В Бургас свещениците отказаха да носят и защитни облекла

Лично кметът на града им ги раздаде
12 апр 2020 18:40, Нели Христова
68

Свещениците в Бургас не само дава причастие с обща лъжица, но много от свещениците отказаха да носят и предпазните облекла, които общината им осигури преди дни. Лично кметът Димитър Николов им раздаде защитни облекла и ги помоли да дадат пример на миряните, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Но свещениците не пожелаха да отслужат светата литургия на Цветница с предпазни шлемове. Сред тях е и отец Велик от храм "Света Богородица" отрано се подготвя за светата литургията.

Още по темата


"Много се замъглява така и не става,пречи, особено в закрито помещение не става",
обясни отец Велик.

Свещениците казват, че шлемовете и защитните облекла са им били раздадени преди да се забрани да се раздават върбови клонки за по-добра защита от вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДодоНяма никакво достойнство в умирането от гллупост.
12
12
 
10
 
! Отговори
ГОГО преди 4 години
До Додо: Само фанатик умира за вяра. Умният човек мисли с главата си
11
4
 
8
 
! Отговори
Кънев преди 4 години
БПЦ е отделена от държавата и никой не може да се меси в нейните работи,а общото между БПЦ и католическата е,че и двете са християнски.Освен католическата църква и православните църкви,християнски са и протестанската,арменската,коптската и др.,всяка си има свой устав.
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нютон се е спасил от чумата, върлувала в Лондон, чрез абсолютна изолация докато епидемията премине напълно. Умният човек се различава от *** по това, че постъпва разумно.
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Църквите днес са развъдник на коронавирус, дом на сатаната!
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактСигурен ли сте, че нищо ви няма?
7
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски, Борисов, затваряйте църквите бе, м****** му стара!
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм силно вярващ и понеже вярата ме пази за Великден на трапезата ще имам печен панголин, а за предястие панирани прилепи.
5
14
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Точно тези свещеници са с червени партийни книжки и днес имат партийно поръчение от "Позитано" 20 и от Кремъл да заразяват колкото може повече българи ,за да може после да се изтъкне как трябва да правим преврат ,защото не сме се справили с вируса ! Тези "свещеници" са агентурата на руския патриарх !
4
6
 
1
 
! Отговори
!: преди 4 години
* по-вярващи от папата!
3
11
 
14
 
! Отговори
!: преди 4 години
Изобщо не трябваше да питат църквата. Някога църквата е била стожер на българското, на нашата история и религия. Сека са бизнесмени с раса и часовници по 50000 лв. Колко гори продаде синода и на колко човека помогна? От колко години се тресе от гей-скандали? След днешните простотии трябва да затворят храмовете! А и който е вникнал в светите текстовете знае кой е божия храм! БПЦ се правят на по-ниски и от папата! Кмете, затваряй щом нямат чувство за дълг!
2
8
 
21
 
! Отговори
Дарвин преди 4 години
Тоя вирус ще направи и нещо добро, според мен. Ще отсее стадото от мислещите. Такава простотия не бях виждал за всичките си 35 години живот, а съм се нагледал на глупости. Възрастни хора с умствен багаж на малко дете.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше да направят стъклени витрини и попа да стои зад нея