Колко ще ни излезе морската почивка това лято на родното Черноморие?

Един от три хотела в страната работят
1 юни 2020 12:58, Петя Славова
122
Колко ще ни излезе морската почивка това лято на родното Черноморие?
Снимка: БГНЕС

Един от три хотела или по-точно от местата за настаняване в страната работят. Това каза  Румен Драганов, шеф на Института за анализи и прогнози в туризма.

Според него по-голяма е бройката на по-малките обекти от сегмента. По думите му най-лесно информацията може да се провери в големите сайтове за самостоятелни резервации за всеки ден. От общо около 19 900 регистрирани места за настаняване в България налични в порталите сега са над 6000.

За предстоящия летен сезон нощувката на база ол инклузив в Приморско излиза двойно по-скъпа от тази в Созопол, съобщава "Монитор".

Според онлайн предложения тризвездна ол инклузив нощувка в Приморско, при настаняване в двойна стая, върви по 136 лв. за двама души.

Още по темата

В офертата влизат още използването на външен басейн, фитнес, чадъри и шезлонги. На разположение на семействата с деца са детски кът и площадка за игра. Курортната такса не е включена в цената, тя се доплаща по левче на ден. Цените на сянката по плажната ивица са между 2,50 и 3,50 лв. за чадър и шезлонг в зависимост от плажа. "Приморско - централен" предлага безплатни принадлежности.

В Созопол ол инклузив нощувката излиза двойно по-евтина. Двама туристи ще броят 68 лв. на вечер за студио в хотел с 3 звезди. В пакета "Лято" са включени още безплатно настаняване на дете до 12-годишна възраст, фитнес и външен басейн. Тук цените на плажните принадлежности са от 3,50 до 4,50 лв.

В Слънчев бряг, превърнат вече в град край морето, също предлагат атрактивни цени на летовниците. Нощувката в двойна стая в 3-звезден хотел на база ол инклузив струва 142 лв. за двама. Освен задължителното изхранване в парти дестинация №1 има и редица забавления като вечерно тематично шоу, уроци по танци, караоке. Гостите могат и да спортуват, играейки дартс, аеробика или водна гимнастика. За чадър и шезлонг на плажа ще броим по 4 лв.

Същите цени на плажни принадлежности предлагат и в Несебър, там обаче за вечер в тризвезден хотел с ол инклузив обслужване ще платим 78 лв. за двама, настанени в двойна стая. Чадърите и шезлонгите на брега на "Несебър-юг" са по 4 лв. всеки.

От 12 юни до 2 юли 2020 г. най-скъпа би излязла нощувката в 3-звезден хотел в Златни пясъци. Ол инклузив офертата е на цена от 150 лв. на вечер (за двама). Изхранването, външният басейн, комплектът от чадър и два шезлонга на плажа и аниматорските услуги са само част от предлаганите удобства за почиващите там. Лифтът до плаж "Кабакум" и обратно също е напълно безплатен.

Част от нововъведените изисквания за хотелите по Черноморието са спазването на социална дистанция и инсталиране на машини за дезинфекция в общите части на обектите. Храненето на блок маса също ще се извършва по различен начин - персоналът ще сервира на гостите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
2
 
! Отговори
Пената преди 3 години
На село , братя в Габровският балкан.Няма много хора.Тишина,прохлада. Пък имам и басейнче мъничко КИТАЙСКО.Още не се е пробило. Само помпата се счупи....
95
4
 
7
 
! Отговори
IT Manager преди 3 години
И тази година ще пропусна да посетя бетономорието. Имам планирана почивка с приятели в Гърция, после Тайланд през Декември. Не може да се сравни удоволствието от чист плаж, добро обслужване, чиста вода, липса на мутри и тарикати. Вечер таверна на брега на морето и възможността да си избирам коя риба да ми сготвят. За Гърците може да говорите каквото си искате, но нашия бизнес е на светлинни години от техния. БГ хотелиерите нека се наслаждават на резултата от години прогонване на Българите.
94
2
 
8
 
! Отговори
Pen преди 3 години
ХАХААХ Тези хора не разбраха ,че няма да ходим на българското черноморие.Какви ни интересува колко ще струва ? :))
93
2
 
20
 
! Отговори
4-4-2 преди 3 години
Аз на бетономорието нямам намерение да ходя. Ще отида в Гърция, и обслужването им е като хората и цените са им нормални.
92
2
 
15
 
! Отговори
Wowa преди 3 години
Родното Черноморие да духа супата))
91
4
 
40
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До Орхан токмакГърците може и да не са заритали, може и да не им харесва че сме с касетки с домати, но пак ни посрещат с усмивка и са любезни. Тука и с пачки да ги бия през ръцете са все нацупени и все не им стига.
90
29
 
4
 
! Отговори
Орхан токмак преди 3 години
А те пък защото гърците са заритали за вас българските *** нали знам как ви коментират и подиграват не ви виждат какви смешни и сте с касетите с домати и зимни ата от в къщи палячосци такива.. Тез *** гърчоля ви се подиграват пък вие отивайте там
89
3
 
25
 
! Отговори
0 лв и 0 ст. преди 3 години
Това е сумата, която ще дам за почивка на мутpoморието.
88
6
 
7
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
До Анонимен незнамсикойномер "Сутринта Черепа обвини в прав текст Борисов в корупция а тия ми говорят за хотели и ваканции."Първо позивът ти не е по темата.Второ: Ако чакаш някоя мутра да ти обвини в прав или крив текст другите мутри в корупция, за да си извадиш заключение, значи здраво си го загазил с умствения багаж...
87
2
 
23
 
! Отговори
Да попитам преди 3 години
Къде има за 30лв в Созопол с включено всичко? Само спането е толкова
86
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почивка с Черноморието някак не се връзва.Но всеки си знае сам за себе си.Лично на мен и стотинка няма да ми струва, не ходя там от много време.
85
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво излиза? За благодарност, че ще им спасяваме бизнесите, ще плащаме двойно за нощувки? Евтини чадъри, но разликата ще си я вземат от другате - я хотелите, я ресторантите
84
3
 
21
 
! Отговори
Уточнение.. преди 3 години
***... ефект запек,разстройство,и още много болести
83
2
 
23
 
! Отговори
Gogo преди 3 години
Цените на плажни артикули кажете това са чадър и шезлонг.136 лв за двойна стая и още 1000 допълнителни такси само във българия гледаме да искараме пари от сянка , празен стол на масата , internet , save, parking а иначе пише all inclusive
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 75Опасявам се че до Швейцария ще стигнеш 2022г.Не че ми пука.
81
2
 
19
 
! Отговори
Jj преди 3 години
Страхотно плюс фекалии
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80Може би така трябва да се рекламира българския морски туризъм?Вместо "Игра на Тронове", "Игра на *** (разбирай тарикати)" или още известна като "Кой кой е в тарикатлъка"Безплатна идея за туристическата ни администрация. Подарявам им я.
79
3
 
27
 
! Отговори
Драган преди 3 години
До сега ходех само на нашето Черноморие на почивка....но от няколко години вече не ходя заради изключително мръсната вода на морето,обслужване и инфраструктура под всякаква критика и занемарени и западащи хотели!!!
78
2
 
42
 
! Отговори
Кушадасъ и Анталия преди 3 години
По два пъти в годината в началото и края на сезона за по 2 седмици в петзвезден ултра-олинклузив ни излиза толкова, колкото в Слънчака веднъж за 10 дена в тризвезден с включен стомашен вирус. И друго си е да видиш Ефес или Пергамон. Миналата година бяхме в Белек и Сиде с пробване акустиката на късноантичния Aspendos Theater, побиращ 20 000 зрители по време на оперните празници.След такава празнична феерия за сетивата трудно ще ме заставят да стъпя на Черноморието.
77
2
 
12
 
! Отговори
Снимката преди 3 години
Снимката на заглавието е дроб. Как може да сложиш снимка, правена с телефон от 2005г?Има си фотобанки и за стотинки можеш да се сдобиеш с качествено изображение без да е крадено и с позволение да качваш тук там.