Над 5500 души с топъл обяд от обществените трапезарии

Бюджетът на МТСП е увеличен с 3.2 млн. лв. за целта
2
Над 5500 души с топъл обяд от обществените трапезарии
Снимка: БГНЕС, архив

Над 5500 нуждаещи се ще получават топла храна от обществените трапезарии в страната по време на извънредната епидемична обстановка.

За целта бюджетът на целевата програма "Обществени трапезарии" на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) беше увеличен на 3,2 млн. лв. Бяха включени нови 1400 самотноживеещи хора, останали без дом, работа и доходи, както и ползващи социално подпомагане, и поставени под карантина, съобщиха от МТСП.

В средата на март министерството удължи действието на програмата до 12 юни и препоръча на общините храната да се доставя по домовете.

В момента социалната услуга се изпълнява от 42 общини, като по-голямата част разнасят топлия обяд на нуждаещите се. В останалите е създадена организация, така че да не се допуска струпване на хора в трапезариите.

До края на юни в 214 общини продължава да се изпълнява и програмата "Топъл обяд". Благодарение на нея храна получават още 30 648 възрастни, хора с увреждания и с ниски доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
да го духат преди 3 години
топлия обяд, да не се опарят
1
0
 
2
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Празнодумците от ВМРО да спрат да демагогстват и да хвърлят прах в очите на хората.Нали управляват в коалиция с Борисов,чийто избиратели са точно тези "сладури"!? Имат и вицепремиер,"симпатягата"Каракачанов". Досега спаха ли,не знаят ли колко хора затриха тези ун...менши,да са направили нещо??? Всички знаем ,че нищо!!! И за точността-пребитото семейство не са само Български граждани,те са БЪЛГАРИ в РОДИНАТА си БЪЛГАРИЯ!!!