Хотелиери в Слънчев бряг не искат да отварят без чужденци

Не може да се разчита родните туристи да спасят сезона, смятат от бранша
14 май 2020 20:25, Красимир Ангелов
128

Много от хотелите в Слънчев бряг няма да отворят, ако не падне забраната за задължителна 14-дневна карантина на чужденците, които влизат в България. Това стана ясно по време на провелия се в Несебър Консултативен съвет по туризъм.

Иначе най-големият ни курорт е готов да посрещне туристи, осигурени са дори средствата от Община Несебър за командироване на 68 полицаи от вътрешността на страната.

Още по темата
Хотелиерите са категорични, че не може да се разчита на това българските туристи да спасят сезона.

"Не пуснат ли самолетите няма как да има сезон. Пуснат ли ги дори може да спечелим. Най-голямата ни конкуренция е Турция, Египет, Тунис. Като не може да се ходи там, само руснаците ще ги посетят. А тук ще дойде цяла Европа", подчерта хотелиерът Венелин Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Хотелиерите искат да отпадне и забраната за изхранване на туристите само на открито. Част от базите събират над 1000 туристи, които няма как да бъдат обслужвани само на тераси, които имат не повече от 100 места.

"Ол инклузив въобще няма да присъства или ще бъде изменен като услуга. Обслужването ще е от сервитьори, но това съответно ще оскъпи услугата, защото най-скъпата част от хотелиерството и ресторантьорството са кадрите", посочи Диана Колчева от "Клуб на хотелиера".

Заради мерките за сигурност трябва да бъде увеличен и броя на камериерките.

"Ако до сега една камериерка обслужваше 12-15 стаи по стандарт, сега тя ще може да обслужва само 7, заради честата дезинфекция", допълни Колчева.

На 1 юни ще паднат бариерите и за Стария Несебър. Днес в града дори бяха забелязани азиатски туристи. Предвижда се да се засили и рекламата. Общината разработва онлайн платформа за резервации.

"С тази платформа искаме да помогнем на бизнеса, за да може да промотира своите хотели. Там няма да се взимат комисионни, както резервационните други системи", обясни кметът на Несебър Николай Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааааааа хахаха мутри смотани кирливи никви туристи за вас само глад докато не ***.
96
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А знаят ли колко ми дреме , че не искат да отварят тези мутри ?!
95
4
 
0
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Тази министърка е луда. Как изхранване само навън. Тя знае ли колко градски хотели имат тераси , за да изхранват навън. Почти няма такива. Щели да изкарат масите на паркингите. Чисто и просто това се прави с цел този бизнес да се затрие а после изкупят едни от най апетитните имоти в центровете на градовете от наши хора.
94
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До отCиднейAaвстралияМного пишеш, а малко четеш. Става дума за дискриминация на чужденци, като им се налага карантина и става неизгодно да работи хотела без тях.
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган ще ги осигури чужденците много бързо,даже ще се чудите къде да ги настанявате.Не че са особено претенциозни,но поне от хорска срама по едни бели чаршафи да им осигурите.
92
7
 
8
 
! Отговори
отCиднейAaвстралия преди 3 години
И как хотела ще спре българи да купуват услугите му? Може да каже че иска англичани, но как ще спре ако българи купят нощувка? Всеки българин може да отвори интернет и да купи същия продукт който и англичанина. И как ще го спреш? Ако откажеш защото е българин, това е расова дискриминация и 5 години затвор те чакат, законите пипат здраво и няма прошкаТука в Австралия ще изгориш за къде по лека форма на дискреминация дори само вербално да го кажеш са 2 години затвор, камо ли за бизнес практика
91
2
 
28
 
! Отговори
DVB преди 3 години
Мале, мале.. тоя Слънчак си беше гнусотия и мръсотия преди короната, а сега ако ги оставят да отворят нормално и се изсипят бедните хлапета от Кралството, Германия и Русия направо нови щамове ще мутират там.. Майтапът на страна но колкото и да е силно лобито, ако ще отварят то трябва да е с много строги предписания а от там и силно намален капацитет, просто няма как. Не бива така мощно да се изс*рем на всички усилия досега..
90
0
 
39
 
! Отговори
е и ? преди 3 години
ами като не искат да не отварят , никой не ги кара на сила !
89
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога на Слънчака ,никога!Мръсотия ,простотия и безумна скъпотия!Гнус ,пълна гнус.
88
1
 
46
 
! Отговори
htl преди 3 години
И тия като в к.к. Албена нещат българи. Предпочитат пияни и повръщащи англичани, само да не са българи. Няма как да им пожеля успешна година. Направо си признавам - ще се радвам ако не отворят изобщо тая година, да си стоят затворени, а що не и догодина пак така.
87
0
 
49
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Поне 1/3 от тези грозни и некачествени хотели трябва да се съборят и да се заменят паркове. Не ходете да плащате на мутрите.
86
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не отварят, приритали сме им за смрадливите хотели които от миналата година не са се измирисали от повръщаното на английските алкохолици и всякаква *** от Европа дошла да кърка за без пари на Слънчака. А какъв курорт бе преди 30г.... Сега е гнусна дупка. Не става бако на два три километра плажна ивица да сместиш хотели с 300 000 легла, то само канализацията не може да им поеме дебита... Ама така то бива алчност.
85
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама алчни гадини, да сме събрали туристите от цяла Европа и баш в разгара на лятото като нищо ще станем втората Италия по брой заразени с по хиляда умрели и на ден???? Тези само за собствения си *** мислят.
84
0
 
50
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Абсолютна грешка да се дават помощи на хотелиерите в България !!! Това са най-върлите шашмаджии , които не се свенят да изстискат от българина последните му стотинки за мижава почивка с разправии !!! Тези комунистически хрантутници опоскаха българските банки през 1997 г. Те допринесоха много за фалита на банките тогава и респективно за фалита на цялата държава !!! Нито стотинка за тях !!!
83
43
 
7
 
! Отговори
черно море да!!! преди 3 години
Без хотелите в слънчев бряг държавата загива, затова нека им дадат каквото искат а също и помощ от бюджета, пари има много, стига са харчили за пенсии менсии и разни куртури училища и глупости!
82
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да не отварят, като не искат.
81
2
 
41
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Този сам казва, че ще дойде цяла Европа. Ама в цяла Европа има зараза, бе, брат.
80
1
 
31
 
! Отговори
Ами... преди 3 години
...аз бих отишъл, ноооооо... не на Слънчака и не бих им дал нито лев!
79
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нормално положение си прекарваш почивката в тоалетната, сега може и с ъпгрейд на Covid-19 да се сдобиеш. Много сме далеч от всичко. Повръщащи *** от Европа, овца с гнусен *** маже седем стаи и на фронт деска тубичка дезинфектант. Лято 2020 в БГ.
78
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега българския турист ще ви го върне заради презрението с което се отнасяхте докато благославяхте пияната из***мет от англия и германия.