От МВР с призив да останем у дома: Не рискувайте заради едната софра!

"Може би на някои им писна да гледат жена си, но нека се съобразим"
Обновена: 16 апр 2020 10:38 | 16 апр 2020 10:24, Веселина Йорданова
192
От МВР с призив да останем у дома: Не рискувайте заради едната софра!
Снимка: БГНЕС

"Останете си вкъщи за празниците, не пътувайте", призова професионалното ръководство на МВР на брифинг, на който стана ясно, че софиянци масово искат да напуснат града. Столицата обаче е най-голямото огнище на зараза от коронавирус в страната.

"Не трябва да пътуват тези хора (с постоянен адрес другаде - бел. ред.). Защо трябва да използвам - не, няма да пътуват! Винаги можем да излъжем полицаите на КПП-та, но кого сме излъгали, полицаите или самите себе си, попита главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Още по темата
Той напомни, че има случаи, когато човек е болен, но няма симптоми и не знае това. 

"Защо си мислите, че аз не искам да видя майка ми и баща ми, искам, но съм длъжен да ги предпазя, така е и с останалите. Защо трябва да рискуваме да го кажа жаргонно - заради едната софра, заради едното ядене и пиене? Ще има време. Типично по български, защото са 4 почивни дни. Да, но обърнете внимание на близките до вас, обърнете внимание на семейството си. Може би на някои им писна да гледат жена си толкова често, но нека да се съобразим, това е за всички нас", настоя той.

Иванов подчерта, че всички мерки в сила до този момент продължават да дeйстват, няма нови, но те трябва да се спазват.

След като обявиха, че има декларации с невярно съдържание за преминаване през образуваните над 200 КПП-та, от полицията увериха, че проверките по документите ще продължат.

Досега 9312 декларации са проверени на случаен принцип и е установено, че 641 души изобщо нямат трудови договори. 80 са "отишли на работа", а всъщност са регистрирани безработни. До момента има образувани 789 досъдебни производства, а актовете са 5889 по Закона за здравето, от които 2 534 за това, че не се носи маска.

По разпореждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов е била извършена проверка по случая с кадъра, на който се вижда, че вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов седи на пейка в градинка пред сградата на МО със свой подчинен.

Днес ще стане ясно дали ще му бъде съставен акт по Закона за здравето, проверката е била извършена по две преписки. На брифинга беше уточнено, че за момента не се налага военни да участват в охраната на реда.

От полицията признаха, че има ромски квартали, в които очаквали проблеми, но такива нямало и мерките се спазвали. Имало и други обаче, където се случвало точно обратното. Всичко се решава на момента, понякога с повече полицейски ресурс, но нещата се случват, посочи Иванов. Близо 30 КПП-та има в софийските кв. "Факултета" и "Филиповци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
6
 
3
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 4 години
Боко, Годжи, Дончев и те тоя, тва да не е клуба на бръснатите глави, а не парламент
112
9
 
5
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Те ще ми казват къде да ходя на софра смешници сега сме под българско иго!
111
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...човек е болен, но няма симптоми и не знае това...Да има цяла нация болна (умира), няма симптоми (защото аз съм *** и вие сте прости...).Защото са ***, роби на комунизма (кой управлява?)! До кога? Робска психика!
110
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж хора доктори, учени, с много научни титли, експерти големи, пък толкова неадекватни. Затворено всичко, икономиката в колапс, хората подложени на постоянен стрес, който е пагубен. Да не разрешаваш да се разхождат хората в парковете, да не спортуват е абсурдно. Ограничения трябва да има, но не и такива каквито са в България. Защо не може семейството да излезе да се разходи на чист въздух, да попие слънчеви лъчи, Витамин Д е толкова важен в момента за имунната система. В магазина е по безопастн?
109
1
 
1
 
! Отговори
88, преди 4 години
Защото не ми се обсъждат глупости. Те са за хора, като теб и полицая. Щом ти се обсъждат софри - отвори си книги, предавания по телевизията такива - бол, влез внякой женски форум - като за теб ще е. Но не карай хората да обсъждат това, което те интересува теб, само защото те било развълнувало точно това. С тоз командаджийски манталитет съвсем ще си паснеш с шефовете си.
108
1
 
4
 
! Отговори
някоя си, преди 4 години
Груба и вулгарна си. Пардесю от този тип ще имаш и ти, и всеки друг. Не си вечна. За нас ние това вече си го знаем. И карантината не забравяна на християнен да отиде на Великден на църква. Ако тоя от снимката и подобни нему свързват Великден с ядене - тяхна си работа. Такъв им бил манталитетът. Но хайде да не съдите по себе си за останалите хора, за които не целият свят е "софра", нито криене по къщите.
107
1
 
4
 
! Отговори
Дебел депутат преди 4 години
Изтеглете бърз кредит ,после ще му мислите.
106
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** народец ! Това е! До миналата година заливаха с обиди черноморието ни,мутри ,ниско обслужване,бетон,скъпотии,развалени и бедни ястия и т.н.Заричаха се и призоваваха да не ходим и да пълним гушите на алчните хотелиери и ресторантьори,а да почиваме в Гърция,Турция...Днес да се неначуди човек как обикнаха туризма ни и как се загрижиха за бг черноморието.Нищо ново ! Просто дай на *** да мрънка,критикува,обижда,все някои да му е виновен и все той да е прав.Философ с килийно образование !
105
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с "пандемия" и без, уфцъта си е уфцъ...
104
3
 
7
 
! Отговори
Стига преди 4 години
Сте плакали ,бря!Като ви спрат,казвате ,че отивате до църквата и готово!Или сте загубили кучето и го търсите!
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧПристрастени към властта не трябва да бъдат овластяване нивга това е болест
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лойкo го е страх от вируса щото е в рисковата група сигурно е взел всичките тестове за него и го тестват през 5 минути ахахахахах :D
101
4
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Хубаво е българите да си седят вкъщи, щото един с друг не могат да се понасят.И как няма да е така, като се знаят що за стoка са.Двама българи се събират, когато ще правят лошо на трети.
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Непопулярно мнениеНе,забраниха им да излизат!Има голяма разлика.
99
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо е,че точно по Велекден времето ще е лятно над 25 градуса,и 4 дни у дома народа ще се изнерви. Особено неприятно ще бъде за децата и младежите.
98
6
 
1
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Българи, не се тровете с цигари, алкохол и забранени химии !Ковид19 ще свърши това по-добре и бързо.
97
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бантутата се лутат като улави..........Все едно си пуснал кокошка в парка.Тича насам-натам и ...........толкова.
96
0
 
14
 
! Отговори
Леле преди 4 години
В този щаб има ло някой с коса
95
3
 
6
 
! Отговори
Прайд преди 4 години
Комисарю , озаптете ромите , които са основната причина за заразата в София , а нормалните хора ги оставете да пътуват свободно , защото знаят как да се пазят и спазват дисциплина !
94
2
 
11
 
! Отговори
! преди 4 години
Днес излязох да свърша някои неотложни неща и гледам, че е станало 11:03....реших да отида до магазина. Видях, че вътре има 4-5 човека и чинно изчаках отвън. Преброй колко излязоха и беше дошъл моя ред. Обаче една баба с *** и без маска застанала пред врата и ни напред, ни назад. "Госпожо, давайте нанякъде, за да се разминем." - "Преча ли ти нещо уа? Къде ще ходиш не гледаш ли кво пише, вътре има 5 човека уа! - "Госпожо, не ми дръжте такъв тон!"....още малко продължи нашия разговор...