Константинов: Парламентарните избори ще са на 28 март 2021 г.

Ще е възможно ли машинното гласуване, обяснява експертът
13 юни 2020 10:26, Петя Славова
66
Константинов: Парламентарните избори ще са на 28 март 2021 г.
Снимка: БГНЕС

На 28 март 2021 г. ще се проведат редовните парламентарни избори в България. Новината съобщи председателят на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов пред БНТ.

Той коментира дали машинното гласуване ще бъде възможно на следващия вот. "Ако през това време вълната на заразени с коронавирус си тече, вие ще пипнете ли екрана на машината за гласуване? Така че, много трябва да мислим какво ще правим в такъв случай. Този въпрос трябва да се реши - дали изобщо хората ще искат да гласуват машинно", обясни Константинов и припомни, че във Франция местните избори се проведоха в разгара на коронавирусната инфекция в средата на март и последва масова вълна от заразени.

Той уточни, че няма как да се случи и гласуването по интернет и по пощата, заради тайната на вота. "Според българската конституция вотът е таен, за да бъде изборът на човека свободен. Ако този текст не е се отмени, няма как да въведем интернет гласуване.", отбеляза професорът.

Още по темата

Специалистът коментира и как държавата се справя с пандемията от коронавирус. Според него резултатите показват, че смъртността у нас е 7-8%. "Починалите на 1 млн население са 24 души и сме в пъти по-добре от света и Европа. По този показател България е 2 пъти по-добре от света и 10 пъти по-добре от Европа, 9 пъти по-добре от Швейцария, 20 пъти от Франция, Италия и Великобритания, а от държави като Белгия сме 40 пъти по-добре – там резултатът е 40 на 1 или 20 на 1.", пресметна математикът.

Михаил Константинов обясни, че заразата продължава, но успокои, че тези вируси накрая убиват по-малко. "Ако убият всички гостоприемници, те ще загинат. Устойчивите вируси започват да убиват по-малко.”, коментира той..

По думите му, е рано да се каже дали вирусът ще си отиде, но той е убеден, че втора вълна ще има, тъй като това ставало при всички вируси.

Примерът бе даден с испанския грип, който е бил с три вълни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрасиПРАВ СИ КРАСИ- ТО ЗАТУЙ ОНЯ С ПУРАТА ОТ МАГУРАТА РЕЧЕ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ Е ИЗМИСЛЕНА, А ТОЙ НА 700 МИЛИОНА РЕЧЕ СТИНКИ И ИСКА ДА НИ УПРАВЛЯВА- ТОЙ РЕЗИДЕНТ, ТИ КРАСИ ПРЕМИЕР.
16
4
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Не знам защо си професор като си толкова ***. Що плашиш хората? Има ръкавици за тая работа или в Конституцията нищо не пише по този въпрос? Така вотът ще стане още по-анонимен, защото няма да се оставят отпечатъци. Една ръкавица е около 10 ст...
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОООО, изпълзя ,май вождът му му даде индикации,че мое да ни залива пак с "пророчествата" си ,ама той и седесарския ш.*** дето станеше и седнеше благославяше вожда у ама нещо си оплетоха "концепциите"..професоре,решавай си задачките ,ако се кадърен математик предавай знанията си на студентите , ама вероятно не се закъсал толкова за пари ,че от математик да станеш "словослагател"..на този свят човек все пак трябва да има и някаква чест
14
5
 
11
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Победена и разрушена Германия стана велика,защото никога повече до властта не се докоснаха съпартийци на Хитлер.В РБ цари бедност и корупция.Защото простите избиратели гласуват за комунисти,децата и внуците им.За ченгета и децата им от ДС.Премиер-комунист,президент-комунист,кмет на София-комунист,гл.прокурор-неграмотен,потомствен милиционер син на комунист.В НС е пълно с комунисти и проруски партии.Трагедия!Прости избиратели-беден народ!
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че иначе на обикновеното гласуване с бюлетини няма да пипнеш химикала, който са го държали други 200 човека. Аз ще си взема ръкавици и ще цъкам по екрана, да не се притесняват. Даже и ще раздавам отпред, стига да въведат машинното гласуване.
12
1
 
4
 
! Отговори
До12 преди 3 години
Добро утро т'ролче,как спахте?
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bg opera hepten pusta ve..
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Не, "тоя" не е никакъв експерт, ти си експерт! Експерт, прикрит като шофьор на такси.Почитания, експерте ;)
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
s sms moje za 2 minutki da stanat izborite vednaga i v vseki MIG.samo da kaje shefat na vivakum ili B1. :-)i dance ste tanzuva bellidance.
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платеният подлизурко"експерта"с тези свои умозаключения прави подарък за РД на вожда!
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От вас зависи дали ГЕРБ ще се преизберат.
6
4
 
6
 
! Отговори
селото преди 3 години
Избори едва ли ще има.Знаете какво стана във Франция точно заради проведени избори.Който е решил да ги провежда значи е предал народа .Има ли нова вълна на вируса през 2021 то всичко отново ще спре за 3 месеца.
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
riskovete s hartiikite sa katastrofalni za bg zdraveto.bulgarite kat si kupuvat frenski, germanski i elinski boi za kosi, vatre ima gratis nailonovi rakavici za ednokratna upotreba, pitaite vasil naydenov i lili ivanovi, starite hora znaiat. ste napraviat edin boykov sabotnik s edna pesen i sha saberat nailonovi rakavici za bg izbivatelite. ili ste sabirate nailonovi kapachki ot mihalkovska mineralna voda i ste gi prodavate srestu nailonovi rakavici za politicheskite izbivateli.
4
1
 
2
 
! Отговори
Я преди 3 години
Гайда ли. Нещо друго е.
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей верно ли тоя бил Експерт?
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дотогава сме в извънредно,военно,епидемично,откаченично и всякакво такова положение.Стойте в къщи без работа,а мисирко тулупов ще шитка с джипката и ще открива по сантиметър от някаква магистрала,а после-ремонта и.
1
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама Корнелия отсега е надула гайдата, иска оставка на правителството.Колкото да се чуе, че е предприела нещо, де.