Шофьорът, убил възрастен мъж във Варна, се оказа дрогиран

74-годишния велосипедист почина от черепно-мозъчна травма
30 апр 2020 14:06, Ния Христова
26
Шофьорът, убил възрастен мъж във Варна, се оказа дрогиран
Снимка: Pixabay
Водачът на микробус, който вчера по обед блъсна и причини смъртта на велосипедист на бул. "Левски", беше задържан за 72 часа от окръжната прокуратура във Варна, съобщават от прокуратурата. 
 
37-годишният Дмитрий М. е задържан с постановление на Окръжната прокуратура във Варна, след като е бил привлечен към наказателна отговорност за причиняване по непредпазливост на смъртта на възрастния мъж в пътнотранспортното произшествие.
 
Тест с дрегер за употреба на наркотични вещества е показал наличието на опиати и метадон в кръвта на Дмитрий.  От полицията допълват, че тестът за алкохол е отрицателен.
Още по темата
 
Инцидентът стана на 29 април, когато Дмитрий прави опит да заобиколи 74-годишния велосипедист, но го блъска с микробуса си. Мъжът веднага е откаран в болница с черепно-мозъчна травма. Малко по-късно почива.
 
Окръжната прокуратура във Варна ще поиска от Варненския окръжен съд вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" на обвиняемия.
 
Дмитрий е български гражданин, роден в Казахстан. Има висше образование и не е осъждан. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наличие на дадени вещества не означава че в моменнта е под тяхното въздействие.все едно да ти покаже проба за алкохол 0.2 и да те изкарат пиян.
19
0
 
8
 
! Отговори
:( преди 3 години
Но тъй като велосипедистът не е известна личност,а виновният шофьор не е карал луксозен мощен автомобил, а най-обикновен микробус, затова не се вдигна чак толкова голяма врява, както при един друг трагичен случай, станал съвсем наскоро.Но все пак, пред закона всички сме равни!Бог да прости загиналия човек, съболезнования на близките.Относно депутатите - да се самосезират и още в най-близките дни да предвидят драконовски мерки срещу ке.ле.шите, шофиращи дрогирани!
18
1
 
6
 
! Отговори
Хо преди 3 години
Велоалеите на бул. Левски са така проектирани, че велосипедистите неминуемо излизат на пътното платно. Направо руска рулетка си е да караш колело там. Но за сметка на това имаме ново модерно съоръжение с водопади.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо,ама какво прави велосипедист на булеварда? От няколко седмици времето се стопли и движението е по-облекчено заради ситуацията в страната и ми прави впечатление че колоездачите масово карат по пътните платна.
16
0
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
*** точно така. Сходни с нормалните държави. Между другото да те питам къде е Брендо? Италианците добре го осъдиха, ама защо ни го дадоха уж да го съдим.
15
1
 
13
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Дали държавата е виновна, сигурно индиректно да, има държави, които някакси са се справили с наркоманския проблем, Португалия често е давана за пример... Ама при нас някакси всичко е изтървано, ценностната система на това поколение имам чувството че в безвъзвратно опорочена, може би медиите са виновни. Дано излезем от цялата тази история по-мъдри...
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 12 до 10Дрън, дрън. Българските наказания за такива престъпления са сходни с тези за същите в нормалните дъжави.
13
1
 
7
 
! Отговори
До 12 до 10 преди 3 години
Накратко: Не е луд който яде баницата, а който му я дава. С тия поощряващи уж наказания. И ние, дето ако конкретно не сме от потърпевшите, все ни е тая, че някъде нещо се е случило. Най-много по форумите да изразим възмущение и..до следващия път.
12
0
 
27
 
! Отговори
Сл. Чалгаря преди 3 години
Комбинацията от чалга... и дрога е фатална за мозъка и организма на всеки човек...ФАКТ!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От статистическа гледна точка, българин с моториззирана каруцца е многократно по-опасен от пияна *** с картечница насред градски пазар.
10
11
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Хайде да обясниш аргументирано какво е виновна държавата, че тия льохмани се дрогират !
9
1
 
22
 
! Отговори
Ми...легализирайте преди 3 години
Че поне и убийствата да узаконите.Чакам наркоманчетата да ми обясняват, че първата стъпка към твърдата дрога, демек марихуаната е безопасна.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ... изненада ... надрусан като всичко останало и зад воланите. Държавата циркаджийница
7
0
 
5
 
! Отговори
Котки преди 3 години
... или древногръцки.
6
0
 
12
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До 6 АнонименТе има едни други български граждани, които вече са я направили на кeнеф... Те същоо говорят на друг език, не знам какъв е, но казват че са нещо като римляни, за това само мога да предположа, че е латински.
5
3
 
29
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Не ни стигат пияниците по пътищата -А ОТСКОРО И ДРОГИРАНИ *** - КАТО СЕ ДРОГИРАТЕ ЗАЩО НЕ СИ СЕДИТЕ В КОПТОРИТЕ?? МВР ЗАЩО НЕ ПРАВИ АКЦИИ? МАСОВО НАРКОМАНИ И ДИЛЪРИ ИМА В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ- ОСТАНАХТЕ С ЕДНА ПРАЗНА СЛАВА С ЕДИН ИНВАЛИД- МИТЬО ОЧИТЕ-КОИ ПОЛИТИЦИ ВИСШИ ПОЛИЦАИ И СЪДИИ СА ЗАМЕСЕНИ С НАРКОПАЗАРА В БГ ?? ПИТАМ ??
4
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък Лъчо мозъка внесе в края на миналата година в парламента предложение да се намалят наказанията за дрогирани шофьори.Щото и синчето нали е наркоман,тати да се погрижи за него.Отврат!
3
0
 
24
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Той Метадона не е ли като заместител за откачане от хероин? Не разбирам за това питам. Иначе за мен трябва да си лежи в затвора де.
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ли?Не може да бъде!У нас дрогирани няма.И съдебна система-също.
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е директна препратка към случая с Милен Цветков.