"Факултета" и "Филиповци" под карантина, забранява се излизането от тях

Мерките влизат в сила от полунощ
Обновена: 15 апр 2020 17:25 | 15 апр 2020 17:20, Красимир Ангелов
242
"Факултета" и "Филиповци" под карантина, забранява се излизането от тях
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 00.00 ч тази нощ се въвеждат частично ограничителни мерки на територията на кв. "Факултета" и кв. "Филиповци", съобщава кметът на София Йорданка Фандъкова.

Причината е регистриран ръст на случаите на заразени с COVID-19 и установени огнища на зараза с голям брой контактни лица. Заповедта за ограничителните мерки се издава от директора на Столичната здравна инспекция Пенчев по предложение на софийския оперативен щаб.

Още по темата
До второ нареждане се забранява влизането и излизането от "Филиповци" и "Факултета", освен за отиване на работа с представяне на служебна бележка от работодател и нужда от медицинска помощ. Ограничава се и движението на територията на двата квартала, с изключение на излизания за посещение при личен лекар и за закупуване на храна и лекарства.

Забраняват се събирането на повече от двама души на улици и в междублокови пространства, както и отбелязването на семейни тържества със събиране на близки.

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев организира дейността на контролно пропускателните пунктове. По молба на кмета Фандъкова министър Младен Маринов ще осигури за тях и допълнителен ресурс от МВР.

От днес екипи на СРЗИ започнаха взимането на проби от установени контактни лица на заразените с коронавирус. Тяхната работа в следващите дни ще бъде подпомогната от доброволци на Столична община.

В дватарайона се изпълнява засилено почистване и дезинфекция, съобщава кметът. По нейна заповед ще бъдат налагани санкции на всички почистващи фирми, чийто служители не носят предпазни маски и ръкавици по време на работа на територията на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най -после да видя мерки ,защото точно тези от малцинствата се върнаха от чужбина и не спазват 14дневна карантина защото не виждали вируса и се разхождат насякъде из града -така че за тази мярка подкрепям правителството
166
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
слава богу,доживотно да е ,плащам колкото трябва,само и само да не ги виждам,не искам да знам,че ги има,хранете ги там,осигурявайте им всичко,но никакво излизане,иначе си искам парите обратно
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как мога да се пиша от "малцинствата", нещо напоследък твърде скъпо почна да ми излиза.
164
1
 
1
 
! Отговори
Възмотен на 2ра степ преди 4 години
НЕ знам какво ревета, като утре ако има избори пак ще си изберете Бащицата.
163
1
 
4
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 4 години
До Възмутен - как искаш да мислят като повечето са синове на вуйчовците си- хем ти е вуйчо, хем ти е баща..и по принцип КИ при тази био маса е много ниско.Тиквеняк 1ви много добре знае от ден 0 кой донесе заразата - всичките тези мордорски твари се върнаха от НЕЗАКОННАТА си работа във Италия, Германия, Англия във МОМЕНТА в който карантината влезе в сила там. ТЕ ДОРИ НЯМАТ ПРАВО НА ЛЕЧЕНИЕ.Но Тиквеняк го е страх от това което народа ще направи истината като излезе, а тя излиза.
162
1
 
13
 
! Отговори
Алоо, властта преди 4 години
Много късно се сети да завардиш и озаптиш редовните си сигурни избиратели...те си развяват байрака от месец, а вие се правите на слепи.Ако България пламне в суперпандемия, ще е от тях, неадекватни, неуправляеми и ***!
161
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи хем карантина, хем не карантина и от тях се излиза със служебна бележка или твърдение, че отиваш на лекар? С подозрение за Ковид дори не трябва да се ходи на лекар, където ще пламне всичко, а само на установените места.
160
0
 
4
 
! Отговори
до 182 преди 4 години
Щото са чели тролски лъжи, че няма таквоа нещо като епидемия. Върви ти ги убеждавай да са дисциплинирани после.А политиците не ги мисли - те не се мешат сред непознати хора. Опасни са ония, дето ще окашлят и опипат дръжките, столовете и пр. на хиляди свои сънародници.На вас ви трябва масов мор, че да приемете мерките ли?Нали идеята е точно това да се избегне.
159
0
 
6
 
! Отговори
да преди 4 години
Трябваше по-рано да го направите.Нима не знаехме, че там за дисциплина е трудно да сеговори?
158
1
 
1
 
! Отговори
най после преди 4 години
потекоха ми сълзи от умиление,дерзайте
157
5
 
15
 
! Отговори
До Халифата преди 4 години
Император Мутафчийски, следващия път когато започнеш да театралничиш в ефир, моля да обясниш защо наложените мерски за ограничаване на заразата не важат за *** и политиците? Защо в римските махали тумби с народ обикалят без маски и то пред очите на полицията ? Глобите само за Българи ли важат, един приятел пита ??
156
6
 
8
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА преди 4 години
МАЗНАТА ЛОЕСТА МУТРА БОЙКО *** ЗА ДА ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА ОТ СКАНДАЛИТЕ С КЪЩАТА В БАРСЕЛОНА,КОРУПЦИЯТА ,КРАЖБИТЕ ,ПРЕСТЪПНОСТТА И БЕДНОТИЯТА НА НАРОДА ,КОЕТО ДОВЕДЕ ДО МАСОВИ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ВЛАСТТА МУ НАБЪРЗО ИЗПРАТИ БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСИ ДО НАЙ ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ ВИРУСА СТРАНИ В ЕС И ОТТАМ НАТОВАРИ И ДОКАРА ЗАРАЗЕНИ ЗУЛУСИ КОИТО ПУСНА БОЩА ДА ЩЪКАТ ИЗ БЪЛГАРИЯ.ЕСТЕСТВЕНО ТОВА ДОВЕДЕ ВИРУСА У НАС И ТИКВАТА ИЗПОЛЗВА КОРОНАВИРУСА ДА НАЛОЖИ ЖЕСТОКА ДИКТАТУРА И ТАКА СИ СПАСИ ДЕБЕЛИЯ Г*З
155
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така е от както българите са се нанесли, от връзкар чалгаджия рушветчия такава и държавата- мутри бабаити тарикати виж само какви народни избраници са си избрали чалгаджиите
154
1
 
3
 
! Отговори
Менто преди 4 години
Изгорена земя загубена за хората, Kingdom zombie .!.
153
0
 
21
 
! Отговори
леля Пена преди 4 години
Вярвайте ми,във Факултета и филиала му на Суходолска "братята" си правят каквото си искат,коне,строежи на самата граница на Суходолска,паркиране отпред,бок*и и всичко това пред очите на инспектори и полиция и въпреки сигналите,които съм подавала.В този смисъл ние сме дискриминирани.До кога?????
152
3
 
22
 
! Отговори
ОСТАВКИ преди 4 години
Новият двигател на заразата са РОМСКИТЕ МАХАЛИ - прибрахме си про ститутки, джебчии и професионални просяци от Европа.На въпроса какво се прави, за да не пламнат ромските махали Караянчева беше отговорила "Надяваме се това да не се случи"!ЗА ВСИЧКО ДО СЕГА E ВИНОВЕН ГРАЖДАНИНЪТ. АМИ ЗА ЛИПСА НА АДЕКВАТНИ МЕРКИ, ПРЕВЕНЦИЯ И КОНТРОЛ В РОМСКИТЕ МАХАЛИ - КОЙ Е ОТГОВОРЕН?Сега следва ОЩЕ КАРАНТИНА И МИЛИАРДИ ЗАГУБИ ПОРАДИ НЕКОМПЕТЕНТНОСТ!Време е за ОСТАВКИ и СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ като Нено Димов
151
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна изолация,полиция,жандарма,военни!Тестове и лечение САМО за тяхна сметка,чрез директно заплащане или одръжки от социлани и помощи!
150
1
 
10
 
! Отговори
ДА преди 4 години
А "Христо Ботев"-кога!?Чакаме и там да има по 20 заразени и тогава ли!?
149
0
 
20
 
! Отговори
ЖороПърви преди 4 години
Боже- Факултета и Филиповци засегнати!!! Не мога да повярвам- мислех си, че са Лозенец и Младост!
148
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оня долен плазмодий от БХК нещо не се обажда ...