ТЕЦ-ът в Перник минава на газ заради аварията

Аварията на шламохранилището засегна два квартала в града
7 май 2020 15:35, Ния Христова
9
 ТЕЦ-ът в Перник минава на газ заради аварията
Снимка: БГНЕС
ТЕЦ "Република" в Перник ще започне да работи само с газовия си котел заради аварията на шламохранилището, която засегна два квартала в миньорския град. Това съобщи екоминистърът Емил Димитров. Той посети мястото на инцидента с колегите си Емил Караниколов и Младен Маринов. 
 
Течът беше спрян в ранните следобедни часове. 
 
"Трябва да си укрепят бреговете на хранилището, да го ползват за извънреден режим, докат оси оправят другото хранилище. На този етап, за да няма отпадъци "Топлофикация" ще преминат на газ в котела, какво правим? За да не спре градът да получава топла вода, трябва да работи заводът. заводът ако работи с това шламохранилище, означава пак да тече вода докато се укрепи. Добре е, че в завода има газов котел, ще преминат на газов котел, може цената да е малко по-висока, но и въздухът ще бъде чист, а и градът ще има топла вода", поясни Димитров, цитиран от БГНЕС. 
 
Според него е имало 10-15 предписания, които са били свързани с хранилището и неговото състояние.  
Още по темата
 
"Това хранилище към момента се вижда, че е достигнало капацитет вероятно над 100%, което означава, че ако продължи по този начин и има и валежи, това може да създаде същата опасност след няколко дни. Затова единственото решение в момента е да се работи на газ, за да имаме повече отпадъци, за да не се стига до такива инциденти", каза министър Караниколов. 
 
Започнато е разследване на случая. И тримата министри са категорични, че виновните за аварията ще бъдат санкционирани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Пак ли няма да има виновни!!!
5
0
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
така са бизнесмените в България,само експлоатация ,никаква поддръжка и като стане нещо са света вода ненапита,докога няма да им се търси отговорност,тези квартали,които са били евакуирани,цялото движение на коли е спряно....и какво извинявайте,ще го си оправим,хахаххаха смешна работа
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този няма никакво намерение да инвестира и лев, него го интересува единствено печалбата. Гешев да го почва, държавата да го национализира и това е.
3
0
 
2
 
! Отговори
Ковачки преди 3 години
Аз съм любимия олигарх на властта, и ще замърсява и крада колкото си искам. Тримата министри са само за парлама и нищо няма да направят!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастките клоуни няма начин да не отстранят аварията.Цяла България разчита именно на тях.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НаШистов, т.е. произведен от нашисти, нали? Шистофренията е страшно заболяване...