Баща с дете обижда, ругае лекарите в Спешното в Силистра

Това е поредният случая на агресия спрямо медици
31
Баща с дете обижда, ругае лекарите в Спешното в Силистра
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден случай на саморазправа с лекари. Този път от спешния център на МБАЛ в Силистра. Дежурният екип е обиждан и унижаван от гражданин, който снимал скандала с телефона си, а впоследствие качил кадрите в социалните мрежи с нови обиди към лекарите.

Инцидентът е станал по време на нощно дежурство в Спешното отделение в началото на седмицата. Малко след полунощ д-р Бейти Насуф и сестрите излезли навън, докато трае задължителната дезинфекция заради епидемията от коронавирус. В това време влязъл гражданин с дете, който вместо да изчака, започнал скандал, разказа д-р Насуф.

„Ядосан господин, с телефон снима, говори агресивно, обижда. Не ми посегна, не се стигна дотам. Полицията и охраната дойдоха бързо, обаче той като ги видя, още повече започна да вика, да крещи“, каза той пред БНР

Охраната извела бащата, а лекарят прегледал детето.

„Имаше оплакване болка в окото. Спешно състояние нямаше“, обясни медикът.

На агресивния баща е съставен предупредителен протокол. Това не е първият случай в Спешното, разказва младият лекар.

„Няма глоба, няма нищо и хората си позволяват и още, и още. Такива думи чух. Където се стараем ние с малък персонал да се грижим за всички доколкото можем, това отношение просто убива всякакво желание за работа. Не знам докъде трябва да се стигне? Да има убит лекар, за да се вземат мерки ли?“, допълни той.

За случая е подаден сигнал в прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя ,,загрижения,, защо не е отишъл в частна болница
25
2
 
2
 
! Отговори
За един лекар говоря преди 3 години
Един път и аз исках да набия един лекар щото влизам вътре, културно, казвам Добър вечер. Обяснявам проблема. Подавам картона да прочете, срещу какво има алергии детето и оня като го хвърли на масата с изречението "Аз да не съм криптограф тука да ви чета" и избухнах. Добре, че главната сестра беше човек на място та ми помогна иначе и мене щяха да ме дават по новините
24
6
 
3
 
! Отговори
Гербав преди 3 години
т.е. държал се е като Баце на пресконференция, интелигентно с доводи и обосновка се е опитал да обясни на доктора, който явно трудно разбира български, че трябва да си свърши работата.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KamKam 3А бащата , защото е съвсем кротък човечец , веднага ще прегърне идеята да преглеждат детето под звездите Даже най-вероятно щеше да се поогледа за някоя по-ярка звезда , и щеше да ги насочи натам да отидат
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KamKam 3 Aма ,разбира се . Навремето през войните как са оперирали в палатки на фронтовата линия .В Индия примерно е пълно със зъболекари , предлагащи услуги директно на улицата какви са тези глезотии- болници , спешни кабинети и всякакви такива Една свещ е достатъчна да се свети
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Ако обичате, не измествайте (удобно за вас) темата за агресията и ругатните срещу лекарите в Силистра, към други теми, любими на расистката част от аудиторията.Има достатъчно други места да повдигате този ваш щекотлив въпрос.Особено ако се окаже, че нападателят е от чистикръвните, истински, правоверни българи.
20
2
 
1
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
Абсолютно.В тесния смисъл на очен преглед,тези условия са наистина необходими.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KamKamНе, по телефона няма как да се направи преглед. Бъркате предварителното информиране с преглед, който задължително изисква физическа обсервация на пациента. И която няма как да се извърши ефективно посред нощ, извън болничното заведение, където липсват не само необходимите инструменти и уреди, но дори елементарно осветление. Вероятно не сте забелязали, че след 24:00 е доста тъмно. Не е зле да го забележите.Толкова по въпроса за невежеството.
18
3
 
10
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Да си ругае водопроводчика ли? Явно ни си виждал "къщите", където живеят индивидите, чиито етнокултурни особености вкючват диалог с крясъци и юмруци. Там НЯМА водопровод. И баня няма, и тоалетна също. Пере се на близката чешма. Говоря от лични наблюдения, работата ми е такава.
17
3
 
1
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
До 18Невежеството не е извинение.Очен преглед започва и по телефона..в по-широкия смисъл.А на коментара за психиатрия,това говори повече за автора.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KamKam Очен преглед , който започва навън, след 24:00? Сугурен ли сте, че сте лекар? Или по-скоро пациент на едни специфични заведения с психиатричен профил?
15
1
 
2
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
Сарказъм,защо?Дебатът е хубаво нещо.Иначе ще си повтаряме мненията
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един промит от мангъров мозък, ходи му обясни защо се прави дезинфекция след като той знае че няма никакви вируси и те са напълно безобидни.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не вика и не ругае така гражданинът без име на автомонтьора или на водопроводчика си?Отговорете си сами
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен 7 преди 3 години
До KamKamДобре, колега, надявам се поне, че не си извършвала анамнеза, стаус, респективно изписвала терапия, навън, посред нощ, под блещукащите звезди (в контекста на коментара ти). На мен ми се е случвало, но съм израждал родилка, в парка, но това е друго. Както и да е!
11
1
 
11
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
До 8Без нищо лично.Преглед започва с анамнеза,което СИ длъжен да знаеш.Любезно отношение пък заглушава гняв.Работила съм в спешно отделение повече от 10 години ,като лекар.И компютър са хвърляли интоксикирани пациенти,и са ме псували пияни други.Тук изразявам мнение.
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекари и медицински сестри са много лоши хора. Държат се нагло с пациентите. Надменно. То те по цял ден гледат счупени кости, кървави хора, болести... няма как да не си вкоравят сърцето иначе ако продължават да са добродушни - няма да издържат. обикновени хора са. но това не ги оправдава - пак са лоши в отношението си към другите, по неволя, като защитна реакция.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото правилно нещо което е направил че е е снимал на видео Това винаги помага за да се разбере какво е било Макар че в случая видеото май ще действа срещу него
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После ревете що няма кой да ви лекува и лекарите бягат в чужбина. И разбира се ако беше споменат етноса на родителя коментарите щяха да са от друг тип...
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакъв неадекват стои пред компа цял ден и дебне темите за да напише нещо расистко