Шофьорите на такси плашат с протести, 5 пъти им паднала работата

Съюз "Такси" с предложения към държавата
20 май 2020 09:51, Ния Христова
96

След обявяването на извънредното положение много хора си останаха вкъщи и голяма част от такситата спряха работа заради липсата на клиенти. Това каза председателят на съюз "Такси" Кирил Ризов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Стигна се до поставяне на пластмаси зад предните седалки. Ръкавици, маски, дезинфектанти и клиентите на задната седалка. Тези мерки продължават и ние ги спазваме", обясни той.
 
Според него шофьорите спазват противоепидемичните мерки много по-стриктно от някои клиенти
 
Шофьорите искат държавата да удължи всяко разрешително за извършване на таксиметрова дейност за срока на извънредното положение, който преди беше 2 месеца.
 
"Нашата работа падна 5 пъти - ако вземем за база 100 лв. оборот, сега паднахме до под 20 лева", посочи таксиметровият шофьор. 
 
Второто искане на представителите на бранша е да не бъде променян Законът за автомобилните превози. 
 
Шофьорите настояват алтернативният им данък, който се плаща предварително всяка година, за 2021 г. да бъде намален на 300 лева. Досега той е бил между 300 и 1000 лева. 
 
Ризов е категоричен, че таксиметровите шофьори са готови да излезнат на протест, ако едно от трите им искания не бъде изпълнено. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
3
 
! Отговори
До 87 преди 3 години
*** си, ама от най простите!
76
2
 
1
 
! Отговори
До 87 питащия преди 3 години
мноого си прос
75
2
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
До номер 85 - не, бай ***, не съм платен, а задавам абсолютно адекватни въпроси. Не може таксиджия да е бивш затворник или някоя *** на обществото, да прави каквото си иска в автомобила, както и да го кара както си иска, да отказва курсове без причина, да си позволява да води разговори с клиентите, без те да са го пожелали, да смърди на *** и цигари, и т.н., и т.н. Даже забележи, че не съм коментирал цените, скапаняко!
74
5
 
5
 
! Отговори
таксито има право преди 3 години
да отказва курс по много причини,една от тях е икономически неизгоден курс ,тоест да караш повече празен отколкото пълен или да си изтървеш ред за 2--3лв след 3часа чакане .....междувпрочем колите не се цапат вътре сами ,а от мръсни носещи със себе си баници ,кафета ,пици ,бири ,недисциплинирани клиенти които бъркат таксито със закусвалня , скандалджии с космати кучета изцапани бояджии ,тенекеджии с работни дрехи и кьоркандил младежи мъчещи се да оповръщат всичко...
73
3
 
3
 
! Отговори
до 83 питащия преди 3 години
И аз питам какъв си ти ,какво работиш и защо пишеш глупости....плащат ли ти ,като ти е скъпо , мръсно и не могат да карат ,ами не ги ползвай -брюкселски араби скоро тука няма да дойдат с мерцедеси до 5 години ,защото чак тогава ти ще опропищиш света !
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е те 90% не могат да напишат две души на кръст ..,..
71
5
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Кога на скапаните бакшиши ще им изискат да преминават курс за таксиджия и съответно да полагат изпит за такъв, включително познаване на града? Кога ще им се изиска задължителна професионална книжка, както и да им се глоби за нарушения, като за човек с такава книжка? Кога ще им се изиска минимална степен на образование - средно? Кога ще се задължат да спазват дрескод - риза със сако и вратовръзка, панталон и обувки, а не джапанки и шорти? Кога автомобилите им ще бъдат спретнати и чисти?
70
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цените трябва да се вдигнат поне двойно. Тези който искат да се возят за 2,3 лв. да се обърнат към социалните или червеният кръст!
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У чистотата има работа да заповядат , кофите са пълни всеки ден ,срамна работа няма.
68
3
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Около полунощ, от Руски паметник до шесто районно са ми отказвали, не си струвало. Може и така да е, но аз трябваше да мятам крачоли половин час.
67
2
 
12
 
! Отговори
СКГТ преди 3 години
Да ходят в градският транспорт. Там дават 1600 лв и не могат да съберат хора. Ако правят повече пари с таксито - да мълчат!
66
3
 
10
 
! Отговори
Закони няма преди 3 години
Всичките сте един дол дренки......от 10 бакшиша 9 са копърки, да не кажа 10 от 10! Що не вземете всички колективно да си изгорите шофьорските книжки на този протест?
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вземете да се покриете някъде! Юбер не искате че ви провалял копърския бизнес, сега ще протестирате че има световна пандемия и хората не пътуват....хайде ***,
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябват реформи, преквалификация, закриване на губещи предприятия на таксиджиите.Така ни учат от Запад либертарианците след 1989 година. Не да даваме държавни помощи.
63
26
 
5
 
! Отговори
Кашона преди 3 години
Форумните катили злобеят, защото нямат 5 лв. за такси. Айде изчезвайте на спирките да чакате!
62
4
 
24
 
! Отговори
Шопа преди 3 години
От всички вредители най много мразя бакшиша!
61
0
 
4
 
! Отговори
Петър преди 3 години
До Красьо: Това което си е твое,никой не може да ти го вземе.Ако имаш късмет ,последен да си,ще ти се падне най-добрия курс.А и като закараш човека не се знае дали няма да вземеш друг за още по-добър курс.Тези ,които все избират,най-често остават с пръст в уста.
60
1
 
5
 
! Отговори
Минчо преди 3 години
До Таксиметров шофьорТака като те гледам си и двете :)
59
2
 
16
 
! Отговори
Любо преди 3 години
А когато имаха много клиенти преди пандемията, същите тези шофьори отказваха курсове ,защото им се виждаха много малки разстоянията и хората се чудеха как да се приберат до домовете си по празниците. Всичко но този свят се връща!!! Да намалят цените,пък може и да се увеличат клиентите им,кой знае?Все пак цените на горивата паднаха......
58
16
 
6
 
! Отговори
Таксиметров шофьор преди 3 години
По добре таксиметров шофьор, отколкото клавиатурен плъх!