Как ще бъде спасен летният сезон у нас тази година?

Всяко решение, което прави България по-привлекателна, е ценно
36

Летният туристически сезон започна. Заради мерките около епидемията от COVID-19 обаче успешното протичане на лятото по морето е под въпрос. Българските курорти обещават евтини чадъри, за да ни накарат да изберем тях пред Гърция. Колко успешен ще е предстоящият сезон?

"България излиза от активната фаза на COVID-19, виждаме една оптимистична тенденция всеки ден. От наша страна са направени необходимите стъпки, за да сме подготвени във висока степен", каза за "България сутрин" изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова.

Още по темата
Тя добави, че е факт решението на НС за подкрепа на чартърните полети, което е от голяма полза за родния туризъм.

"От Националния борд по туризъм имаме специално отношение към руските и украинските туристи, към тази група от страни с приоритет прибавяме гостите от Турция и Великобритания. Това не означава да се затворим за тези страни, а да изработим механизъм, за да влизат те в България при определени условия", коментира Карастоянова.

По думите ѝ по-реалистично е, ако властите предприемат проактивна политика, за да се изработи специален механизъм.

"Истинската статистика ще бъде факт в рамките на този месец. Съществени сектори от икономиката бяха практически затворени, щетите могат да са с драматични размери. Всяко решение, което прави България по-привлекателна, е ценно и трябва да бъде предприето", отбеляза изпълнителният директор на Националния борд по туризъм.

Според нея постигнатото за безплатните чадъри и шезлонги по Българското Черноморие е атрактивно.

"Курортните комплекси направиха невъзможното да реинвестират. Финансово-икономическият аспект за предложението за издаване на ваучери все още предстои. Готови сме да влезем в този разговор", oтбеляза Поли Карастоянова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 3 години
И аз мисля, че няма какво да спасяваме. това е като да спасяваме крадеца хванат да краде. хак да им е на тъпите мутри и *** бивши градинари, а сега хотелиери. да умират от глад. Гърция, Турция и т.н. за кво ни е нашето пълно с ишерихия коли море затрупано от бетон. безплатни чадъри, това ли измислиха *** сетили се за българския турист, който до вчера не искаха, а сега той да ги спасява.
28
0
 
2
 
! Отговори
Don преди 3 години
Защо трябва да спасяваме сезона на мутро-бизннесмените?
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да изчистим морето за един ден !Да изчистим въздуха за един ден !... язовирите! ... речните корита!... подлезите!... улиците! ... неописуемо мръсните стари трамваи и др транспорт! ... боклуджийските кофи! ... уличните кошчета! ... спирките! ... баничарниците! ... топлите витрини! ... кухните и хигиенните възли в магазините за храни! ... физиономиите!......
26
0
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Цените са малкият проблем. Огромният проблем е качеството на почивката във всичките й аспекти, като се започне от чистотата на морето и плажа, шумът, бетонът, вчерашните манджи, отношението към почиващите и т.н.
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мога да ви кажа как няма да бъде спасен: с рев по медиите, спам с едни и същи статии и мрънкане "изберете българското".
24
1
 
11
 
! Отговори
Iva преди 3 години
искат сезон но как някой ще се прибере от чужбина и да влезе в 14 дневна карантина. Българите в България предпочитат Гърция и Турция. Само българи емигранти идват на море в бг от носталгия и роднини.
23
0
 
12
 
! Отговори
Turist преди 3 години
Два пъти ме водиха до плажа Силистар. Да, чудесно място! Но да давам по 5 лева на тъста на мeнтaта, за да вляза в нивата му, която си я припознал... Не! И не е за 5-те лева! От 24 месеца не съм стъпвал на плаж, и някакси не ми липсва.
22
1
 
14
 
! Отговори
Спасете се преди 3 години
първо от алчноста, пък той сезона след това сам ще си се спаси......яко напомпени цени на всичко.... само за въздух на са почнали да таксуват. Що ли се ходи масово на море извън Б-я, а ?.....хората не са балами.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има значение само живота на хоратасезона ще го спасим като парите дето се крадът отидат за подпомагане на останалите безработни служителиа сега мислят как да спасяват богатите а не народа обесването им е малко
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да спасим Бентлитата и Джиповете на мафиотите само с безплатна храна и напитки.
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризъм се прави с чисти ръце. Търси се... Какво спасяване, какви пет лева, какъв ковид, като тук меракът е как да се спаси традицията на далаверата в т. нар. туризъм. Е няма как!
18
1
 
15
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Има само един начин за спасение на туризма по нашето черноморие. И това решение е СЪБАРЯНЕ НА ХОТЕЛИТЕ, КОИТО СА ВЪРХУ ДЮНИ И ПЯСЪЦИ, ИЛИ СА НЕЗАКОННИ! Това е решение за бъдещето на летуването по черноморието по принцип. Остане ли така, скоро няма да има никакви летовници!
17
1
 
15
 
! Отговори
Летовник преди 3 години
Нямам търпени за безплатните шезлонги, *** бонуси във водата и бирата по 4 лева
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
г-жо стюардесо , за да спасите туризма на "горките" олигарси , сте готови да унижтожите Българския народ ,като Безогледно внесете вирус от най-заразените д-ви.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Варна пуснаха кафява екстра.... дргуите да се спасяват катко могат.
14
5
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
за съжаление страната ни стигна до това положение, когато вместо да се спасява е по-лесно да се взриви и да се почне отначало. Но с други хора, не с българи
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко борда , института, агенции, организации има тоз български туризъм бе ! Ми те май са повече от туристите ,които се събират на сезон в Бе Ге То -смях ,пълно с вождове ,какви ли заплатки вземат??
12
1
 
24
 
! Отговори
ЕДИН ТОЛУП КАЗА: преди 3 години
ИЗПРАТЕТЕ НА ЧЕРНОМОРИЕТО , СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ И БЕЗРАБОТНИТЕ РОМИ , ЗА ДА СПАСЯТ КУРОРТНИЯ СЕЗОН!"ХОТЕЛИТЕ ГИ ЧАКАТ!!!
11
1
 
20
 
! Отговори
АНТИ до неразбралите преди 3 години
Вие английски благородници и джентълмени ли очаквате при *** мутрата да дойдат ?!Те не са мазохисти !!!Ще дойде бедняка и утайката на Европата ...
10
1
 
7
 
! Отговори
Аз в Тулупия преди 3 години
няма да почивам.Отпуската ми е една и ценна.Ана вас ценна ли ви е?