Лекарката, заразила хора в Кърджали, се държала агресивно

Според РЗИ Кърджали, тя е създала условия за разпространението на COVID
14 юни 2020 18:15, Нели Христова
73
Лекарката, заразила хора в Кърджали, се държала агресивно
Снимка: БГНЕС

"Д-р Муса е носител на COVID-19. Категорично. Тествала се е по собствено желание на 5 юни. Нейната проба с PCR е взета от най-добрия инфекционист в областната болница и потвърдена във високоспециализираната микробиологична лаборатория на здравното заведение".

Още по темата

Това е официалната позиция на шефа на РЗИ в Кърджали д-р Виктор Кирчев по повод изявленията на доц. Петър Атанасов от "Пирогов" в защита на лекарката Сибел Муса, която беше обвинена от здравните власти в укриване на информация за контактите си след като беше поставена под карантина заради коронавирус.

Д-р Кирчев твърди, че софийската му колежка е е оспорила публично резултатите от изследването, държала се е агресивно, нагрубила е екипа на лабораторията и е отправила заплахи, че ще се погрижи тя да бъде затворена.

"Д-р Муса не е съдействала на контролните органи, въпреки че, като вирусоносител подлежи на епидемиологично проучване за установяване на контактните си лица. Нещо повече, дала е подвеждаща информация, че се е самоизолирала след пристигането си от София, което категорично не отговаря на истината", твърди д-р Кирчев. Той признава още, че няма яснота къде се е заразила д-р Муса. "Факт е, че тя умишлено е възпрепятствала епидемиологичното проучване и с поведението си е създала условия за разпространение на вируса сред близките си", категоричен е шефът на РЗИ в Кърджали.

Според него причината срещу д-р Муса да бъде образувана прокурорска проверка е безотговорното й поведение и укриването на данни, което е застрашило живота и здравето на други хора. Д-р Кирчев посочи още, че лекарката от "Пирогов" е посетила своя онкоболна близка в белодробното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали в деня, в който й е взета проба за COVID - 19 и след като е споделила, че броени дни по-рано е била с висока температура. Според шефът на РЗИ за нито една от многобройните срещи на д-р Муса с близки и роднини, с приятели и съседи, не са били уведомени здравните власти, независимо от риска инфекцията да се разпространи лавинообразно сред тях, само защото тя е преценила, че не представлява заплаха за никого".

"Трудно ми е да повярвам, че медик, който три месеца е бил на първа линия в борбата с коронавируса в "Пирогов", може да рискува живота и здравето на свои близки, да погазва всички етични стандарти, да манипулира държавни институции, да обижда и иронизира в социалните мрежи свои колеги с дългогодишен стаж", категоричен е д-р Кирчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално нагъл кадър на ДПС. Почти всички държавни агенции, министерства и служби се напълниха с техни хора.
16
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да и вземат дипломата веднага !то това примитивно с-во и за метачка не става,пък се намърдало в Пирогов !!!Хора, Внимавайте с д-р Муса 28г ,ако реши да ви "лекува" !
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Не, няма да се убедят, те са заровили глава и за тях вирус няма. Гладни са до смърт, но аплодират отваряна на ресторанти, дискотеки и екскурзии, за да си отживеят.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две теми зацаруваха нспоително и поройно в България, без признаци за скорошно изчерпване:ковид - 19и божков - 18.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаше ли още един терорист на име Муса?
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво научих от Новините днес :Тежко болните от Ковид са в Добро състояние !Здравите в Държавата - са в Тежко положение !!!
11
4
 
27
 
! Отговори
Икомов преди 3 години
Нормално нагъл кадър на ДПС. Почти всички държавни агенции, министерства и служби се напълниха с техни хора.
10
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 15 заразени дневно затворихме държавата, при 100 отворихме дискотеките.ГЕРБ са пълни неадекватници.Сега вече предполагам дори и троловете им ще се убедят в това.
9
3
 
50
 
! Отговори
Кърджалиец преди 3 години
Тази е дъщеря на бившия кмет на Кърджали от ДПС Расим Муса. Последно беше омбудсман в Кърджали. Била е двойкаджийка. С връзки е взимала изпити. Всичко пише като коментари в сайта rodopi24 от хора които са учили с нея. Не обръщайте нещата на турци българи. И турците в Кърджали и се сърдят. А пък баща и е без туй един от най неисканите в града, останал на хранилка с връзки.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен гражданин на РБ, "Ти знаеш аз, коя съм? , Ти знаеш ли кой е баща/чичо/леля ми? " И др. подобни са запазена марка из Територията, където всеки се смята за по-по-най.
7
37
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Някой има зъб на лекарката, за да я махнат. Става жертва на несъществуващ вирус.
6
5
 
23
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Те повечето лекари се държат така, все едно няма вирус. Много голяма част от тях продължават да пропагандират, че това е просто вирусче. Както и една голяма част от хората. Другата, че всичко е една конспирация. Сигурен съм, че много институции и бизнеса яхнаха момента и се опитват да се възползват от това. Много хора им повярваха, просто защото искат да е така. Срещу вирус обаче все пак ще се бориш някак си, но срещу човешката глупост ваксина и лечение няма.
5
28
 
8
 
! Отговори
Стойо преди 3 години
Докато не чуете нейното становище не я обвиняваите! Има си съд ! Медията и неуспялите доктрчета от РЗИ не могат да я съдят !!
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ни явно д-р Мусака е била пратена умишлено да сее зараза, нали казаха че ще мрем яко, па ние се инатим
3
1
 
25
 
! Отговори
вер преди 3 години
Е за сега май само един беше умрял заради тая. Що да не се държи арогантно.
2
12
 
31
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Отнемете и правата , после и сменете името с българско , ако не иска да го смени я пратете на една голяма екскурзийка до Анадола !
1
2
 
29
 
! Отговори
д-р Мусака преди 3 години
Що е туй бре,Индия,Пакистан,Занзибар.