66 нови случая на коронавирус, жена на 71 г. е починала в "Пирогов"

Има нов случай на починал в "Пирогов"
Обновена: 23 апр 2020 08:33 | 23 апр 2020 08:11,
408
66 нови случая на коронавирус, жена на 71 г. е починала в "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

66 нови случая на заболели с коронавирус са регистрирани у нас, 29 от тях са в болници, активните области са 13 – общо заболелите са 1081, увеличението е с 6,5%, стана ясно от брифинга на оперативния щаб тази сутрин.

В София има 22 случая, 16 амбулаторни. Плевен – 13, 9 контактни от завод „Мизия“. Сливен 5 , Велико Търново – 5. Ловеч има трима заразени в Дом за възрастни хора в Орешак. Децата, заразени с коронавирус, са общо 39, под 10 години са 22 деца. 5 нови случая са регистрирани в Плевен и Кюстендил. В Пазарджик едно момче на 2 години е настанено в болницата.

12 нови случая са регистрирани на заразени медици. Излекувани са 190 души у нас. Починали са трима души през денонощието – жена на 77 години, мъж на 53 години в Смолян. Новият случай е на жена на 71 години в „Пирогов“. Общо починалите от коронавируса са 50.

В болница са настанени 202 души.

В България се очаква голямо движение на мюсюлмани заради техните религиозни празници. Джамиите ще бъдат затворени.

"Събирането на големи вечери и фамилии се препоръчва да бъде в тесен кръг. Ифтар - или раздаването на храни, да бъдат пакетирани, с възможност за дезинфекция на пакетите и да се раздават само на крайно нуждаещите се. Има нота от МВнР, че се готвят големи пътувания от Турция, с редовни линии, ще призовем МЗ и МВнР да вземат отношение, за да се преустановят тези пътувания в този период", добави той.

Тестването на жителите на „Филиповци“ и „Факултета“ продължава. Има положителни проби, ограничителните мерки трябва да продължат.

"Никога не сме твърдели, че бързите тестове вършат работа", категорични са от Оперативния щаб.

„Няма подценяване на ситуацията. При развитие на пневмонии трябва да се следи много сериозно състоянието на болните. Първият доказан пациент не може да се твърди, че е пациентът в болница „Иван Рилски“. Тази болница е отчела и 11 заразени медицински лица. Трябва да се спазват правилата за работа с коронавирус. Колегите, които не лекуват вируса, подценяват ситуацията. “, разясниха експертите.

„Новият регистриран случай в столичната болница „Свети Иван Рилски“ не е бил контактен с другите заразени. Той се намира в друго отделение на медицинското заведение. Всички пациенти ще бъдат следени изключително стриктно“.

„Два екипа работят за разработването на ваксина у нас“, каза професор Мутафчийски. "5 души са заразени с коронавирус в Буковлък. Останалите заразени от завод „Мизия“ са жители на околните села.", допълни той.

"Децата много по-леко преживяват коронавируса. В повечето случаи като лека настинка", припомни генералът.

"Няма 17 заразени медицински лица в отделението по хирургия към "Пирогов"", това е фалшива новина, заключи Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1024 до вчера и 66 днес нее ли 1090 Защо хора които немогат да смятат са сложени да броят прокажени. Нас за мамуни ли ни имат или за животни затворени в кошари. На никой лу не му прави впечатление че Майтапчииски е скаран с математиката.
250
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 251 Абсолютно вярно.Всеки що годе интелигентен човек ще върже 2 и 2...Ама сега ще изкарат нас виновни,че не спазваме изолация.
249
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както обикновено,ние винаги вървим след другите.Даже и вируса закъсня да ни навести.Затова ще си го влачим пак след другите-я до нова година,я до догодина.
248
5
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Наистина нЕкои искат да ядят и пият в ресторанти по цял ден.Един даже обикаляше ресторантите с такси, щото търсел да му сервират сервитьорки с къси полички.Разбирам, че го е натиснало безпаричие, но той е байганьо с дебела глава.
247
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-голямата бройка не се дължи на лоша дисциплина у народа/с изключение на едни групи/,а защото правеха по-малко тестове.Нарочно ги забавиха и по празниците ги увеличиха,за да ни изкарат нас виновни.През деня Бойко лъже,а сутрин генерала маже.Били сме най-добре от комшиите.Ама не казва колко теста те са направили и колко ние.
246
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквито и лекарства да ти дадат, на каквито и апарати да те сложат не ти ли сработи имунната система срещу вируса нещата станат много сложни.
245
4
 
6
 
! Отговори
оф ... преди 4 години
От както се завъди този вирус, ние в къщи нямаме никакви интимни близости.Никакви!Жената си е сложила маска и така ходи по цял ден. Говори по телефона - пак с маска.Аз пък, да наваксам своето, като заместител гледам научно-популярни филмчета, било в интернет, било по кабелната ...То виртуалност, ама душата си иска и нещо друго!Вече разбирам, че това нещо може да продължи до ... следващата година.Е, защо се заимах със семейство, след като всичко е виртуално ..?
244
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В къщи е перфектно, а навън е фрашкано с вируси, бацили
243
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народе не ти ли писна да стоиш вкъщи и да те заплашват с още по крупни мерки,защото случаите само се увеличават и се опитват да ни защитят здравето.Не веднъж се каза.Когато ограничаваш болните,това се нарича карантина.Когато ограничаваш здравите се нарича тирания.Не ти ли писна да живееш в страх и само гневни коментари в интернет,но не навън.Толкова ли народа ни се е побъркал от страх,че нищо не може да направи.Благодарение на тая карантина и здравите ще се разболеят,абсолютно сигурно е.Успех
242
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1.коронавирусът не е болест само по себе си, и не е достатъчен човек да заболее, трябва и имунната система да не работи добре, нали??Божичко, не! Вирусът е вирус сам по себе си и с него може да се зарази всеки.2.Как се излекуваха, заразените, кажете с какво ги лекувахте?Процесът на преболедуване е процесът на борбата на имунната система и изграждането на антителата. Ако беше до лечение, всеки щеше да умира от всичко без лекарства.
241
5
 
9
 
! Отговори
нео преди 4 години
Тоя *** в расо с пагони лъжата за нищо я няма,от толкова лъжи по комедииния турски сапунен сериал "Тикварифинг",сигурно вече и името си е забравил.
240
16
 
9
 
! Отговори
Кънчо преди 4 години
Хайде, всички "безсмъртни" и безстрашни, които пишат, че вируса не е опасен - да отидат да работят вместо нас, работещите със страх от заразяване и смърт. Няма да протестирам, ще си стоя вкъщи, ще спазвам всички мерки....само някой безсмъртен и безстрашен да поеме работата ми.... Да, ама не. Друго е да драскаш срещу копейки и да недоволстваш в нета.
239
6
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Докога с тази спекола? Неработеща държава заради коронавируси и всякакви измислици. Не разбраха, че който ще умре, ще умре и без карантини, маски и всякакви излишни и безпредметни мерки. Храните поскъпнаха заради карантината, хората останаоха без работа, затвориха се пътища, всичко фалира и за какво? Защото трябва определени хора да си отидат от този свят и без тези мерки.
238
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето коментиращи тука са отк.ровено мало.умни. имам една позната сестра и двама доктори в пирогов - казват, че положението е зле и е критично.Тука някакви всезнайковци им се струва, че бойко е измислил вируса и искат да ядат и пият в ресторанти по цял ден
237
5
 
11
 
! Отговори
Неграмотен преди 4 години
Всичко това е пари за управляващите и на заден план болните въпроси на българския народ и безработицата на хората
236
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До въпрос 237Предлагам ти да зададеш тези въпроси на роднините на починалите от корона вирус, както и на останалите с хронични проблеми в дробовете. Може би, те ще ти отговорят подобаващо...с куршум или бой.
235
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименще пускаш смс както излизаш - отиваш на работа връщаш се отиваш до магазина - значи минимум пет лева на ден за това - колко хора могат да си го позволят
234
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 234Те и кучетата могат да се изхождат в дома ти, стига да ги научиш! Ама на теб ти е по-изгодно да си го извеждаш, да се виждаш с други кучкари и кучкарки, че даже може да си уредите и по нещо друго покрай кучетата (да се самоизолирате).А и определено не само в България, а и по цял сват има кучета, на които 90% от хората могат да им завидят за живота!!!
233
6
 
12
 
! Отговори
До 232 преди 4 години
От чужбина от началото на март дойдоха поне 600 хиляди човека и те разнасят вируса. Сегашният ръст на заразените е защото вносния вирус се натрупа много и от няколко дни започна да се разпространява и вътре в България. Казано накратко досега епидемия в България нямаше, а заразените идваха от чужбина и нямаше и няма мерки, които да спират заразата от чужбина. Сега започна и епидемията в България.
232
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мътната и тъмна СЗО сега запя,че в Източна Еворпа вълната предстои т.е. лятото ще има поголовна сеч. Бил Гейтс е най-големия донор на СЗО заедно с Китай.