Дискотеките и нощните клубове отварят днес, с маски в транспорта

Носенето на маски остава задължително в аптеките и болниците
15 юни 2020 06:45, Ния Христова
42
Дискотеките и нощните клубове отварят днес, с маски в транспорта
Снимка: БГНЕС
Четири заповеди на здравния министър, издадени в петък, ще регулират мерките в страната от днес, когато влиза в сила удължаването на извънредната епидемична обстановка до 30 юни.
 
Със заповедите се въвежда 14-дневна карантина за всички, които влизат у нас от Швеция, Великобритания и Северна Ирландия, Белгия и Португалия, както и от всички трети страни, изключение се прави за Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора. Днес пада 14-дневната карантина за пристигащите от Ирландия, Испания, Малта и Италия.
 
По разпореждане на министър-председателя министърът на здравеопазването издаде нова заповед, която от днес разрешава от дискотеките, нощните клубове и пиано баровете да възобновят дейността си. Изискването е да се спазват въведените в страната противоепидемични мерки. В предишната заповед се казваше, че от 15 до 30 юни клубовете трябва да останат затворени. 
 
Със заповед на министъра на здравеопазването се разрешава и провеждането на спортни мероприятия на открито и закрито при заетост на местата до 50%, както и провеждането на конгреси, конференции, семинари изложения и културно-развлекателни мероприятия при същите условия.
 
С новите мерки на министъра на здравеопазването от днес до 30 юни носенето на маски остава задължително в обществения транспорт, аптеките и болниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Обаче не може да оцелее в кръчмите и нощните заведения"Ми той вирОса умира от алкохол.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У чалготеките предстои сблъсък между Коронавируса и Чалгавируса.И кой оцелее.....
29
0
 
2
 
! Отговори
Pen преди 3 години
*** , заглавието е някак си логически неправилно.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МнениеОтносно маските - много си прав за усещането, че си защитен, щом носиш маска. Наложиха го от измисления щаб, ако не бъркам.Обаче, маските, поне тези които се продават в аптеките, не пазят те, а пазят околните от теб! Кихаш си, какшляш си - в твоята си маска!Ето това никой не го обясни ясно на народонаселението, а то реши, че като даде 1,50-2лв. и се е защитило за вечни времена!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересна държава сме, даже и "корона вируса" ни е странен! Вилнее къде ли не - в офиси, в дтски градини, в паркове, в планината, в градския транспорт... Обаче не може да оцелее в кръчмите и нощните заведения, по плажовете и хотелите на мутроморието!Това чвно е някакъв нов щам, никому неизвестен!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МнениеАбсолщтно су прав - а , радваме това че има и здраво мислещи хора в тая страна
25
2
 
26
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Твърдо против съм това решение! Има далеч по-важни неща за едно нормално мислещо общество от това дискотеките и баровете да отворят. Това би било чудесна новина за определен тип хора, на които целия им живот се върти около алкохола, чалгите и т.н., НО не всеки смята това за ''забавление''. А относно маските - според мен, когато даден човек носи маска, в него се заражда едно фалшиво усещане за сигурност, което от друга страна води до неспазване на останалите мерки, които са по-важни според мен.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия вече от заповеди му се врътна главата,само не разбрах ме как с много починали като Италия и Испания пада карантината )имам бистро на морето ,ако дойдат от тия страни аз ще наряда на персонала да не ги обслужват
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в градския транспорт кой следи за носенето на маски? Никой!!!
22
1
 
3
 
! Отговори
Лъчо Контрагента преди 3 години
МАРИНА БИЛЧЕВА те сега ще пуснат и дунав мост и там може да се връткаш хахаха без проблем , следя те , баш си си за моста ти кажа :)))
21
0
 
6
 
! Отговори
МАРИНА БИЛЧЕВА преди 3 години
ЧЕ ТЕ У РУСИ КЛУБУВИТИ РАБОТАТ ОЩЕ ОТ МИНАЛАТА СЕДМИЦА НАЛИ ВСЕКА ВЕЧИР СА ВРЪТКАМ ТАМ , СЛИДЕТЕ МЕ У ФЕЙСА РИДОВНУ КАЧВАМ ВИДИО
20
0
 
7
 
! Отговори
Нинка преди 3 години
Ша избухвами линии? Хайде довечера отварят бедрума на Слънчака. Чакаме оспешни маже сас хубави колиии
19
0
 
17
 
! Отговори
Ниманд преди 3 години
Хайдее слагаш си маската в автобуса докато пътуваш за чалготеката , там я сваляш и показваш джуки ии готово карат те до вас с нов жип до панелката с паднали тапети :))
18
3
 
8
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
Ой елати пилинца при батко ...Довечера всички тулуми да ходим на дискотека.
17
1
 
17
 
! Отговори
Баси пича с мерджана преди 3 години
Айде вечерта да откриваме пиянско-чалгарския сезон. Вече имаме мачове и то с публика, сега ще имаме и чалгаджийници, кво му трябва повече на човека от народа. Да пиеме и да чалгосваме, да разтресем тулуми като тропнем едно хорце.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Транспорта е пълен с много по-опасни от короната вируси и зарази че пътниците реално трябва да носят коктюм покриващ цялото тяло.
15
2
 
7
 
! Отговори
Короната преди 3 години
е най-малкият проблем по тия места
14
3
 
23
 
! Отговори
ИХАААА преди 3 години
Чалга, кръчми, футбол, фитнес - животът ми отново придоби смисъл
13
0
 
16
 
! Отговори
do 12 преди 3 години
То няма логика и в условия на пандемия да държат за здравен министър Киро Пенсионера дето вече и за счетоводител не става камо ли за министър
12
3
 
24
 
! Отговори
Боко от СИК преди 3 години
Нощните заведения са важни за наркобизнеса. Трябва да бъдат отворени.