мизерия и бедност! Та дойде обичан и май ще си иде с плесници!
557
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко,слез на земята.
556
1
 
5
 
! Отговори
339 преди 4 години
Цялата власт-правителство,парламент,президенство,областни,общини-всички те са в плен на тази верижна тегоба.Хвала и поклон на лекари и сестри.Но заслужават и нещо повече.
555
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ заприличва на касапина на българското (бай Тошо) и полдлизурковците.Дано го сваля, преди да е заприличал съвсем на предшественика си.
554
8
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 4 години
Не са виновни управляващите, че няма държава. Виновни са хората в държавата. Всички са бунтари и разбират от всичко, но най-вече кое как не се прави. Тоз бил пожарникар, оня коремен лекар, пък аз съм гениален и имам най-правилното мнение за всички, че и тези, които не го споделят, те от нище не разбират. Ужас. Голяма работа станала, маски ще носим. И защо да не ги носим, ако примерно носенето на маски от 6 милиона спасят 6 живота?
553
6
 
3
 
! Отговори
8 преди 4 години
Уважаеми българи, това е събитие, голямосъбитие ! Тази вечер в емисията Новини на Хоризонт не бе споменато името на нашето слънце -вождът ни Бойко Борисов ! Необяснимо! Или му е вдигнат мерника от Тръмп което емалко вероятно , или е голям гаф на екипа , вопиющ пропуск ! Айде утре сабах карашик на рапорт цялото ръководство на БНР-то ! Какво е това ? Затуй ли съм ви турил там , да ме пренебрегвате? Следва разреждане на състава ! Той цял ден да се блъска да говори замаските и ИРМ- , а те...! ХМ!
552
7
 
4
 
! Отговори
339 преди 4 години
Прав е Борисов.Говоря по принцип.Равновесието на обществото,както и здравето на отделния човек ,никога не е окончателно състояние и не може да се смята за завършен труд.
551
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял живот търпим тормоз от тези герб
550
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де защо по дяволите пожарникар ще казва как да се справят хората с вируса?Къде са специалистите? Защо по новините и саитовете постояно гледаме пожарникаря?На генерала Мутафчийски или както там му е името той вирусолог ли е ? Каква специалност е ? Защо само чете черна статистика на хора които ще умрат с или без вируса?
549
1
 
11
 
! Отговори
от Женския пазар преди 4 години
Хаосът в държавата налага нейното затваряне и отваряне с нов персонал.