Пак висок брой на новозаразени с COVID, починали са трима

Общият брой на заболелите у нас достигна 2889 души
Обновена: 10 юни 2020 08:23 | 10 юни 2020 07:00, Петя Славова
98
Пак висок брой на новозаразени с COVID, починали са трима
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден втори ден на висок брой на новозаразените с коронавирус, показват данните на Националната информационна система.

Още по темата

За днешния ден новите случаи са 79, което е с четири по-малко от предходния ден. Така общият брой на заболелите с коронавирус у нас става 2889. Направените PCR теста за последното денонощие са 1777.Новият коронавирус е констатиран при 302 лица - медицински служители. Пет са общо новите случаи, установени в София, Сливен и Ямбол.

Активните случаи в момента общо са 1099. Хоспитализирани са 161 души, като в интентизво отделение се намират 13, а за последните 24 часа са излекувани 36 пациенти. общият брой на преборилите коронавируса са 1623. Смъртните случаи са се увеличили с трима и така общият брой на жертвите на коронавируса у нас достигна 167.

Последните случаи са на жена на 76 години с пневмония и придружаващо сърдечно заболяване. Мъж на 53 години с придружаващо сърдечно заболяване и хронично белодробно заболяване и мъж на 76 години с пневмония и с други придружаващи заболявания.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

След резкия скок на новозаразени, държавният главен здравен инспектор Ангел Кунчев обяви, че ще предложи удължаване на епидемичната обстановка, за да може да се налагат мерки за влизащите в България от страни с висока заболеваемост от COVID-19.

Днес премиерът Бойко Борисов и Щабът ще обсъдят дали да отпадне извънредната епидемична обстановка в страната или тя да бъде удължена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Бургас също има обявени случаи на заразени,което подсказва,че трябва много да се внимава с летния туризъм в региона...да не стане като в Сърница и язовир Доспат...а дано не,ама надали...в много предприятия в България работниците са на гъсто,а с облекло като на лекарите няма как да се работи...
68
8
 
6
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Много се радвам на разни неуки чеда да се изказват! Който се смее последен най - добре го прави драги ми смешници ! И не само аз, но и много други от форума сме на правилната гледна точка и виждане! А тези дето защотсвт властта могат само да им лижат задниците и да си пият лекарствата!
67
8
 
4
 
! Отговори
Учител 1ви калс преди 3 години
До АнонименАгнешкото ракията зелената салата и пържолите излизат=============Оценка на заданието:Изпълнение - 4Оригиналност -2Общо - среден 3
66
0
 
6
 
! Отговори
Батко преди 3 години
До анонимен 58Ти ли си пак компетентен финансисте? Избор медицина ли почна да разбираш без да си прочел и двс реда медицинска литература? До тези дето ми слагат минусчета, вие сте едни неуки и заблудени тролчета! Скрийте се у вас!хайде със здраве!
65
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бас държа, че ако се направят 10 000 теста за 1 ден ще се намеря 400-500 вирусоносители.Честно, кажете ми... връзва ли ви се някой на елементарните статии?! При 20 дена инкубационен период, колко време стои вируса в тялото преди да се неутрализира? Дайте да изтестваме всички положителни случая от последните два месеца и да кажем, че имаме нови 2000 случая!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15-ти щи ги ударим над 100.След като обявят новата обстановка ще спаднат отново понеже вируса ще се изплащи от обстановката.
63
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агнешкото ракията зелената салата и пържолите излизат
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак висок брой на новозаразени с COVID, починали са трима......................МДАААААА; БЕШЕ ЯСНО ЧЕ СТАНЕ ТАКАКВО МИ СЕ ЧУДИТЕ
61
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, които размахват короновирусът, за да ни плашат с него, сами не си вярват. Нужно е малко да разбираш от човешко поведение, за да схванеш без усилия цялата стъкмистика . Тези хора се държат заядливо, високомерно и в гласа им липсва загриженост и поне грам тревога от случващото се. Сякаш ни казват, няма нищо вярно от това, което ви казваме, но сте длъжни да изпълнявате, това което ви разпореждаме.
60
9
 
5
 
! Отговори
Потенциално заразена преди 3 години
Продължавам да описвам необходимите мерки, които нахвърлях от вчера (надявам се да ме следите). След затварянето на всички вкъщи и следенето на всички улици с дронове с термични камери (за движението на живи същества), се налага насилствено влизане с домовете на всички и инжектирането на дезинфектант или белина по избор. Осветяване през всички дупки с UV светлина. Ако все пак някой е дръзнал да излезе, освен инжектиране и осветяване, напълване на всички дупки с гореспоменатите субстанции.
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гербаджийте правят всичко възможно да повече болни от вируса. 7 млрд евро за важни.Не вярвам за реалния брой на заразените само тъпири им слушат глупостите
58
4
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Коронавирус - параван за престъпленията и гафовете на властта !
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса не си е отишъл, просто докторите се научиха как правилно да работят със тестовете най-сетне и сега като правят теста разбират кой е болен. Ако се направят 50 000 теста на случаен принцип ще видите каква е реалността.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мислеща 50 Това е официалната правителствена страница https://coronavirus.bg/bg/А за статистиката - 2889 случая от началото . От тях 1623 са излекувани . 167 са починали . Активни са 1099 случая .От тях 161 са в болница , като 13 са в интензивно отделение
55
2
 
11
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
*** то е логично ,хора.Трябва да се отклони вниманието от далаверите на властимащите.То не беше Танева, Захариева, Арнаудова, вече така смърди ,че и короната не ги спасява.
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
правите повече трстове и случаите са повече... нормално!!
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БаткоГолям всезнайко се извъди....Бре,бре!Дървен философ.
52
3
 
16
 
! Отговори
Хммм преди 3 години
Точно когато искат да предлагат удължаване на епидемичната обстановка и изведнъж са направили 1777 теста. А предишните дни защо правиха по 500, нали? За какво ги пазят толкова? Работата не беше толкова гнила, както е сега.
51
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако охлабят мерките ще трябва да правят ежедневни тестове във мандри, месокомбинати слладкарски фирми и подoбни. Във Доспат вижте какво стана, каква маска ще ти помогне ако си купиш вафла, която е заразена и я изядеш. Не можеш да миеш вафлата и да я дезинфекцираш аз отивам да си купя брашно и макарони по 300 кг и от магазините няма да купувам нищо занапаред.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беше логично към края на положението да напишат че има повече болни.