Кирил Ананиев: КПП-тата ще паднат скоро

Имали сме дефицит на облекла и маски само в началото на март
Обновена: 3 май 2020 10:52 | 3 май 2020 10:52, Ния Христова
62
Кирил Ананиев: КПП-тата ще паднат скоро
Снимка: БГНЕС
Независимо от предпазните мерки, които взимаме, никой няма гаранции, че може да се съхраним. Не е уточнено разпространението на коронавируса по всички варианти - как достига до човешкото тяло, така че има още много да работим в тази посока. Това коментира министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в ефира на bTV. 
 
Трябва да се вземат допълнителни мерки за медицинския персонал, каза още той. 
 
Тази сутрин стана ясно, че е починала лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ на Александровска болница. За няколко дни това е втори смъртен случай на медик. Преди това медик от инфекциозното отделение в болницата в Сливен почина. 
 
"Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактика, сигурно предпазно облекло, хигиена, за да предпазим медиците от коронавируса", уточни министърът. "Имахме дефицит на предпазни облекла и материали единствено в началото на март месец", допълни той. 
 
"Ще намеря източник за финансиране, ще организирам и доброволно дарение в Министерството на здравеопазването, за да помогнем на близките на починалите лекари", обяви Ананиев.
 
"Една от следващите мерки ще бъде и падане на КПП-тата. Няма да е точно сега, но няма и да е толкова далеч, ще обсъдим на Министерски съвет всички мерки", добави още министърът. 
 
Той допълни, че с ген. Мутафчийски работят заедно от години. "Имаме професионални и коректни отношения", коментира Ананиев.  
Още по темата
 
"Ген. Мутафчийски и неговият Щаб ще продължат да работят. Заедн ос правителството и Щаба работим и вземаме решения с консенсус", зояви Ананиев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
28
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
До Анонимен 29Да добавим маските! Грешката с джипи-тата! По твоето писание нямам какво да добавя! Кратичко, просто и ясно! Според мен е калинка този министър!
31
2
 
40
 
! Отговори
Бяс преди 4 години
Не разбирам защо всеки ден стотици работещи от провинцията идват в София и вечер пътуват обратно а аз не мога събота и неделя да изляза и да вляза в града !!! Аз по-голям вирусоносител ли съм и докога ще търпим това поредно малоумие !!Ако ще има забрана то нека е за всички т.е. никой не излиза от София и не влиза ! Само камиони с лекарства , храни , трупове да имат разрешение!
30
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставката!!!Съд и затвор за вас!!!
29
1
 
38
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Почупихте ни и колите,и нервите с тия КПП-та.Страшна глупост
28
2
 
11
 
! Отговори
Да преди 4 години
Аз съм ЗА да използваме това време да направим живота си възможно най-хубав за всички около нас, защото не се знае на кой колко му остава. Безсилни са личните, политически и здравни усилия пред волята на Бог. Да изпълним сърцето си с любов към всичко и всички, да помогнем на нуждаещите се, да приемем, че трудностите ни дават шанс да станем по-добри, нека се обединим и направим този свят рай :)
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактика, сигурно предпазно облекло, хигиена, за да предпазим медиците от коронавируса", уточни министърът....А така, министъре! На третия месец и след толкова много заразени, а вече и починали, медици започва да ви просветва! Сега да видим колко още време ще се точи това "ЩЕ въведем"... Дано да е преди епидемията да е приключила, все пак.
26
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е гола вода.... Но няма нищо чудно кой в това правителство не е ?
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали гепаха по няколко хилядаркиНарода имота от гладНе ги интересува
24
2
 
21
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
Да каже здравеопазването как е!? Здравната каса също живо ни интересува!?От харчовете покрай коронавируса останаха ли пари и за друго!? Нали е финансист - поне това да каже!
23
1
 
49
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Махайте КППтата докато не е станало късно за сеитба по градините. Че на зима глад се очертава!!
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
#21 - не е важно ти какво мислиш, а че може да заразиш други хора, които не им е безразлично дали ще умрат както на тебе.
21
4
 
32
 
! Отговори
кара.канчева преди 4 години
За толупите от герб "планината работи" каза тиквата .
20
5
 
18
 
! Отговори
Ако преди 4 години
Стигнах до заключението, че ако умра от коронавирус (а е възможно и от друго) по време на тази изолация, то ще ми е тъжно, че последните месеци съм живяла сама, далеч от близките си. Ако тази изолация отдалечава смъртта ми във времето, то предпочитам да платя цената това да стане по-скоро, но да не съм сама през цялото това време.
19
1
 
8
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
Той и с джипи-тата нещо обърка! Ама ще се поправи!
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ае къв вирус ва гони е ЗОМБИТА
17
7
 
30
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 4 години
КПП сигурно ще паднат, а ти бе кога ще си одиш
16
2
 
28
 
! Отговори
факт преди 4 години
кпп-тата се направиха за да се намери оправдание за нищонеправенето на полицията-от 20 тръгнали на път се връща 1(за статистиката)
15
2
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
ДО ОБЯД ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НОВА ПОРЦИЯ ПЯНА И ЛИГИ ПО ЕКРАНИТЕ ОТ СЕЛЯНИНА ТОЛУП
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще чакаме да мине 6-май и ще махнем КПП-тата и без друго никаква работа не свършиха.
13
3
 
37
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Не плюй по човечеца.Той изпълнява заповедите на боко,т.е.неговите абсурди.