400 души в старозагорски предприятия са тествани за коронавирус

Открити са 11 положителни случая
Обновена: 11 юни 2020 09:53 | 11 юни 2020 09:52,
9

В Стара Загора работници от две предприятия са дали положителни проби за коронавирус. Част от хората са от Нова Загора, като сред тях са и двама лекари, заради което болницата в града е затворена за 24 часа. Общо доказаните случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 104.
Още по темата

"Имаме 11 случая, които са установени в две предприятия - 6 в едното и 5 в другото. Четирима души са хоспитализирани, трима са на домашно лечение и още четирима са без симптоми. Извършва се масово тестване на работниците, тепърва предстои да се изясни има ли други заразени. Очакваме пробите на над 400 души през следващи 24 часа", заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров в "България сутрин".

Той съобщи, че до неделя няма да работи едното предприятия. Дезинфекцират се и двете предприятия и районите, в които живеят инфектираните хора

Инфекцията идва от Нова Загора към Стара Загора. Ще се локализират нещата и през следващите дни всички ще бъдат поставени под карантина, за да се ограничи вирусът до тези хора, които са заразени, стана ясно още от думите му.

"Явно трябва да се научим да живеем с тази криза и да бъдат правени масови тестове, където се установят случаи. Това ще бъде навсякъде в страната. С отхлабването на мерките хората се поуспокояват, неминуемо е да се покачи броят на заразените", каза Тодоров пред Bulgaria ON AIR

По думите му хората се притесняват за работата си и в този смисъл заразената жена от Нова Загора е гледала да отиде на всяка цена на работа. Живков смята, че е имало безотговорност на личния лекар, тъй като работничката ѝ се е обадила, но не е била пратена на тест за COVID-19.

"Личният лекар е трябвало да подходи много по-професионално в тази ситуация. Трябвало е много по-рано да се направи тест, загубена е една седмица", подчерта градоначалникът на Стара Загора.

За финал Тодоров настоя, че ще бъдат изолирани всички случаи, а мерките са уточнени. Той обаче очаква да има още заразени.

Кметът на Нова Загора Николай Грозев заяви за Новините ON AIR, че всички заразени работници са установени по адреси и са карантинирани, а лекарите са в добро състояние.

"10 бяха потвърдените случаи до вчера, 8 работници и двама лекари. От снощи е приета и нова болна - с пневмония и положителен резултат за COVID-19. В Нова Загора имаше въведени едни от най-строгите мерки в страната. Изведнъж възниква огнище от работничка в старозагорско предприятие", обясни Грозев.

Кризисният щаб в града е приел 14 мерки, които ще бъдат прилагани до преминаване на епидемията в Нова Загора.

"Съобразяваме се с възможностите на здравеопазването в нашия град, искаме мерките да не бъдат толкова строги, колкото първия път. Нашите съграждани се научиха на дисциплина. Ограничихме приема на пациенти в болницата и я затворихме за пълно дезинфекциране. Направени са тестове на всички служители в болницата", каза още Николай Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Курис Пичерядис преди 3 години
От лично 200 и повече близки и приятели включително и познати от други държави никой от тяхората не се е заразил от коронавирус. Не знам как да си обясня това нещо ..Абсолютно вирус" Фантом"
4
1
 
1
 
! Отговори
az преди 3 години
Az sam za po strogi merki v Nova Zagora .Ot rom saznanie ne ochakvam ,prosto te go nqmat.Po dobre malko izolaciq da ne plamnat dvata grada.
3
4
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
До 1. Спри дрогата.
2
2
 
9
 
! Отговори
последно, СА или ЩЕ преди 3 години
от заглавието -"400 души в старозагорски предприятия СА тествани за коронавирус"от видеото -"Четиристотин души и повече ЩЕ БЪДАТ тествани ..."
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя кмет стана вирусолог!