Кметът на Буковлък: Държавата ни изостави, България не е София!

Росен Русанов: Мерките трябваше да са по-твърди
23 апр 2020 10:34, Анисия Иванова
44
Кметът на Буковлък: Държавата ни изостави, България не е София!
Архив: БГНЕС

Държавата ни изостави. В тази държава нищо не се случва. България не е София. Това подчерта пред БНР кметът на плевенското село Буковлък Росен Русанов.

Самият той настоява селото да бъде поставено под карантина, след като там бяха открити 5 положителни проби  на жени, които са работили в шивашкия цех в Плевен, където се установи огнище на коронавирус. Вчера Областният оперативен щаб е преценил, че това не е необходимо.

Още по темата

Кметът поясни, че нито има масово тестване на хората в селото, нито има дезинфектанти за площите в селото. Имало спирт само за дезинфекция на кметството, около 20 литра. По думите му вчера са тествани едва 17 души, предишния ден 11.

"Вчера от пробите – от 11 проби има една положителна. Нормално ли е мъж и жена да живеят заедно, да са постоянно заедно, тя да е болна, той да е здрав? В другата къща трима са болни, един е здрав. Така излиза по тези тестове. Всичко е мръсна политика... Извличат се политически дивиденти“, допълни той в предаването „Преди всички“.

Според Росен Русанов: "Нещата трябваше да са по-твърди за по-кратко време и да се приключат. Сега ще агонизираме с времето“.

Кметът на Буковлък подчерта, че над 2000 души в селото живеят под социалния минимум:

„Изоставиха ги. Никакви помощи не се получават в този критичен момент. Хората са социално слаби, няма какво да ядат. Събрах, каквото можах, вчера и им раздадохме боб, ориз, брашно, захар“, допълни с огорчение Русанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кога ви го пея това,за управляващите провинцията е само място от което се изхранва,Иначе всички блага са за Софиянци.
30
9
 
5
 
! Отговори
1950 преди 3 години
ЦЯЛАТА ПРОВИНЦИАЛНА ПРОСТОТИЯ ДОЙДЕ В СОФИЯ !И ПАК ГОВОРЯТ ЧЕ * БЪЛГАРИЯ НЕ Е СПФИЯ*
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По БНР каза, че е носил храна на някои които нямало какво да ядът!И Аз преди време нахраних едни мними майстори на покриви с 3700 лвМиналата седмица пак ми идва един ие ми вика да изкарал 5 лв. буса му бил пълен с материали.
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушах го сутринта по БНР направи репортерката на нищо каза и, че живеят на различни планети!Тя му вика, че от вчера се прави масово тестване в селото а той и вика 17 души са тествали от 4000. Тя му вика дезинфекцира се навсякъде а той и отговаря Вие не сте от друга планета вчера докараха в общината една туба спирт!
27
2
 
22
 
! Отговори
Плевенчанин преди 3 години
Буковлък е ромското гето на Плевен, както са Филиповци, Факултето и Столипиново за София и Пловдив ... По празниците когато плевенчани си стояха в къщи, районът около гарата, МОЛА и Била в Плевен беше пълен с граждани от този квартал ... Пазаруваха като за последно в БИЛА и пълнеха количките догоре, не изглеждаха социално слаби ... В Паничерево заради един човек блокираха цялото село, а тук няма кой да озапти ромите в Буковлък, където поне до момента има десетки заразени... !!!
26
0
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 3 години
Важното е да не излизат навън а те явно ходят в магазина за храна и предават нататък!
25
2
 
33
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Прав е кмета! Съседа ми се връща от чужбина ! Слагат го под КАРАНТИНА, но жена му и децата му са при него, без маски, без ръкавици, хранят се на 1 маса, ходят в 1 тоалетна, обитават 1 хол, коридор и т.н. Това как ви се струва???? Това карантина ли е???
24
14
 
20
 
! Отговори
Плевенчанин преди 3 години
Буковлък е пълен с роми..... не се учудва никой който е от плевенсциално слаби си бяха и преди вируса да се появи......не разбирам кмета какво иска ...или май дига патартдия ...... ей така ...шум да има ....да не е от БСП ???по добре да се погрижи хората в селото да ограничат сами контактите си ...вместо да мрънка ...
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те какво са дали на държавата освен престъпления?Не виждам от какво са недоволни...Когато си платят осигуровки здравни и пенсионни, тогава да се правят на ощетени, дотогава са вредители.
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава от ЕС ... нищо че най-бедната и най-корумпирана, залята от мафията на всеки етаж и ъгъл
21
15
 
10
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 години
До 1 - защото като падна ЖИТЕЛСТВОТО *** като теб се юрна у СОФИЕТО, у ОФИСЧИТО....вместо след като 10 поколения сте били бачкатори и НЯМАТЕ IQ за друго да си продължите да си БАЧКАТОРСТВАТЕ.Е сега като ви изстинат рЪботнИтИ мИста и ви заковат партаманите на таблото на срама по банковите клонове за жълти стотинки ще се сетите...
20
3
 
10
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Нещо не се връзват думите му с исканията за карантина. И на края и дума и за електрората.
19
8
 
24
 
! Отговори
Шиши преди 3 години
Кмете няма държава има Тиквен рай !
18
4
 
8
 
! Отговори
ген Майтапчийски преди 3 години
ДЖАНДАРМЕРИЯТА Е КЪТ БРЯ КМЕТЕ!
17
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без този кмет скандинавците ще правят каквото правят по другите гета. Държи ги както трябва,патрулира дори нощем по улиците.
16
10
 
20
 
! Отговори
Евала Кмете преди 3 години
Набий им го в герберунгелските мутри !
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмете,купи хлор разреди го и дезинфектирай улиците...
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специално Буковлък не трябва да е под карантина, а под @%**. За неплевенчани - населението им е като на Факултета, Филиповци, Столипиново, Максуда...
13
31
 
11
 
! Отговори
! преди 3 години
Кметът се мие ръцете с другите....че и блокади и очаква от тях. Слаба организация, кметеееее....или си прибрал парата с надеждата да ви подмине кризата.
12
14
 
13
 
! Отговори
! преди 3 години
Тоя стана медийна звезда....аз ли да му ги закарам литрите спирт? Има областен щаб, но той трябва да ги потърси. Може ли те да знаят колко литра спирт остават във всяко село.....и само да ви кажа, че в Буковлък има българи....по имена мога да ви ги кажа всичките!