Лихварят Менду от "Аджисан махала" притежава над 60 коли за над 2 млн. лв.

Той ще остане в ареста заедно с брат си и жена си за 72 часа
20 май 2020 15:19, Ния Христова
102
Лихварят Менду от "Аджисан махала" притежава над 60 коли за над 2 млн. лв.
Снимка: БГНЕС
49-годишния известен лихвар от пловдивската "Аджисан махала" остава в ареста заедно с брат му и жената, с която живее, съобщи bTV. 
 
Стефан Асенов, известен с прякора Банка Менду, е действал в махалата от 12 години. Повече от 5 месеца е продължило разследването, а вчера по време на акцията са арестувани още 9 лица. 
 
Цялата фамилия на Менду е била безработна, но в същото време разполагала с голям брой имоти и автомобили. По данни на прокуратурата през него са минавали над 200 автомобила. 
 
В момента Менду притежава повече от 60 коли на стойност над 2 милиона лева. 
 
Всичките автомобили са от висок клас. За момента са намерени 15 от тях, други 45 се издирват. Хората, търсили услугите му, са искали големи суми от над 200 хиляди лева.
Още по темата
 
Над 100 хил. лева са открити при претърсване в дома му. Съща така са иззети над килограм и половина златни накити. 
 
Полицията и прокуратурата разполагат с информация, че над обвиняемият е имало чадър, който му е позволявал да върти незаконната си дейност в продължение на години. 
 
Над 60 свидетели, на които са давани пари, са разпитани. Всички са заявили, че се страхуват Менду заради позицията, която заемал в обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
0
 
! Отговори
До Василев преди 3 години
Готин си! Умен си! Не си за този сайт!Харесваш ми! Поздрави за мисленето ти !
55
1
 
8
 
! Отговори
От дек на дек бе преди 3 години
Български квартал ще носи такова име(без значение кой живее там).
54
0
 
18
 
! Отговори
kaputt преди 3 години
Разбиват касичките че кеша посвърши, сега ще започнат все по често такива общи касиери да "хващат"
53
2
 
22
 
! Отговори
XXX преди 3 години
Да ви кажа честно, няма голяма разлика в компетенциите на Менду и Цветан Василев. Само в мащабите на кражбите има известна разлика. Иначе и двамата са се занимавали с едно и също, и двамата приклюват по един и същи начин.
52
0
 
38
 
! Отговори
НЯМА ДЪРЖАВА преди 3 години
Където няма държава има Мендувци..Решиха показно да приберат един, за другите 1001 никой не ги закача.
51
9
 
11
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Машината така работи, че ако искаш да се правиш на самостоятелен и се вземеш на сериозно гориш, независимо дали си Менду или Васил Божков!Всичко трябва да се контролира и да върви в правилния път, тука парите нямат никакво значение кой колко има и е богат, става въпрос за оцеляването на българската държава и етнос, както и за контрол над малцинствата!Ако не играеш по правилата, машината ще те използва, ще те сдъвче, ще те смачка и ще те изплюе като безполезно мекотело!Агент Роджър Каванах!ЦРУ
50
0
 
41
 
! Отговори
Че Гобара преди 3 години
Ехх, клети, клети Менду, да си беше плащал както са ти казали, сега нямаше да имаш проблем и никой нямаше да забележи колко коли имаш, колко къщи, и че се водиш безработен. Ама пуста алчност ...
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правил е конкуренция на банките....
48
1
 
6
 
! Отговори
Как го допуснахме ли преди 3 години
До Един тамА кой само гледа и нищо не прави,ни я всички!така че....
47
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за 6 години назад какви данъчни декларации е подавал пред НАП той и жена му?
46
2
 
21
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Менду си е плащал и горе контрола до преди година е извършвал Цвъки Цвък, който смаза машината така, че тя да работи безотказно с по-малко издънки, *** пласираха наркотици и продаваха контрабандно цигари, във всяка махала има по двама трима лидера, които се държаха на къса каишка и ги впрягаха за изборите!Всичко се издъни, когато кмета на район Северен Ральо Ралев се оака!Агент Арън Долф!ЦРУ!!!
45
1
 
7
 
! Отговори
хаааа преди 3 години
До АнонименКой да ги запали,ни я мишките ли?!
44
2
 
18
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
До АнонименНа гербавите *** им е много слаба опорката;))) Типично за гербери, кухи до безобразие! Тоз мангасфур е типичен капиталист;))) трупа, трупа, трупа...на гърба на хората.Това е Капитализъм, мойто момче, а социализмът е от натрупаното от гнусният и алчен капиталов плъх, да раздадеш щедро на народа. Пловдив го водят "Вечно Синият град", какво БСП? Там дори Гергов не е БСП!
43
2
 
19
 
! Отговори
всички преди 3 години
До Анонимен 49Да ама не,целият град знае че този бандит работи с месният ГЕРБ по изборите,така че лъжите ти не минават.....
42
1
 
33
 
! Отговори
факт преди 3 години
В всеки град има по няколко такива бандити,и всички знаят на кой плащат в полицията и по нагоре те осигуряват гласове по изборите за управляващите и те ги пазят докато грабят хората.
41
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
49-годишния известен лихвар от пловдивската "Аджисан махала" остава в ареста заедно с брат му и жената, с която живее, съобщи bTVМдааа, обкръжението на БСП е притиснато много силно последно време и червените начело с Румбата Радев *** до небето.
40
0
 
32
 
! Отговори
Наивен преди 3 години
И полиция и прокуратурата в градът нищо не знаят а?Корупцията вече е не търпима...
39
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Допускам дори и да не му се размине, след като гръмна. Но остава горчивината от това, че държавата спи 12 и повече години. А той преди 12 години, парите които е започнал да раздава с лихва, от тотото ли ги е спечелил или е бил спекулант на фондовите пазари?
38
0
 
28
 
! Отговори
менду преди 3 години
Аз държа списъците с личните карти, да не си мислите, че ще ми направят нещо. Това са 50 хил. гласа.
37
1
 
36
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Ако не даваш на общината и на полицията пари, няма как да развиваш престъпен бизнес в Пловдив!Банка Менду е въртял наркотици, лихварство,рекет,проституция!В България ако имаш пари може да излезеш баснословно богат, ако даваш и корумпираш правилните хора, защото българите са едни продажни б.окл.уци без чест, достойнство и родова памет!Агент Даниъл Брадлийв!ЦРУ!!!