24 нови болни от коронавирус, два смъртни случаи в неделя

Излекуваните са 612, вчера от болници са изписани 14 пациенти
Обновена: 18 май 2020 08:15 | 18 май 2020 08:08, Камелия Цветанова
165
24 нови болни от коронавирус, два смъртни случаи в неделя
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

24 нови случаи на коронавирус са регистрирани вчера. Двама са починали вчера и общият брой става 110.

2235 е общият брой на болните.

1513 са случаите под медицинско наблюдение.

Според проф. Тодор Кантарджиев обаче причината за малкия брой не е краят на емидемията, ами просто са направени четири пъти по-малко проби, защото не са тествани колективи  в  предприятия.

14 от новите болни са в София. Един е приет в “Пирогов“, а другите 13 са амбулаторни.

Децата до 18 години са 6% от болните или 133.

242 са болните медици, което е 11% от общия брой на случаите. Вчера двама нови от вчера.

Излекуваните са 612. Вчера са изписани 14 нови излекувани.

Според проф. Кантарджиев засега мерките у нас работят, но те не бива да се отхлабват.

„Хората трябва свикнат да не се целуват и прегръщат с познатите си улицата, да стоят на разстояние. Културният човек си мие ръцете по20 пъти на ден. Не си пипа носа и устата, ако не са ти чисти ръцете. Хубаво е да се ползват и дезинфектанти“, каза той.

С 54 хиляди се е увеличил броят на случаите в световен мащаб. САЩ е на първо място по COVID, следвана от Русия и Испания. В Италия заболелите намаляват.

Европейското бюро на СЗО предупреждава за нови пикове в някои европейски страни, щабът анализира ситуацията у нас и на Балканите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Великден и след Гергьовден направиха повече тестове за да ни докажат,че ние сме си виновни за увеличения брой заразени.После намалиха тестовете и уж епидемията е намаляла,за да отворят молове и ресторанти.Елементарни хватки за наивници.
107
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха предприели мерките на гърците-за кратко време пълна карантина на всички и затваряне на границите,вече щяхме да дишаме спокойно.Обаче Бочко нали иска да угоди на всички и мерките му бяха половинчати.Затова ще си влачим вируса до следващата година.
106
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1234"Ами защо тествате по малко? Това само доказва, че всички данни са фалшиви."От щаба всеки ден съобщават колко и защо са толкова направените тестове, а за тебе - като неук и *** човечец и да се повтаря, и да не се повтаря, все тая.Постъпи като инспектор- доброволец в РЗИ, математик-статистик или един от ПЕТСТОТИНТЕ ДС-агенти "консултанти" на Грипена, и брой и анализирай ЛИЧНО, само с ТРОЛЕНЕ не ставаш за нищо.
105
0
 
3
 
! Отговори
До 114 преди 3 години
Ти не си добре със здравето.
104
2
 
6
 
! Отговори
Сиктир! преди 3 години
Айде стига, вече този ковид се изтърка като подметка на ***!
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четири пъти по-малко проби и 24 случая.Умножете ги по 4 и ще получите близо 100 новозаразени.И каква стана тя-вместо да намалява епидемията се увеличава."Навременните" мерки се оказаха балон.Причина за по-малката обща заразеност у нас е,че бяхме арестувани по домовете и стриктно спазвахме ограниченията.
102
5
 
6
 
! Отговори
РАДЕВ! преди 3 години
Пускай молове заведения сичко нека се измеша електората, колкото по вече умрат и се разболеят, по добре за мен, корнелия и красная партия!
101
1
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Чакаме Великденския пик ли още?
100
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На днешната дата във всички ресторанти McDonalds по света, се празнува годишната смяна на мазнината във фритюрницитe ...
99
0
 
12
 
! Отговори
Велес преди 3 години
И с друго се стремят да ни манипулират! Дето се хвалят от НОЩ. че разпространението е ограничено в клъстъри, избегнали сме дифузното заразяване! За да твърдиш такова нещо, трябва всекидневно да се тестват прекалено много хора от различни социални групи,от различни географски места,от различни професии, и възрасти! - И само един контрааргумент на теорията на НОЩ! Откъде се зародиха заразените в клъстърите, ако няма дифузно разпространение на вируса! От Марс ли ги пуснаха?
98
1
 
11
 
! Отговори
Защо??? преди 3 години
Броят установени случаи е по-малък, защото били направени по-малко тестове!?!? А защо тогава, когато броят установени заразени е по-голям, това НЕ е заради по-големия брой тестове????Нали така твърдят от щаба! Някой може ли да обясни, моля, защото много се обърках вече от тези противоречия.
97
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радвайте се сега, че Ноември, когато захладнее, не се знае знае ли се. Ако не открият лекарство с реален ефект...
96
3
 
4
 
! Отговори
До 96 преди 3 години
В повечето случаи, ракът е нещо, което сам си причиняваш, особено този на белия дроб и храносмилателната система. Други, като този на простата и гърдата се избягват с добра диета и начин на живот. Този на черния дроб обикновено следва от много отрови за организма. Факт е, че българите не ходят и на доста профилактични прегледи.
95
1
 
2
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Всички са като изтарвани, по паркове, градинки, гребни канали...
94
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
впрочем, фалшивите профили на герб само повече дразнят хората, за пореден път се самопрецакват
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
интересно дали ще се усетят да махнат мерките преди или по време на падането на правителството
92
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям страх го тресе бай ***. И какво му променят в гънките като му набиват всеки ден тия цифри? От значение са цифрите на безработните, инфлацията и мизерията, която настава. За тези, които са на първа линия, за пенсиите било лошо, но пък са със заплатка, а за тези, които стояха заключени в домовете без работа и средства какво им е? *** си е ***. Важното за мен да е добре. Затова ще е вечно на тоя хал.
91
1
 
11
 
! Отговори
mmitev преди 3 години
Аз мисля, че новите случаи могат да се сведат успешно до 0 без никакви разходи още днес. Просто трябва да се спре тестването. Мисля, че то натам е и тръгнало, защото на повечето изследвани се правя поне по два теста? Демек, вчера са изследвани около 200 души, от които 24 са положителни. Ако човек разгледа статистиката за съседните държави към 18 май ще установи следното: в Сърбия, която дава най-изчерпателна статистика са тествани над 181 000 ЧОВЕКА и са открити 10600 случая, до момента случаите на смърт, свързана с вируса са 230 и излекуваните са 4700 човека. Румъния - 294000 ТЕСТА, над 1680
90
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 74Тоя професор го смятах за уважаван и компетентен, а се оказа, че изпълнява каквото му свирнат от ГЕРБ.Да си миеш ръцете по 20 пъти на ден?Вече няма да се учудя, ако ни посъветва да пием белина и да си инжектираме формалдехид! Доналд Тръмп ще го похвали!Ококорих се, когато чух обяснението му защо аджеба се облекчават мерките:Защото поради хубавото време, слънцето щяло "да трепе" вируса?!?И това го казва професор доктор???
89
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще съдите Боко Тиквата за престъпление срещу човечеството и геноцид? Боко Тиквата уби много повече хора от коронавируса.