Учениците получават наведнъж храните по схемите за плод и мляко

Доставката ще се извърши при спазване на здравните мерки
7
Учениците получават наведнъж храните по схемите за плод и мляко
Снимка: БГНЕС

Децата и учениците ще получат еднократно оставащите доставки по схемите "Училищно мляко" и "Училищен плод", които ДФ "Земеделие" прилага.

Доставките на продуктите до учебните заведения ще бъдат извършвани от одобрените заявители, както и преди обявяването на извънредно положение.

Предоставяните за консумация продукти ще бъдат плодове, зеленчуци, сирене и кашкавал, съгласно действащите правила и изисквания за качество, съхранение и доставка.

Доставката ще се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните изискванията за транспортна и лична хигиена. Продукти ще бъдат опаковани в индивидуални опаковки. Децата и учениците ще получат полагащите им се количества продукти за периода 13 март - 13 май 2020 г.

Тази възможност се предоставя съгласно препоръките на ЕК към страните членки за вземане на гъвкави решения по двете училищни схеми на национално ниво и е във връзка с извънредните мерки заради пандемията от коронавирус, съобщиха от МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Производителите си искат парите, не им пука за това, че други хора ще трябва да се излагат на опасност за мижавите им продукти.
5
1
 
8
 
! Отговори
От началото на преди 4 години
Учебната година на внука ми му даваха няколко пъти ябълки и два пъти вкиснало грозде.От млечните продукти кашкавал Саяна може би десетина пъти.А за качеството на кетаринга не ми се говори.Предимно кайма,редовно храним едно бездомно куче близо до училището.
4
2
 
11
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Толкова долу не очаквах да паднат герберигите !!Та тези индвиди смятат народа за по глупав от маймуните в Африка !
3
2
 
9
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Наистина вече станахме бананова република ,но без банани !! Та толкова глупав народ ли ни смятат тези от шайката !Нима с 500 гр. сирене ще ме умилостивят ,и пак да гласувам за тях !!
2
1
 
23
 
! Отговори
Цонко преди 4 години
Хахаха, от училището на дъщеря ми ни поканиха да отидем и да вземем 630 гр. сирене ( Лакрима, от онова дубайското на Шиши, срещу което ни дадоха 12 тона фурми) за периода от 13.03 до 13.05. За съкия период, от градината на сина ми ще ни дадат 150 г. сирене и 3 (три) ябълки! Дами разбирате, че идеята не е да се помогне на семействата на учащите, а да се оправдаят парите на доставчиците, спечелили държавната поръчка на "търг".
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
усвояване на пари