С надежда към разхлабване на режима гледат ресторантьори

Рестрикции трябва да има, но заведенията да продължат да съществуват
25 апр 2020 20:18,
61
С надежда към разхлабване на режима гледат ресторантьори

Ресторантьорския бранш гледа с надежда към свалянето на извънредното положение. На непрестанните въпроси за облекчаване на мерките и за връщане към нормалния ритъм на живот, премиерът обяви, че се обмисля сваляне на извънредното положение по-рано от 13 май.

"Да остане само закон, който да позволява на здравния министър да задължава за маските, банките да продължат кредитите да не се изплащат. Но ние трябва да се самоконтролираме", заяви министър-председателят.

Именно за дисциплина заговориха и от бизнеса.

"Хубаво е, че се гледа за разхлабване, хубаво е да се види до колко това отхлабва няма после да се отрази на ситуацията и на нас като бранш", каза пред Bulgaria ON AIR председателят на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

От своя страна ресторантите обмислят и варианти за отваряне при спазване на всички правила.

"Трябва много да се внимава, да се отворят заведенията- да, да се отворят с рестрикции - да, но тези рестрикции да позволяват да съществуват", каза още той.

Светлина в тунела и за родните спортисти би било обявяването на край на извънредното положение. Ударът върху тялото е също толкова силен колкото и върху джоба, категорични са треньорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега не личи на какво толкова се надяват.Хората няма да ходят да се блъскат в тия ресторантиКак мият чиниите? Как мият продуктите?Как проверяват здравето на персонала? Първо, за да пуснат ресторантите,трябва да се затегне санитарно-хигиенният контрол и да скочат глобите за нарушенияСега ресторантите са собственост на мутри и затова проверките на хигиената трябва са се правят с полиция.Нека има прозрачност. Кой санитарен инспектор е пуснал обекта. Кой лекар е разписал здравните книжки
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресторантьорския бранш гледа с надежда към свалянето на извънредното положение....Здравейте роби на комунизма! Защо ли? Вижте кой ви управлява все още - бивши комунисти, телохранители на комунисти и.т.н. До просешка ще стигнете и пак ще спите - трай коньо за зелена трева! Българина не е в състояние сам да предопределя съдбата си - все от извън България излиза, Ботев, Левски, Русия(1977-1878), СССР 1944 и.т.н.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надеждата ум.ир.а последнаНяма да са същите нещата
48
8
 
9
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Който го е страх от вируса, нека си стои в дома си. Няма здравите да се побъркват заради страховете на малцина. Ай сиктир от изгъзици и желание за контрол. Сталинистки чалъми.
47
5
 
12
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Преди редовно ходихме по заведения (уж в по-добри и скъпи). И сега можем да си го позволим, но не бихме отишли докато не се успокоят малко нещата. Броят активни случаи продължава да расте. А заведения ако отварят е добре да е като в Чехия - само тези с маси навън(не броим аквариумите по Витошка) и при поне 2м дистанция между масите. Абсурд е в близките 6 месеца да се отворят заведения или барове в затворени пространства. Но уви сигурно властта ще клекне и ще отворят както обикновено
46
0
 
11
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Ресторантьорите и по питейните заведения задължително трябва да променят начина на миене на съдове, прибори и чаши.Задължително. Заразата в Европа тръгна от места за обществено ядене и пиене, не от обикновено скупчване не хора. Също да се промени принципно въздухообменът.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако отворят ресторантите защо тогава съдят Волен Сидеров, че призовал да ходят на черква утре всеки сам ще реши дали да ходи на ресторант.
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може за 2 седмици да паднат всички забрани!Да не ходим на църква защото а на ресторант може.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, даже и да ги отворят. Колко време ще седят отворени? Достатъчно е един заразен да посочи ресторанта, като място, което е посещавал в последните 10 дни и го затварят за 48 часа с предписание за пълна дезинфекция. После за отварянето ще се изсипват проверяващи от всички агенции, които няма да минават тънко, както досега с почерпка и някой лев в джобчето.При 90-100 нови случая на ден, това ще ги вкара в повече разходи.
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днеска едни полицаи ми обясняват пак как трябва да ги излъжа с писмена декларация защо трябва да отида на вилата си, на 10 км извън областния град. И така 45 дни. Много умно и държавнически! Каквото повикало такова отговорило. Съответно, държавнически си извадих писалката от дюкяна и я подадох на държавата да ми я посмутче!
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ресторантите кината хотелите просто няма как да стане. Оставете маските.Някакво облекчение е възможно да има.Докато има нови заразени ще изисква отстоянието клиент клиент, разделяне на влизащи излизащи.Кръчма със 400 квадрата трява да пусне 10 клиента. Ако и оркестър ще им свири...
40
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някоя западноевропейска страна имаше българското ниво на заразяване и смъртност щеше да махнала всички ограничителни мерки.Първи въведохме карантина и изглежда последни ще я вдигнем?Яко изхвърляне - стреляхме с базуки по домашни мишки, представяни за годзилиТова си беше ритуално самоубийство на икономикзта! Нещо като- заради бълхите ще ви запалим обора с домашните животни.После нагло се хвалят как ни спасили от бълхите!Да сме благодарни!?
39
6
 
11
 
! Отговори
Пежо 106 преди 3 години
Ех,горките рестоурънт менажерс с годишни печалби малко над 0. Толко мъка и толко плач се изля от тия брабуси и панамери, че ми стана мъчно и пуснах сълза
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Писна ми от васДа беше учил за нещо бе.
37
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
По един човек на маса.
36
7
 
7
 
! Отговори
Край преди 3 години
Да разредат столовете и масите в кръчмите. Вярно че ще е по скъпо ама няма да си дишаме във вратовете и да не можеш да си кажеш приказката.Забранете пиенето на алкохол по улиците и парковете - много е опадъчно, грозно и деградивно. Това ще вкара хората да си къркат в кръчмите - където си му е мястото.
35
4
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Ше плашташ и ушите ти ше пукат. Имам семеиство да храня.
34
1
 
13
 
! Отговори
Мерси вече преди 3 години
Поръчвам сач с месо и зеленчуци, познайте вътре съотношението месо/зеленчуци!?Ами съотношението беше 10/90 в полза на зеленчуците!
33
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кои ще са лудите да отидат на заведение??Първо че храната им ще е стара (не че преди това е била прясна), второ ще гледат за един месец да избият всичките си загуби за сметка на миниатюрни порции ( не че преди това са били големи), качество на храните и обслужване!А отделно, че почти е сигурно, че ще се прибереш с коронавирус!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34Остави това измислено предаване ,,Кошмари в кухнята" в тази държава има ХЕИ и ДВСК които редовно проверяват за хигиената в кухните и годността на храните с изключение по морето където може въобще през целия сезон да не направят и една проверка!