Лудост: Шофьорка "хвърчи" със 142 км/ч в Пловдив

Местната полиция с 20 бързи производства под надзора на прокуратурата само за 24 ч.
25 май 2020 10:42, Елка Василева
78
Лудост: Шофьорка "хвърчи" със 142 км/ч в Пловдив
Снимка: МВР

Шофьорка на 41 години е закована от пътна камера на КАТ в Пловдив да шофира в рамките на населеното място със 142 км в час. Това е и най-високата скорост, установена от местните полицаи в рамките на тяхна акция, проведена през изминалото денонощие, съобщиха от ОД на МВР в града.

В хода на операцията са проверени 1825 автомобила и 2150 лица. Съставени са 340 акта за установяване на административно нарушение, а наложените глоби по фиш са 870 броя.

Петима от водачите са установени да шофират след употребата на наркотични вещества. Тестът с техническо средство за употреба на алкохол е отчел, че 6 от шофьорите са седнали зад волана след употреба на алкохол над 1.2 промила.

За превишена скорост са санкционирани 531 водачи. В рамките на населено място са били засечени 20 автомобила при движение с над 100 км/ч, като най- високата заснета  скорост е в Пловдив - където 41-годишна жена е шофирала със 142 км/ч. Заснетата извън населено място скорост е от 137 км/ч при ограничение от 60км./ч.

25 от проверените водачи са били неправоспособни. 21-годишен от село Маноле е задържан в полицейския арест, след като проверяващите установили, че е неправоспособен, а за да избегне санкцията, предложил на полицаите подкуп.

За управление на превозни средства без обезопасителен колан са глобени 197 шофьори. При проверките на мотори са констатирани 13 лица, които не са използвали обезопасителни каски, пише "Монитор". При проверките са установени 8 водачи, които са имали неплатени глоби, на които са отнети свидетелствата за управление. С нередовни документи са били 140  души. 24 от автомобилите са били без застраховка гражданска отговорност. 10 от шофьорите са извършили нарушения, като говорили по телефона си по време на движение. Санкционирани са 9  водачи на автомобили,  преминали на червен сигнал на светофарна уредба.

34 от проверените лица  са извършили нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци, маркировка и светлинна сигнализация. От движение са спрени 6 превозни средства, Констатирани са 292 други нарушения по Закона за движение по пътищата.

Установено е и лице, обявено за общодържавно издирване. Служителите на реда  са образували и две предварителни проверки за управление на автомобили без регистрация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
24
 
! Отговори
Макс преди 3 години
Направо конфискация на автомобила за такива. Друго няма да ги спре.
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Катаджиите някакъв рекорд по скорост ли чакат да бъде счупен, че такива шофьори се измъкват безнаказано?
35
6
 
7
 
! Отговори
тонката преди 3 години
плодовете на демокрацията. Да ви е сладко. Не се бутайте, ича за всички
34
0
 
12
 
! Отговори
спящ полицай преди 3 години
Всичките нарушения са само за едно денонощие, а не проверените са над милион.
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не пращат снимки с номера на колата и скороста на собственика на колата да задължът всеки с МПС да си направи имейл съответстващ на номера на колата Например С3456АА***mvr.bgТака ще се знае по всяко време кои е направил нарушението и ако иска да обжалваАко ме снимат как минавам на червено и на снимката се вижда светофарва ще си платя веднага, но да назначат пенсионери да контролитат с камери
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва глобите да са на колите без значение кои е карал защото собственика трябва да отговаря
31
6
 
2
 
! Отговори
Трайно безработен преди 3 години
Да забраняват колите и без това не я карам защото нямам пари
30
0
 
8
 
! Отговори
Лъжа преди 3 години
Как ще докажеш, кой е шофирал, я виж на тая лапето 18-19 г
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ей хората нямат работа те само КАТ и Полиция и какво от това кого плашите бе!?????Идват джага лите и ме обират ни ги е страх от Полицията защото ще ги пребере при братята им в панделата все едно полицай да пратиш на ведомствена почивна станция на МВР!!!
28
0
 
25
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 3 години
"...Шофьорка на 41 години е закована от пътна камера на КАТ..." Браво за изречението, Калкулаторке!
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е що да не хвърчи?
26
2
 
11
 
! Отговори
Mama преди 3 години
Браво! По-често да се правят такива проверки, даже ежедневно! И ако стане практика, ще сме свидетели на нещо нечувано до сега-намаляване на ПТП-та... А дано, ама надали... Но поне е лъч светлина в тунела.
25
1
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
По примера на коронавирус време е държавата да забрани моторните превозни средства.Няма да караме автомобили, защото трябва да се спасят няколкостотин човешки живота годишно.Животът на хората, както каза Бойко Борисов е преди всичко.Очакваме сега, както затвори държавата заради коронавирус, да направи същото и с движението по пътищата.КПП-тата тук няма да свършат работа. След като ги преминат шофьорите пак ще карат с превишена скорост.Време е да преминем към яздене на магарета и каруци.
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пловдивските шофьори са най-рисковите по пътищата. Половината от тях са си купили книжките и се смятат за безсмъртни. Една друга пловдивска шофьорка в пазарджишкото село Дебращица с колата си "разстреля" 4 възрастни жени на тротоара.
23
1
 
15
 
! Отговори
Варненец преди 3 години
100% ще е била на градус тази мaйничкa.Te в Пловдив, ако не се качат наквасени да шофират, няма да се наричат пловдивчани.
22
0
 
23
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Ненормална държава.Трябва затвор без право на обжалване и отнемане на превозното средство в полза на държавата.142 км/ч при разрешена в населено място 50 км/ч
21
1
 
8
 
! Отговори
пак аз преди 3 години
Тук парите отт глоби отиват при този , който се води "собственик " на пътя където е направено нарушението и затова градове и села са силно заинтересовани да има висока събираемост., а в Бг - потъват някъде, подобно на еко-такса, винетки и тол
20
0
 
6
 
! Отговори
Сп???нс преди 3 години
В западна европа също не са цветя за мирисане, но част от решението е в подобряване на пътната инфраструктура. Голямата част пешеходни пътеки са повдигнати на 15см, повече кръгови за да се пречи на ниско-прелитащи, в почти всички села през които преминава що-годе главен път има светофари и легнали полицай, и не напоследно място радари засичащи скорост и дали си с предпазен колан, дронове , вертолети и т.н.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е когато няма акции на милицията плащат ли й допълнително, за да спи в колите, или я карат само на заплата?
18
0
 
17
 
! Отговори
ikar преди 3 години
Като чета в последно време в Пловдив са се специализирали да карат из града с високи скорости, а тая шафьорка пък и извън града се е пробвала. Или нямат полиция, или не се налагат наказания. Да се промени правилника и закона за движение по пътищата и да се налагат ефективни наказания, а не да напишат фиш, който по принцип не се заплаща. Не ме е грижа за шофьорите/ те, ако искат да се изтребват/, а за останалите уастници в движението.