Баща с дете обижда, ругае лекарите в Спешното в Силистра

Това е поредният случая на агресия спрямо медици
31
Баща с дете обижда, ругае лекарите в Спешното в Силистра
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден случай на саморазправа с лекари. Този път от спешния център на МБАЛ в Силистра. Дежурният екип е обиждан и унижаван от гражданин, който снимал скандала с телефона си, а впоследствие качил кадрите в социалните мрежи с нови обиди към лекарите.

Инцидентът е станал по време на нощно дежурство в Спешното отделение в началото на седмицата. Малко след полунощ д-р Бейти Насуф и сестрите излезли навън, докато трае задължителната дезинфекция заради епидемията от коронавирус. В това време влязъл гражданин с дете, който вместо да изчака, започнал скандал, разказа д-р Насуф.

„Ядосан господин, с телефон снима, говори агресивно, обижда. Не ми посегна, не се стигна дотам. Полицията и охраната дойдоха бързо, обаче той като ги видя, още повече започна да вика, да крещи“, каза той пред БНР

Охраната извела бащата, а лекарят прегледал детето.

„Имаше оплакване болка в окото. Спешно състояние нямаше“, обясни медикът.

На агресивния баща е съставен предупредителен протокол. Това не е първият случай в Спешното, разказва младият лекар.

„Няма глоба, няма нищо и хората си позволяват и още, и още. Такива думи чух. Където се стараем ние с малък персонал да се грижим за всички доколкото можем, това отношение просто убива всякакво желание за работа. Не знам докъде трябва да се стигне? Да има убит лекар, за да се вземат мерки ли?“, допълни той.

За случая е подаден сигнал в прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KamKamВ МБАЛ Силистра, драги, няма спешна помощ, а спешно отделение към ДКБ, в което приоритетно се обслужват пациенти транспортирани от екипите на ЦСМП, и разбира се от самонасочили се пациенти! Не си длъжен да го знаеш, но е така. И обясни моля, как се извършва медицински преглед, в случая очен, посред нощ! Не бързай със заключенията си, първо помисли!
5
4
 
5
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
До 5Без да знаем фактите,не бива да сме критични нито към едната нито към другата страна.Малко разбиране не от вреда,отколкото само да критикуваме.
4
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз с майка, също съм обиждал и рогал лекарите в повече от една болница. Не е достатъчно!
3
2
 
17
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Утре ще е притеснен как учат детето му и ще скача на доктори.После ще е притеснен как го хранят и ще скочи и на сервитьорка.После ще е притеснен и дъщеря ти как го обслужва и нея ще снима и нарита.Той от притеснение човека. Ще му влезеш в положението!
2
21
 
6
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
Бащата е бил притеснен.Вместо да му обяснат, че се дизенфикцира(ако е вярно разбира се) и да започват да разговярят относно детето,най- вероятно са го игнорирали.Все пак е спешна помощ!! Не спираш работа !!Можеха да обяснят на чавека и да започнат прегледа и отвън.А това че не е имала нищо спешно са го установили по-късно,не е нужно да се споменава.
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Силистра няма никакви медици а малкото останали работят за под 1000 лева и накрая получават бонус като това от новината !