Строители на околовръстното засипали коритото на р. Искър с чакъл и пясък

Още от HelpBook: Възмутително отношение на пощенски служители към млада майка
10 май 2020 07:30, Анисия Иванова
61

В днешния обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info на първо място ще ви запознаем с такъв за престъпна небрежност и засипването на корито на река с камъни, чакъл и пясък, както и всякакви строителни отпадъци: "Минавайки по околовръстното, забелязах, че строителите на околовръстното шосе са засипали коритото на река Искър на 80% под моста между кръстовищата за Панчарево и Герман. Безобразно е това нещо и се надявам да ги проверите, и да ги задължите да възвърнат предишното състояние на реката, както и да не я засипват повече при работата си. Снимков материал може да видите прикачен. Моля за бързо действие, никакъв контрол не се упражнява върху тези хора и това, което правят е, в огромна вреда за екосистемата на реката.“

Получихме сигнал за замърсени площи на ул. "Момина сълза“ в квартал „Симеоново“. Същият касае чистотата на улиците, като това е втората жалба от нашия потребител. Въпреки многократните обещания от Общината, че ще вземе отношение по този въпрос, почистване не се извършва, а преминаващите камиони на сметосъбиращата фирма оставят след себе си следи от мръсотия и миризми, което е предпоставка за възникването на зарази.

Изпратиха ни и сигнал за възмутително отношение на пощенски служители към млада майка. Представяме ви разказът й: „Днес ми се наложи да посетя пощенски клон София 1124. Тъй като смятах да отида с 4-месечно бебе, предварително звъннах на телефона, който открих на сайта, за да се информирам за работното време. Също така от вашия сайт свалих файла с ново работно време - в условията на извънредното положение. Не беше указано да има прекъсване на обяд. Изненадата ми беше голяма, когато на място, на вратата на лист, написан на ръка, беше указано прекъсване в интервала 12,30-13,30. Офисът беше заключен, а служителките, които бяха вътре, не отваряха. След като останах пред вратата с бебе в кенгуро, една от служителките излезе и каза, че ще отворят в 13.30 ч. В момента беше 12,36. На моята молба да ми дадат пратката по изключение, защото съм с малко дете и идвам пеш - категорично отказа и заключи вратата отново. Възмутена съм от отношението на служителката, от неточната информация и от факта, че никой не вдига указания телефон. Те са там, за да си вършат работата.“

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България както диша и живее!

Елате в чужбина или поне извън България, за да видите как може да се живее!

България е много хубава страна, само дето има българи там! Който разбрал - разбрал! Метафорка иронийка!
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами какво друго да очакваш от тъ панарите на Тулупа.
Ама парите със сигурност са ги усвоили.
47
1
 
9
 
! Отговори
Лесно е: преди 3 месеца
Който мърси-да почисти, плюс глоба.
46
10
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Тази мрънкаща майка да беше се потрудила да узнае , че хората работят с час и се трудят въпрели нейния мързел !!! А това , че иска да ползва привилегии ,като носи и изитърсака си вместо да го остави защитено в къщи , говори само за безотговорност, наглост и безцеремонност ! Такива трябва да бъдат отсвирвани с щут отзад !
45
1
 
7
 
! Отговори
картоф компиров преди 3 месеца
ПО ИЗЧИСЛЕНИЯ НА ОБЩИНА САМОКОВ 24 ХИЛЯДНОТО ГРАДЧЕ В ПОДНОЖИЕТО НА РИЛА ЕЖЕДНЕВНО ИЗХВЪРЛЯ СМЕТ КАТО ЗА 100 ХИЛЯДЕН ГРАД.НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ,ЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТАЗИ СМРАД Е ВНОСНА ОТ БЛИЗКИ И НЕ ТОЛКОВА БЛИЗКИ ОБЩИНИ.ЗА ПОЧТИ ДВЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ОБЩИНАТА В САМОКОВ УСПЯ ДА ПРЕВЪРНЕ ГРАДЧЕТО(ИЛИ ПО-ТОЧНО РЕКА ИСКЪР) В БУНИЩЕТО НА ЮГОЗАПАДА!СРАМ СРАМ СРАМ!НИЕ САМОКОВЦИ АПЕЛИРАМЕ ЗА ПОМОЩ ОТ ЕВРОПА И СВЕТА!
44
0
 
5
 
! Отговори
картоф компиров преди 3 месеца
ето какво каза кмета на самоков влади георгиев само преди месец пред бтв на едно то най-плодородните полета в община самоков превърнато в бунище са всевъзможни отпадъци:
ами аз като един юрист...разчитам на съзнанието на хората...
от общината решихме да сложим информационни табели...поставихме в ромската махала един-два контейнера.раздаваме брошури на населението!!!мрън-мрън-мрън!
МУ-ХА-ХА-ХА!ДАМИ И ГОСПОДА!А РЕКА ИСКЪР УМИРА!
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БОЙКОВО СТРОЙТЕЛСТВО ЕДНО ПРАВИШ ОКОЛО НЕГО 10 РАЗВАЛЯШ ПОСЛЕ РЕМОНТ ГЕПИШ ДО КРАЯ НА СВЕТА
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Софиянe
ами елате да видите ние в самоков на какво сме подложени...екотерор.река искър е превърната в бунище.въпреки репортажите на нова,бтв,бнт и куп други телевизии и медии положението си е същото.река искър продължава да е подлагана на варварско унищожение без последствия.а кметът влади георгиев раздава информационни брошури в махалата.
местните българи не смеят да сигнализират,защото след това ще бъдат тормозени от ромите...няма спасение!
41
2
 
5
 
! Отговори
картоф компиров преди 3 месеца
ТРЯБВА ДА СЕ СЪЗДАДЕ СПЕЦИАЛЕН МЕЖДУНАРОДЕН ФОНД! ФОНД ЗА СПАСЕНИЕ НА РЕКА ИСКЪР!ХОРА, РЕКА ИСКЪР ЗАГИВА!ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ НА КАКВО Е ПОДЛОЖЕНА НАЙ-ДЪЛГАТА РЕКА В БЪЛГАРИЯ.УМИРА ОТ ТОТАЛНОТО БЕЗХАБЕРИЕ НА ОБЩИНСКА И ДЪРЖАВНА ВЛАСТ...
РЕКА ИСКЪР Е УНИКАЛЕН СВЕТОВЕН ФЕНОМЕН-В РАЗСТОЯНИЕ НА 368 КМ.ТЯ ПРАВИ ДВА УНИКАЛНО КРАСИВИ КАНЬОНА-УРЕВИЧ И ИСКЪРСКИ.ПОЧТИ 60-70 % ОТ НЕЙНОТО ТЕЧЕНИЕ СА ЖИВОПИСНИ ДЕФИЛЕТА!
ДА СПАСИМ РЕКА ИСКЪР!
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КЪДЕ Е ЕВРОПА?КЪДЕ СА ЗЕЛЕНИТЕ?РЕКА ИСКЪР ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ Е ПОДЛОЖЕНА НА ТОТАЛНО И ВАРВАРСКО УНИЩОЖЕНИЕ!ДА НЕ ГОВОРИМ НА КАКВО ПРИЛИЧА СЛЕД КАТО НАПУСНЕ СОФИЙСКОТО ПОЛЕ!А СЪСТОЯНИЕТО НА РЕКАТА ПРИ САМОКОВ-ПЪЛНА ЕКОКАТАСТРОФА!
39
2
 
3
 
! Отговори
картоф компиров преди 3 месеца
НАЙ-ДЪЛГАТА БЪЛГАРСКА РЕКА ИСКЪР Е ЖЕРТВА НА ЕКОПРЕСТЪПЛЕНИЯ,НА КОИТО ДЪРЖАВАТА НЕХАЕ ОТ ДЕСЕТИЛЕЕТИЯ.ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ ПОЛОЖЕНИЕТО В РАЙОНА НА САМОКОВ...ЩЕ СЕ ХВАНЕТЕ ЗА ГЛАВАТА НА КАКВО Е ПОДЛОЖЕНА РЕКАТА ТАМ-НЕЗАКОНЕН ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ДОБИВ НА ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ ВСЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО РЕКАТА Е "ОСАКАТЕНА" БЕЗВЪЗВРАТНО.ПЛАНИНИ ОТ МРЪСОТИЯ,ВОНЯ И СМРАД СЕ ИЗСИПВА ДИРЕКТНО ВЪВ ВОДАТА.УМРЕЛИ ЖИВОТНИ,ТОКСИЧНИ И ОТРОВНИ ВЕЩЕСТВА ПЛАВАТ ПО ТЕЧЕНИЕТО.ОБЩИНА САМОКОВ РЕАГАИРА КАТО РАЗДАВА БРОШУРИ НА РОМИТЕ.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъвто е премиерът и министрите
му такава е и цялата администрация
с малки изключения.
37
0
 
3
 
! Отговори
ВЕЦи преди 3 месеца
Май се мъчат да правят ВЕЦ без да знаят.
36
0
 
2
 
! Отговори
Леле до ... преди 3 месеца
Само да вметна, че да се върна или не е мой избор. Да ми говориш от името на многоточие и в императив е повече от смешно :) кАжи честно какво ще стане , ако днес взема самолета хаха см ешен
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Български пощи се превърна в една хранилка на некадърници. Миналото лято изпратих 2 писма използвайки гишето, жената ги претегли, залепи им по една марка и оттогава още чакам да пристигнат. На въпросът ми какво се е случило и как е възможно и двете да изчезнат - отговора беше да съм ги пратил препоръчани с номер за проследяване.
34
0
 
5
 
! Отговори
Леле преди 3 месеца
Защо смяташ, че робувам? И защо смяташ, че обиждам българите (това ли си мислиш? Ти можеш ли да мислиш изобщо ?). Сериозно питам! Много искам да знам защо си агресивен безпричинно:) пак си пил на сметка в хоремага!? Или се ядосваш, че има хора, които са излязли от блатото, което обитаваш ? Дай Боже всекиму “робия” като моята хаха
33
6
 
2
 
! Отговори
... преди 3 месеца
До Леле

Робувай си там, където си и не се връщай!
32
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами то така се прави, когато трябва да строят някой мост!

Не виждам проблем, че в река се прегражда с пясък и камъни.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това не е затрупване на Искър, това е връзката Белмекен-Студена-Перник-Каспичан-Карнобат-Дупница.
30
3
 
7
 
! Отговори
Леле преди 3 месеца
Като ми хрумне да се връщам в България завинаги (често ми се случва!) - и започвам да чета подобни статии. Един приятел ми каза : “Миличка, ти не обичаш България, ти обичаш идеала си за България “ ....