Нови 19 случаи на коронавирус у нас, четирима починаха

Излекувани и изписани са 33-ма души
Обновена: 2 юни 2020 08:20 | 2 юни 2020 08:11, Александър Попов
107
Нови 19 случаи на коронавирус у нас, четирима починаха
Снимка: БГНЕС

19 са новите случаи на COVID-19 у нас. От тях в болница са 9 души, други 10 са на домашно лечение. Общият брой на заболелите е 2538. 

Има момиче на 14 г. от Сливен сред заболелите, както и 39-годишна бременна жена.

"Коронавирусът не е опасен за плода на жената или за детето, просто при раждането трябва да се взимат мерки”, заяви на брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Има и нов случай на заразен сред медиците - на медицинска сетра в Сливен. 1220 теста са направени за вчерашния ден с PSR тестовете.

От новите случаи притеснителното е в Ямбол, където са отчетени 9 случаи.

Излекуваните и изписани са 33.

Има четирима починали, мъж на 75 години в София без придружаващи заболявания, 78-годишен в Сливен с исхемична болест на сърцето, 62-годишен в Стара Загора с аденом на простата и жена на 66 години, която е била настанена от Пазарджик в болница в Пловдив. Общо починалите са 144.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен до МанипулаторТука има едно преиначаване на думите на Мангъров. Той каза , че се забавлява, но не с епидемията, а с изявите на НОЩ най-вече.
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Манипулатор46-ти , а кой е казал това че се "забавлява" в тази ситуация.Катранджиев цитира някой.И май ще имаме вече нов израз "забавляващи се манипулатори".На мен хич не ми е забавно.
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а болните явно растат неимоверноКолко неимоверно?
47
5
 
12
 
! Отговори
Тулупин преди 3 години
Бостанджиев започна интервюто с - ,,Честит Втори юни - Ден на падналите с Ковид - 19! Заболели - 19! Излекувани - 33!". Какво коментирате още! То е очевидно! Човека е 12 без 5...!!!
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индийците с техните абитуриентски...
45
8
 
15
 
! Отговори
И умната, и русата преди 3 години
Ако занулим временно бройката новозаразен, съвсем ще се олабим и ще бъдем изненадани в гръб. Взето е решение EU-границите и туризма скоро да се отворят и ще ни дойдат заразени отвън. Хеле, ако пристигнат "безсмъртните" английски купонджии на Слънчака, ще ни докарат мазало! По добре да си подържаме 10-15 новозаразени дневно за да сме си нащрек.
44
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
според мен ситуацията излезе от контрол. натиснаха ги и те преустановиха тестването, а болните явно растат неимоверно. много хора умират но явно лъжат че са умрели от други неща. как можаха да послушат бсп, как?
43
5
 
27
 
! Отговори
до коментиращите преди 3 години
Верно ли не се усещате какво става ? - Олигарсите си искат Милионните печалби от туризъм и са готови да жертват раята.отворете си кратуните -вижте какво става по света
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой разбирач може ли да ми обясни защо при нас така на зиг-заг е кривата на заболелите? В италия и испания последователно пада бройката заболели лица и с това се обявява край на пандемията. При нас един ден са 4, на следващия 19, на оредния 16 и т.н. Не ми се връзва нещо
41
10
 
18
 
! Отговори
Манипулатор преди 3 години
Кантарджиев,кои са манипулаторите!? Бие,които всяка сутрин от три месеца ни облъчвате и плашите с болни и умрели, или професионалистите,които изказват своето мнение!?А Вие всички от военизирания щаб сте държавни чиновници с държавни големи заплати!
40
3
 
9
 
! Отговори
До сара преди 3 години
Знаеш ли как се правят бъркани яйца по еврейски? Първо отиваш при съседката и искаш три яйца...
39
4
 
12
 
! Отговори
факт преди 3 години
Тодор Бостанжийски с партизанското име - Клъстера! Бяха намерили едни японци на остров в Тихи океан! Още не знаели, че Втората световна е приключила преди половин век и продължавали да се сражават!
38
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
щото сме умни и велики, не спазваме вече нищоАма виж сега, никой не те е задължил да излизаш от вкъщи. Барикадирай се, не излизай, стига плака като вдовица.
37
6
 
30
 
! Отговори
сара преди 3 години
Моите уважения към проф. Кантарджиев, но мисля, че не е в негова полза да повтаря като мантра на всяка втора дума как нещо си оборва мангъров, да го цитира като вади думите му от контекста...това просто е нелицеприятно и отблъскващо за човек с неговия ранг. мангъров каза едни истини и те се повтарят от практиката - принципно изключенията само потвърждават правилото.И няма ли най-накрая да спрат тези излишни брифинги и да ги сведат до електронни новини по въпроса ?
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До колко тъжноМангъра не е от бесепе, той е тайно гадже на Боко.
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На герберите явно са забравили да им дадат команда "свободно" и си карат по инерция - "отпуснахме се", "Мангъров", "ракия", "страшно ще е"...
34
13
 
4
 
! Отговори
Умрелите вкъщи преди 3 години
не ги броят и не им правят PCR тест post mortem. Това да не ти е Русия. Само там прилагат такива средновековни методи за отчет на заразените. Но при тях PCR тестове растат по клоните на сибирските кедри.
33
10
 
15
 
! Отговори
мерки преди 3 години
щото сме умни и велики, не спазваме вече нищо, отпуснаха ся мерки и те така
32
8
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
а колко са направените аутопсии и кои органи са поразени никаква информация потози въпрос горките набори те не са умрели от заболяванията си а от гадния вирус
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
PSR? Не е ли PCR?