Големите градове осъмнаха без КПП-тата, какво сочат цифрите?

Над 230 000 души са били връщани от полицията
Обновена: 6 май 2020 09:54 | 6 май 2020 07:22, Александър Попов
125
Големите градове осъмнаха без КПП-тата, какво сочат цифрите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тази нощ КПП-тата на входовете и изходите на областните градове бяха вдигнати след издадената заповед от здравния министър Кирил Ананиев вчера.

Мярката бе въведена на 20 март и месец и половина излизането и пътуването до големите градове ставаше с попълнена декларация и посочена основателна причина.

Още по темата
От полунощ бариерите са вдигнати.

От 21 март досега са върнати над 230 000 души, извършени са проверки на 62 940 декларации.

3750 от лицата, които са декларирали, че отиват на работа, всъщност нямат регистрирани трудови договори. 528 от тях са регистрирани като безработни, съобщиха от "Пътна полиция".

Има 22 случая на грубо нарушаване на въведения режим, други са опитали да преминат без дори да спират на КПП-тата. Всички от тях са установени и са образувани досъдебни производства.

Има случай в Габрово на мотоциклетист, който преминавайки през КПП без да намали и да спре, е изритал дежурния с крак и му е нанесъл средна телесна повреда. По-късно е установен и е задържан.

Съставени са 21 215 актове за неспазване на въведените противоепидемични мерки, като 16 305 от тях са за неносене на маски.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава Богу една огромна глупост отиде в историята!И дори да приемем че има някакъв "страшен вирус" (аз не вярвам), то не става ясно с какво заразения, пътуващ с декларация, става по-малко заразен???
33
21
 
9
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Какви бизнеси сте имали бе селяни прости, та Бати бойко ви го е съсипал, вие сте некадърници и само мрънкате!Който е имал бизнес пак ще има, където е текло пак ще тече, който е некадърен си остава пак некадърен!Бати Бойко ще ви изплющи по селските вратове, и ще ви карантинира наново, понеже много си отваряте червивите усти и говорите глупости, и пишите само простотии!Тази пандемия хоратъа я направиха заради Вас, да не станите зависими некадърни роби на китайските корпорации и банки!Боби!ЦРУ
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯТи, си провокатор.
31
5
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
До ДО 23Заразата отшумява, ама не и у нас.Не съм убеден, че у нас нещата стоят така, както по света.Ако не си забелязал другите държави сложиха ограничения, когато вирусът вече се беше развихрил. У нас избързаха и го ограничиха.Сега при нас може да се получи Сингапурския вариант. С облекчаването на мерките вирусът да се завърне с още по-голяма сила.Не съм убеден изобщо, че при нас пикът е преминал.Броят на заразените ще расте.Не съм против премахването на мерките, а против налагането им.
30
0
 
10
 
! Отговори
Неграмотност преди 3 години
Големите градове осъмнаха без КПП-тата, какво сочат цифрите?#Цифрите винаги "сочат" числа и нищо повече. Точно както буквите "сочат" думи.
29
8
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
До до ХА-ХА-ХА !!!Добре ли съм ?Не, не съм добре !В един НЕнормален свят, в който затварят и ограничават хората заради някаква измислена опасност, няма как свободен човек като мен да бъде добре.Не съм добре, защото Борисов и шайката му затвориха държавата за два месеца, съсипаха бизнеса ми и оставиха семейството ми без доходи.За всичко това получихме обезщетение - нищо от сърце, но с много съвети и назидание.Няма как да съм добре в такава държава и такъв свят.И по-зле ще става ...
28
2
 
37
 
! Отговори
man преди 3 години
Спрели 230000 но не и полетите от огнища на зараза. Бай Ставри не може да иде на вилата, но Айше от Нидерландия може да сее зараза в самолета и рейса до Хасково.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде селяни вие сте.
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отворете ресторантите и моретата на 100% незабавно. Един път се живее и все некоги се мре. Пир по време на чума е имало и винаги ще има, дори хората да се тръшкат по улиците желаещи за гезме винаги ще има. Върнете на хората гезменцата. Яж пий и се весели е веруюто на народа.
25
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
69 нови заразени за денонощието!Честито тyлyпи!
24
7
 
24
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 3 години
69 нови заразени !Рекорд !Ето защо властта бърза да свали и отмени мерките.Задава се лавинообразно нарастване на броя на новите заразени и властта се кани да хвърли вината върху "безотговорното поведение на гражданите".
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!!Добре ли сте?
22
15
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Добро утро селяни прости!Бати Бойко е велик!!!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после се махнаха КПП-тата.То ги имаше но единственото което правеха е да забавят пътуванията.
20
6
 
23
 
! Отговори
ОСТАВКА,СЪД, ЗАТВОР преди 3 години
С мерките си властта взриви "сградата" на държавата.Още всичко наоколо е в облак прах и пепел ...Когато се разсее облакът ще се видят истинските размери на бедствието, което предизвикаха управляващите.
19
20
 
37
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
И не си мислете, че Бойко вдигна КПП-тата, защото е осъзнал своята грешка, защото се е разкаял или защото е особено загрижен за хората в тази държава.Нищо подобно !Бойко вдигна КПП-тата с нежелание и по принуда.Принуди го икономическата катастрофа, която се задава.Вчера разговарях с бившата си счетоводителка.Тя ми каза, че целия месец април се е занимавала с обявяване на фирми в несъстоятелност и оформяне на документи за прекратяване на трудови договори и изпращането на хората на борсата.
18
6
 
24
 
! Отговори
Това преди 3 години
беше най-голямата глупост сътворена от управляващите от началото на кризата у нас!!!
17
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Броют нема да се вдигне резко, оти гербавите че занижат тестовете и че залъжат народо че всичко е наред, оти он така му се сака.
16
5
 
39
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
КПП-тата бяха връх на милиционерската простотия на ГЕРБ.Даже съм изненадан, че ги премахнаха.
15
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възстановяват правата на селяните...