Лекар и социален работник в Ловеч са с COVID-19

Установени са контактните лица
23 май 2020 08:42, Ния Христова
10
Лекар и социален работник в Ловеч са с COVID-19
Снимка: Pixabay
Нови два случая на заразени с коронавирус са установени снощи в област Ловеч, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Анета Винева. 
 
Общопрактикуващ лекар от Троян и социален работник от Ловеч са дали положителни проби. За областния център това е първи случай на COVID-19, а за Троян - четвърти, съобщава dariknews.bg.
Още по темата
И двете жени са в добро здравословно състояние и се лекуват в домашни условия. Поставени са под 28-дневна карантина. Всички контактни лица са установени. 
 
Жената от Ловеч дори няма симптоми на коронавирус, уточни д-р Винева. Била е тествана при започналото изследване на работещи на първа линия медицински специалисти, в Домашен социален патронаж, Центрове за обществена подкрепа и служители в Община Ловеч, участвали в подпомагането на лица под карантина или възрастни хора и доброволци. 
 
Лекарката от Троян е с леки оплаквания. Тя е имала контакт с пациент с коронавирус, който е бил настанен в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в планинския град.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук важното е от кого са се заразили, за да го спрат да не разпространява вируса, но правителството май не се справя с този проблем.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То нямало симптоми ..но пък болни от корона мукар ,мошенници
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!! НО ВЯРНО ЛИ Е
6
1
 
4
 
! Отговори
Слабоинтелигентна преди 3 години
Сега съжалявам колко бях проста да слушам приказките на Мути по телевизора. Седях вкъщи, чаках при всяко излизане до магазина да се заразя и да умра. Мислех си какво ще оставя на близките си. Нищо.. аз нямам нищо. Само някакъв жалък форумен живот, платен при това.
5
4
 
4
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Всъщност диагнозата да си с ковид и диагнозата да си *** и *** е почти една и съща. Защо за простотия не се диагностицират хора? Защото тя е нелечима ли? Кога ще започнат да слагат простите хора като мен под карантина?
4
4
 
5
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Не вярвам, че са заразени. Лъжат. Мисля си, че тестовете са фалшиви и изкарват всеки болен от нещо, което не съществува. Мисля си, че продължават да ни лъжат всеки ден, ежеминутно. Лъжат ни от телевизията, от интернет, от радиото, от вестника, отвсякъде. Страхливите са лесни за управление. Българите са страхливци и заради това мафията ги върти на пръста си вече 31 години.
3
8
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
От позитано всеки ден ни казват че такъв вирус няма
2
1
 
6
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
давам думата на Ужасена
1
5
 
4
 
! Отговори
Момо преди 3 години
И к'во?