Фитнес инструктор: Някои зали вече фалираха

Много хора преминават на онлайн тренировки, каза Надя Младенова
15 май 2020 09:25, Анисия Иванова
56

Фитнес залите и залите за спорт няма да бъдат отваряни засега. Но управителите им изразиха пълна готовност да отворят при спазването на всички необходими мерки за сигурност и социална дистанция.

"Капитан съм на една група от бегачи, с която се организираме в София, тъй като тази дейност е позволена. Едно от нещата, които видях е предложението на Асоциацията на фитнесите и Мартин Гаджев, който е разработил проект за отварянето на самите фитнес зали. Гледах му предложенията, които са доста добри. Това, което видях вчера е, че в Германия, където има около 170 000 потвърдени случая на Ковид-19, при подобни мерки, като тези, които са дадени в това предложение, фитнес залите са отворени", коментира световната шампионка по карате и фитнес инструктор Надя Младенова в ефира на "България сутрин".

Според нея предложение мерки са доста реалистични.

"Възможно е зали да отворят, но вече някои от тях няма да имат полза от отварянето при тези мерки. 7-8 реално са фалирали. Това, което ние правим с колегите, обмисляме рестартираме тренировъчния процес. Спортът на открито вече може да се извършва от всеки един човек. Виждам много хора да тренират, както и изключително много колоездачи", допълни Надя Младенова пред Bulgaria ON AIR.

Тя изтъкна, че за хората, които имат гръбначни изкривявания - нещо, което е бум напоследък, спорт на открито много трудно може да се организира. Също така, те няма да имат този прогрес, който ще имат в залите. 

"С почти всички мои клиенти преминах на онлайн тренировки, някои от тях си купиха тежести", каза още фитнес инструкторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
0
 
! Отговори
hardbass преди 3 години
Познавам момичето лично и мога да кажа, че това което прави е изцяло в полза на обществото ни. Не знам защо толкова хейт се излива тука срещу фитнеса и залите, като тя защитава правото за всякакъв вид спорт на закрито. Аз лично предпочитам да има повече спортни зали вместо молове и кръчми.
50
1
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Да фалират! Дано разни треньорчета да се научат да бачкат. Не да ми вземат 50 лв. за една "персонална" програма за трениране. Подхвърлят ти една А4-ка с написани упражнения и никакви разяснения. Ама, много е персонална тая програма, специално за мен е направена и, ако я следвам, ще стана по-як от терминатора.
49
1
 
8
 
! Отговори
асд преди 3 години
Тия с гръбначните трябва да ходят на рехабилитация не на фитнес. Не се опитвайте да се изкарате полезни. Свърши вече. И каква е тая смешка - фалирали 5 зали и айдиии
48
2
 
15
 
! Отговори
За незнаещите преди 3 години
Има едни много полезни фитнес уреди,наречени:мотика,лопата,гребло,коса..... Дават страхотни резултати.Практикуват се на чист въздух в зали, наречени нива, двор, градина. Без почивен ден са. Обикновено около тях има достатъчно безплатни места за паркиране. Възползвайте се.
47
8
 
1
 
! Отговори
Гражданка от Варна преди 3 години
Колко е права! Аз съм с изкривяване на гръбнака и чрез фитнес-тренировки успях да го закрепя и да се чувствам добре. В момента се чувствам ужасно, усещам как гърбът ми се е свлякъл, коремната ми преса изчезна и напълнях Отворете фитнесите, това е здраве за много хора! Някои си монтират уреди вкъщи, но аз живея на квартира и това няма как да стане.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фитнес залите добре, ами чата с Горанов къде го скрихте?!
45
2
 
2
 
! Отговори
лайф инструктор преди 3 години
Преминаваме на онлайн живот. Виртуален, демек.Реалният остава за Боко, Каракачанов, Пеевски... и другите от тежката категория лапачи, че да могат да се наядат. Че нямат наяждане.
44
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при положение, че има толкова много инструктори по интерентет за това колко калории да изразходвате, колко протеини или въглехидрати да приемате, какви диети да правите, колко напада и клекове за начинаещи, колко коремни преси, какъв интервал време, какъв вид упражнения за кой мускул са полезни.....и всичко това го има по интернет, скоро ще стане ясно че голяма част от фитнес залите са излишни.
43
0
 
1
 
! Отговори
--- преди 3 години
Залата фалира ама имота остава...
42
2
 
11
 
! Отговори
Бригадир преди 3 години
Фитнес маниаците да хващат кирките и лопатите и бегом да строят магистрала "Хемус". Тъкмо вместо да си хабят енергията напразно ще направят нещо полезно за обществото и ще допринесат за повишаване на БВП на страната.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще е една чудесна саморегулация. в Центъра на София се бяха нароили фитнес до фитнес от което нямаше нужда. реално ако си купиш един два уреда, включително велоргометър повечето упражнения можеш да си ги правиш в къщи. Да не говорим колко калории се смъква от добрите стари коремни преси, руско извъртане, лицеви опори, клекове, патешко ходене и пр. а ако имате и пружини или дъмбели - направо супер.Дааа, не може всеки гараж да е фитнес за 20 000 лева, какво да прави.
40
1
 
5
 
! Отговори
Батка с кифла преди 3 години
Ауууу, какво ще правим сега ? Ще заприличам на използван кондом !
39
2
 
20
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Ами пичове това е. Фитнеса не е нужно да се води от инструктори. Има си упражения ако искаш режим има хиляди приложения, които са в пъти по-добри от повечето инструктори.
38
0
 
10
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
и ас тува казвам. неможе такова неоважение кам спортистити. ас сам градил това тияло сигорно 3-4 месетса сас анаболити и стируидити. нияма как да ми затворият фитнесите. а как ти правият пат на крастовиштата и ас искам така. като тренирам многу и ми каза един преател как ште взимам много пари. виярно лие
37
2
 
20
 
! Отговори
Вальо Бореца преди 3 години
Тос Мутафчийски са подиграва със спортистите. Спорта е здраве трябва да си луд да забраниш фитнесите. БЕХ стигнал 200 кила от лежанка девойките ваздишаха по мен и къртех сяка седмица нова звезда. Купих и беемве 7 ца кат паркирам пред залата да ми личи стандарта. Сега се принудих да тичам в парка ама там не изпъквам много беемвето не се вижда от паркинга. Съсипаха ми живота
36
3
 
7
 
! Отговори
Охранител преди 3 години
Да пушат залите. Не остана време кога ша влизаме вав форма за плажа. Сяка година а вадя плочки на свети влас *** знаят тука в Надежда също даже по крастовищата път ми правят щот знаят че бия много. Иначе там з загобеняците пускат театри и кина ама за нас спортистите ни онищожават мускулатурата дет сме я градили години и сме наричали хиляди левове за стероидни цикли
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Най-малкото пъхтиш като разярен бик. Още доказатества? Без корона вирус такъв проблем си създадох в един фитнес, дето вентилацията е един отворен прозорец отпред и една врата, отзад на залата. Пред входната врата пушат и залата се пълни с цигарен дим. За една година само веднъж видях да го почистват. Уредите са буквално опрени един в друг.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Просто е:Нито една сериозна фитнес зала не може да се издържа само от членски картии брой платени посещения."Сега ще ти кажа за една такава от личен опит - малък град, собственика е бивш многократен шампион по културизъм(не само в България, където хващаш 3-то място, щото се явяват 3-*** човека в категория). Противник на анаболките от 10 години насам, щото изкара рак.Кърти си по около 2к на месец САМО от членски внос. Още 2к от протеини/креатини и още 1к от лично водене на тренировки. Ай ся.
33
3
 
8
 
! Отговори
на полето преди 3 години
Работа в земеделието- физически приятна работа ,от 5 сутринта загряваш с търмъка и после движение по нивата...
32
7
 
12
 
! Отговори
Отвараите фитнесите преди 3 години
че от 2 месеца муам само биоанабол без да тренирам и ме наболява черниат дроп. Аи че не издаржам психически и 6те чупа некоя 5жи антена.