Фелдшер ли е разпространил заразата в Шуменско?

За последните 24 часа са регистрирани още 27 случая
17 юни 2020 08:40, Ния Христова
8
Фелдшер ли е разпространил заразата в Шуменско?
Снимка: Pixabay
Фелдшер, който е заразен с коронавирус, напусна болницата в Шумен по собствено желание. Медицинското лице е било в контакт с част от заразените в село Изгрев и се е предполага, че е заразил и жителите на съседното село Тъкач. Той също така не е носил предпазни маска и облекло. Мъжът е от село Климент, което е съседно на село Изгрев. То се намира в община Каолиново. Новите 27 случая са именно от там. 80-годишният фелдшер е поставен под карантина в селото.
Още по темата
 
"За съжаление 16 юни се оказа черна дата за общината. 27 души се оказаха положителни за коронавирус. Досега бяха 18, така че общата бройка стана 45. За съжаление безотговорното поведение на един човек доведе до това положение", обясни кметът на общината Нида Ахмедов в ефира на Нова тв. Той заяви, че първият установен случай е на фелдшера, който практикува в съседното село Тъкач. Мъжът е лекувал и хора от село Изгрев, откъдето се е заразил. 
 
"Констатирали сме 35 контактни лица на фелдшера. За съжаление в тази бройка има много деца, сред тях и едно, което няма годинка. Само трима са настанени в болница, плюс фелдшерът и жена му, които се самоизписаха", обясни той.
 
Двойката е транспортирана с линейка до селото. В момента са поставени под карантина в дома си и се самолекуват. Кметът на селото през час проверява спазват ли карантината. Според Ахмедов, няма недисциплинирани жители, които да не спазват мерките. В общината са тествани са над 200 човека, включително половината работници във фабрика "Каолин". Там 9 служители са дали положителни проби и не се предвижда да затваряне на предприятието. Основното огнище е село Тъкач, смята кметът на общината. Има цели семейства, които са заразени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
болна държава преди 3 години
болен 80 годишен фелдшер ЛЕКУВА 3 СЕЛА!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си 1. Много е лесно да хвърлят кал. Обаче никой не казва той как се е заразил. 80 г пенсионер който си стои в къщи и при услови че на последно време само вали. Идвали и са го викали през ноща а той не е отказвал. А за Шуменската болница там и *** да вържеш ще избяга както и почти в цяла. България
3
1
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
*** те и без това ше пукнат. И двамата били с пневмония. Тъй че - до 10 дни, ще чуете че са пукнали. Смотани дъртаци. *** казваш нещо, те точно обратното правят. Изкуфели хора.
2
1
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
Накратко - На здрави хора забраниха и ги държаха против волята им по домовете а дъртаците заразени с вируса - не можели да държат против волята им. Аааа, да ама не. Са дъртаците да плащат лечението и престоя в болница на всички заразени с които са контактували. Това е. Пращайте им сметката и толкоз.
1
2
 
5
 
! Отговори
... преди 3 години
Значи, гледах новините. Тоя 80 годишен дъртак и жена му, простат@ бабичка, бли в болница ама си тръгнали. Докторите нямали право да ги държат там, по закон. Ама чакай малко, значи цялата държава беше блокирана, под карантина, с КПП-та, призовават да не излизаме никъде а тоя дъртак не можели да го държат. Значи на цял народ може да се наложи със закон да не излиза никъде защото имало вирус а дъртака не можели да го държат в болница и да го лекуват? Баааа, не може. Под ключ в стаята и това е.