Затвориха общината в Белица, има заразени с коронавирус

Двамата болни са служители в отдел "Общинска собственост"
12 май 2020 14:00, Анисия Иванова
0
Затвориха общината в Белица, има заразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Сградата на общинската администрация в Белица е затворена заради коронавирусна инфекция, открита с бързи тестове при двама служители. Те са настанени за лечение в болницата в Разлог, съобщи БНР.

Мъжът и жената са служители  в отдел „Общинска собственост“.

Вчера те са приети в болницата в Разлог, където са им направени бързи тестове.  Предстои днес следобяд да излязат и  PCR  пробите им, каза кметът на общината Радослав Ревански.

"Двамата са настанени в болницата в Разлог с бронхопневмонии. Очакваме да се направят PCR тестове. Резултатите по-скоро довечера да излязат. Но аз, за всеки случай, затворих Общината - поне тази седмица, докато не се потвърдят случаите и да знаем, какво правим в бъдеще", обясни кметът.

През последните две седмици заразените служители не са били на работа в администрацията, уточни кметът: "Защото бях казал от самото начало, всеки, който има някакъв симптом, да не идва на работа".

Ако PCR тестовете потвърдят заразата, всички служители от община Белица ще бъдат изследвани. Досега само в едно населено място е имало семейно огнище на коронавирус:

"Към момента в нашата община имахме регистрирани три случая в село Горно Краище и за щастие нямахме повече. Сега, за съжаление, това са новите случаи, но правим всичко възможно да ги локализираме и да ги ограничим на ниво семейно огнище", каза още Ревански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари