50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете

Възстановяването на детето ще продължи около половин година
Обновена: 3 юни 2020 14:49 | 3 юни 2020 14:34, Камелия Цветанова
293
50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете
Нахапаното дете. Снимка: БГНЕС

10-годишно момче беше нападнато и жестоко нахапано от 50-килограмово куче, порода кане корсо.

Възстановяването на детето ще продължи около половин година заради получените тежки наранявания, съобщи БНТ.

Още по темата

Инцидентът е станал в град Крън в събота. След игра с приятели, детето се прибира, когато на улицата, близо до дома си, среща жена с куче.

Момчето пита дали може да го погали, жената отказва. В следващия момент кучето се изтръгва от каишката и напада детето. На помощ се притичват съседи, които 10 минути се опитват да отместят животното от момчето.

С множество разкъсно-контузни рани по цялото тяло детето е откарано в Спешния център. Дни след инцидента, то се възстановява, но според лекарите от Казанлък лечението му ще трае около 6 месеца.

Бащата на момчето иска да се вземат мерки, за да се избегнат подобни тежки инциденти.

Това не е първият подобен инцидент с куче от тази порода. Миналото лято глутница кучета, сред които и кане корсо нападна и уби мъж край софийското село Владо Тричково.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пипах само хамстер, ама и той ме ухапа и от тогава не пипам животно.Пипам само кон, ако ми дава собственика му.
23
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага да се умъртви кучето,а жената да заплати огромна сума на детето или да влезе в затвора,където ще има време да си отговори на въпроса: Защо не сложих намордник на псето?
22
7
 
30
 
! Отговори
ккккк преди 3 години
Кане корсо , питбули , родвайлери , може и доберманите , трябва да се забранят или да се разреши галенето им с макаров 9 милиметра.
21
0
 
49
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До АнонименДоколкото виждам детето е питало и му е отказано. Следователно не е то виновно А кучето защо не е с намордник? Очевидно е, че жена не може да го удържи това 50-килограмово зло. И нали са "възпитани" тея кучета. Колко инцидента трябва да станат с тях, за да се вземат мерки
20
24
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 години
До КоткиТъпото му хъски е било в дома си. Тоест ти си на негова територия, която то защитава. Подобно е и когато е на повод и стопанина му върви до него
19
2
 
31
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
И все пак не оправдавам собственичката. Как го е дресирала това куче? Всеки който се доближи до нея ли да напада? Разбирам детето да е искало да я обере , тогава да се нахвърли върху детето, но що за злобно животно трябва да е без причина да хапе. Детето в крайна сметка не е галило кучето. С какво е било предизвикано, че толкова жестоко са се нахвърли върху дете и 10 минути хора да се мъчат да го отърват? За кучето куршум в главата.
18
0
 
37
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До Анонимен"ми чуждо куче не се пипа" То става и без да го пипаш. Преди няколко години бях на моабед в един познат и докато си ядяхме и пиехме, без даже да разбера какво става от някъде долетя тъпoто му хъски и ми изпонаръфа ръката. Стопанина му успя да го издърпва навреме и нямаше трайни последствия, само 2-3 седмици се оправях.
17
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 12Ако е вързано и се разхожда на повод нямаш работа при него, иначе най-много ти да бъдеш неутрализиран от стопанина му.
16
1
 
32
 
! Отговори
зевзек преди 3 години
кане корсо , питбули , родвайлери , може и доберманите , трябва да се държат далече от деца ... спонтанно нападат ... в кръвчицата им е ... има изключения , но не са много ... освен това не виждам причина да бъдат изобщо забранени за развъждане на територията ни !
15
53
 
8
 
! Отговори
мен преди 3 години
Никой не може да ме накара да сложа намордник на кучето си. Не може да диша, нито да се защити. Кучето винаги трябва да бъде на повод и до него да се пристъпва само с разрешение на стопанина. В случая виновни са родителите на детето. Не може на 10 години да се скита само по улиците.
14
4
 
25
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Така е. Ако се доближаваш до човек с куче трябва да се въоръжен. Кучето е вид оръжие, така че трябва да се внимава. Ако си с пистолет и те нападне куче, би трябвало да го неутрализираш моментално, разбира се, където не застрашаваш други хора.
13
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чуждо куче не се пипа,особено 50 кг. Въобще става трудно да се гледат големи кучета,не толкова заради животните,а заради хората стопани и околните. Преди като имах немска овчарка ми се случи едно хлопа да започне да пищи до мен,и аз изтръпнах,че кучето ми е направило нещо,но се оказа,че хлапето пищи от страх,ако кучето ми се беше уплашило щеше да стане кофти.
12
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да пипаш чуждо куче е все едно да пипаш чужда жена на улицата и да не очакваш да не те зашлеви
11
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази порода по принцип са много тихи и спокойни кучета... Обаче имат една черта, че са отдадени до крайност на стопанина си.Така,че избягвайте контакт с хора които разхождат тази порода защото не се знае кучето за какъв ще ви приеме
10
9
 
44
 
! Отговори
the Ghost преди 3 години
Всяко куче над 1-1.5кг трябва да бъде с намордник.Миловидно, добро, хубаво... без значение
9
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ли пропускате, че собственичката е казала, че не може? Познавала си е кучето. Едно от правилата като видиш куче със стопанина му, е да не се доближаваш до него без разрешение, да не го дразниш, да не му ръкомахаш насреща, да не му викаш. Животно е все пак, а в случая и не от най-милите.
8
9
 
22
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Кучо е усетил злобата на жената и е скочил да я защитава. Много зависи от собственика, колкото и да ви се иска само кучето да е виновно ...
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НПО кyчкapите са за ***
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо няма снимка на стопанката и кучето и.Новините ви не са поднесени актуално.
5
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми чуждо куче не се пипамен ми писна да обяснявам на децата зло е не го приближавай въпреки че кучето ми не е агресивно ама знам ли куче е все пак... детето ми вика то е добро и посяга към него...