Нова икономическа война и Китай е потърпевш, смята експерт

Как коронавируса промени света, анализира Милен Керемедчиев
7 май 2020 23:10, Петя Славова
62

Ковид-19 промени света. Вече 4 месеца няма световна новина, която да не е свързана с вируса. Няма политическо събитие, което да не е ангажирано с тази пандемия. Бившият зам.-министър на външните работи и международен анализатор - Милен Керемедчиев, заяви пред "Денят ON AIR", че Китай ще бъде потърпевш в дългосрочен план от създалата се ситуация. 

"Китай изпадна в една ситуация, в която не е бил от 1989 г. В момента има нова Студена война, която се заформи от няколко държави, водени от САЩ. Все повече европейски държави се включват в тази коалиция, която започва да изисква отговорност от страната, от която тръгна заразата", посочи Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Анализаторът отбеляза, че Китай първи успя да излезе от тази пандемия и да се върне обратно към нормалността. В икономически план също има подем.

"Отчетен е ръст от 3,5% на износа на Китай. Това означава, че китайската икономика се възстановява. Тя започва отново да изнася към целия свят и да прибира средства от САЩ и от ЕС, които в момента са толкова нужни за спасяване на местните им икономики. Европа обаче стана заложник на китайското производство", подчерта той.

Милен Керемедчиев смята, че цялата предизборна кампания на президента на САЩ Доналд Тръмп ще е под егидата да се атакува Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
Американците пият белина и дезификанти хахНяма по проста сбирщина от северно американскит щати
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай има влакове на магнитна левитация.Ще си помислите че са дело на китайският инженерен гений.Да,ама не!Идеята е на немски инженери от 1935 година.През 70-те компанията Трансрапид доразвива идеята.Китай плаща 1 милиард евра и немците построяват жележният път ,вагоните и локомотивите.
46
2
 
2
 
! Отговори
до 55 преди 3 години
Кажи ми една качествена китайска марка кухненски ножове,поне,като говориш за качество?Аз мога да ти кажа шведска такава-Мора.Стоманата им е на фирмата Сандвик.Когато китаец направи такъв нож аз ще отида пеша до Луната!А инженера в китайската фирма сигурно ще го обесят защото си е позволил да произведе нещо с"излишна здравина"!Всъщност Мора е име на град в Швеция и марка ножове със средна цена 30-50 лева има и по скъпи.Имам два такива и съм доволен.
45
2
 
2
 
! Отговори
до 58 преди 3 години
Преди десетина години влязох в сайта на китайска компания.Прочетох,че произвеждат над 100 милиона свредла на месец.Обаче после така стана,че видях и такова свредло.Пробиваш 2 отвора във винкел и се захабява!И така това свредло го използвах само за меко дърво,а нови китайски внимавам да не купувам.Всъщност от тогава избягвам китайската продукция.Виж,Тайван,Малайзия или Тайланд-там се произвежда качествено!
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото разбрах от статията, износът на Китай се увеличава. И това на фона на тоталното ограничаване на разходите в ЕС и САЩ. Магазините затворени, хората не излизат от домовете си, фирмите не работят. Никой нищо не купува. Все едно да кажете, "тази нощ от нула до четири часа в България не беше продадена нито една китайска стока".
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТъпомерПо името си личи.Общият корпоративен, домакински и държавен дълг на Китай нарасна до 303% от БВП .Данни за 2019г.
42
0
 
2
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 3 години
Е виждам нов тип явление се е появило. След русофилството имаме вече и чайнофилство. Червената зараза е като тумора бавно и сигурно изяжда организма на приемника, като първо започва с мозъка.
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не отписвайте Китай. Заради него може да си позволите качествени стоки на достъпни цени.
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И всички забравиха войните, които водеха краварите и милионите жертви и мигранти, за които имат вина.тръмпа имаше достатъчно време да вземе мерки, ама се оказва *** човек. Сега търси кого да обвини за собствената си простотия.
39
3
 
3
 
! Отговори
Тръмп преди 3 години
До ТонкатаРуснаците пиеха одеколон преди 40 години, а Тръмп съветва гламавите си сънародници да пият дезинфектанти. И те му се връзват на малоумието.
38
3
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Така трябва. Китай трябва да бъде наказан жестоко.
37
4
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Скоро износът на Китай ще замре. Европа и Америка ще спрат доста производства там и ще ги върнат в страните си, или ще ги разкрият на други места.Яденето на лабораторни прилепи няма да остане без последствия.
36
3
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Трябва много да се радваме,че България е в НАТО и стои далече от влиянието комунистически страни като Китай и Русия:):):):)Първите от голям просперитет ядат полусурови плъхове,кучета,котки,змии,червии,маймуни,прилепи,цибетки,а вторите вместо алкохол пият спирт и некви почистващи препарати за тоалетна:):):):)Е затова ГЕРБ-ПОБЕДА:):):):)
35
3
 
2
 
! Отговори
Целта на занятието преди 3 години
След два-три дена починалите в САЩ ще надминат заразените в Китай.
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме му на Китай за санкциите на САЩ.
33
9
 
7
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Китайската приказка приключи трагикомично!Сега ще си лапат мишки и прилепи на воля,защото друго няма да има.
32
6
 
5
 
! Отговори
Уф преди 3 години
И откъде този ръст в износа на Китай,като в целия Свят е сринато потреблението и масово хората отказват да купуват китайски буклуци?В Русия също!
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам господата другари, които са така загрижени за Китай, ако го нямаше вирусът от Ухан щеше ли да се стигне до днешната пандемия?
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милен Керемидчиев много тежко преболедува всякакви негативи свързани с Китай. Защо ли?
29
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нова икономическа война и любимият ти пиндостан ще се килнев неестествена поза. Тоя "експерд"знае ли, че не само сащ иматайна космическа програма,такива имат и Русия и Китай.В сащ вече са започнали да патентоватсекретни разработки от тазипрограма. Причината е, че аконе го направят, китайците ще гиизпреварят и тогава ще трябва даим плащат патентно право.Стававъпрос за фантастични открития,които ще променят света в следващитеняколко десетилетия.