Критична е ситуацията в Ямболската болница

Липсват медици за трето COVID-19 отделение
51
Критична е ситуацията в Ямболската болница
Снимка: Pixabay

Критична е ситуацията в Ямболската болница. Заради липса на медицински персонал не може да бъде разкрито трето Covid отделение.

За последното денонощие 11 тествани са дали положителен резултати и с тях броят на заразените става 67.

38 пациенти с коронавирус в момента са настанени в инфекциозното и белодробното отделение на болницата.

Сградният фонд позволява да се разкрие трето Covid отделение, посочи зам.- директорът на областната болница д-р Валентин Вълчев.

"Само че ние нямаме персонал, тъй като там работят рехабилитатори, на нас ни трябват 5-6 минимум сестри, за да отворим това отделение с 24 легла", каза той пред БНР.

Засега от двете частни болници отказват да изпратят сестри, липсват и доброволци от тези, които обслужват училищата и детските градини.

Единственият изразил готовност да помага е кметът на Тополовград Божин Божинов.

В момента се очакват резултатите от 19 проби, взети от пациенти и 38 на медицински персонал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Ивелина преди 3 години
Нали вирусът е безопасен според д-р Мангъров! Ето един доброволец-д-р Мангъров! Слави Трифонов-санитар!
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е крутична ситуацията. Комична е. Главен комик - онзи с брифингите.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо щабът не съобщи кои болници участват в ,,битката,,?
36
0
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 36Ямбол сме 64 000 ,Шведите са 10 000 ....Нещо май бъркаш процентите !
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ , НАГЛО ОГРАБВАТ НЗОК!!СТИГА ВЕЧЕ МУФТА ...!ТАКЪВ "ЧАСТНИК" --МОГА ДА БЪДА И ...АЗ СЪС "ДЪРЖАВНИ ПАРИ"!!ДА СЕ ФИНАСИРАТ САМИ!
34
3
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Отговорът за липса на персонал във всички болници трябва да се даде от всички,които ни управляват през тези 30 години и 6 месеца!
33
3
 
8
 
! Отговори
никакви пари за част преди 3 години
НИТО СТОТИНКА повече за ЧАСТНИ болници - да се финансират от акционери и частни фондове, както е по света! Фалити трябва, защото 5 милиарда се крадат на година и с нашите пари лекуват неосигурените в тая държава! Време е да излезем на протести срещу частните болници източващи НЗОК и не взимащи участие в спешни и инфекциозни лечения!
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми те в Ямбол са над 90% роми защо някое ромско дружество не им построи болница?
31
2
 
10
 
! Отговори
защо частни не лекув преди 3 години
"Частните болници отказват да пратят сестри.." - ами те защо не приемат болни с КОВИД? Нали източват НЗОК със скъпи клинични пътеки- нищо, че нямат спешни отделения, инфекциозни, не приемат неосигурени *** и българи...само "лапат"? Къде по света от бюджет на НЗОК се финансира ЧАСТНА болница?А тук така са около 250?????
30
2
 
3
 
! Отговори
АЙДЕ БЕ... преди 3 години
КВО ТОЛКОВА...?!НАЛИ НЕМА ВИРУС КОВИД-19....??!!АЙДЕ ЛЕКУВАЙТЕ СЕ САМИ ...ИЛИ СИ ТЪРСЕТЕ ВАНГА ИЛИ КАШПИРОВСКИ...ЩОМ НЕ УВАЖАВАТЕ ...ЧИБА И.... ЧАО....!
29
2
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ЗАЩО ВЪВ ВИДИН ДА НЯМА ЛЕКАРИ...??!!!КЛИНИКАТА НА д-р ГАЙДАРСКИ , КОЯТО Е ЧАСТНА , НЕ МОЖЕ ЛИ ДА ПОЕМЕ РАБОТАТА ...ИЛИ МОЖЕ САМО ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА ДА ПОЕМА...??!ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ--ЧАСТНИТЕ КЛИНИКИ , ДА СЕ ФИНАСИРАТ ОТ НАШИТЕ ЗДРАВНИ ВНОСКИ?????КАТО СА "ЧАСТНИЦИ"---ДА СИ ИЗКАРВАТ ПАРИТЕ САМИ..С ТРУД И ЗНАНИЯ!
28
0
 
16
 
! Отговори
Доко преди 3 години
Кога ще излезе някой с топки пред камерите да си признае, че 99% от заразените в момента са от индо-българите!! Аз лично не желая с парите от моите осигуровки да лекуват някой, който един лев не е внесъл в бюджета през целия си живот. Да ограждат махалите, да мятат по един аспирин през оградата и който оцелее, оцелее. Който не, да се спасява другояче.
27
1
 
24
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Затворете гетата! Тотално! Муха да не излезе от там! Спрете им всички помощи, докато не се научат да спазват правила и закони, докато не се научат да спазват хигиена, докато не започнат да учат и работят. Дошли са от Индия, нали? Всички видяхме как ги принудиха да спазват правилата там - с б. о. й!
26
5
 
18
 
! Отговори
бай х преди 3 години
като гледам каква е ситуацията .... питам се има ли смисъл да плащаш данъци и здравни осигуровки ?не +да -
25
4
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 3 години
Имало в Ямболската "Княгиня" 9500. Каква трябва да е тази болница? Решението е едно - Турската граница се мести 100км на север. КППто до магистралата на пътя Ям-Сл
24
5
 
12
 
! Отговори
Мангъров от морето преди 3 години
не ги разбирам колегите , че това е само едно леко грипче? Питайте и шефката ми *** тя също като мен много разбира от медицина, е тука лежи на съседния шезлонг
23
3
 
21
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Ямбол, Видин, а виждам, че и в Карлово 80% от лекарите са подали оставка в градската болница.Не само, защото ги е страх от вируса. В Карлово протестират срещу решения на Областния кризисен щаб.
22
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болните имат ли платени осгигуровки, или са от тъмния контингент, който само гласува и усвоява помощи от нашите данъци?!
21
1
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ГОДИШНО 5 МИЛИАРДА ЛЕВА ВЗИМАТЕ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ОТРУДЕНИ РАБОТНИЦИ -И ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ РАБОТНИЦИ С ГОДИНИ НАРЕД НЕ СА СТЪПВАЛИ В БОЛНИЦА!! - ПАРИТЕ КЪДЕ СА ??? КОЙ КОЙ?? ПИТАМ Аз, и отговорът го ЗНАМ!! и 50 МИЛИАРДА ГОДИШНО -ПАК ЩЕ ГИ ОТКРАДНЕТЕ - КОЛКО БИВШИ ДЕПУТАТИ ИМАТ ПО 10 ЧАСТНИ БОЛНИЦИ- ХАЙДЕ ЗАПОЧНЕТЕ С БУРГАС ЧЕ Е ПО ЛЕСНО,,,,
20
3
 
32
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Засега от двете частни болници отказват да изпратят сестри,--АЗ КАКВО ВИ РАЗПРАВЯХ ПРЕДИ МЕСЕЦ- ЧЕ Частните Болници правят всичко възможно за да нямат пациенти с КОВИД19 - Защо тогава трябва да ползват паричните блага на НЗОК? И въобще имат ли лекари?? Тези "частни" лекари не са ли от Държавните болници -но се писали в още 5-7 частни болници за да може БИЗНЕСМЕНИТЕ да смучат от НЗОК!! ЗАТВОРЕТЕ ВСИЧКИ ЧАСТНИ БОЛНИЦИ С ВИРТУАЛНИ ЛЕКАРИ(ДОШЛИ ЗА 2 ЧАСА) И ВИРТУАЛНИ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ПАЦИЕНТИ!!