Карантина в детска градина в Панагюрище заради COVID-19

С положителна проба е четиригодишно дете
20 юни 2020 11:16, Елка Василева
6
Карантина в детска градина в Панагюрище заради COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Под 14-дневна карантина е поставена една от групите на детска градина „Пролет“ в Панагюрище.  Причината е положителна проба на COVID-19 на четиригодишно дете. В цялото детско заведение е направена пълна дезинфекция.

От понеделник ще бъде тестван целия персонал на детското заведение, както и децата, но със съгласието на родителите им. Разходите по масовото тестване ще поеме общината, обяви кметът Никола Белишки.

Под карантина са поставени още 14 души, близки на семейството, предаде БНР. Случаят няма връзка със заразената служителка от паспортното звено в полицията в Панагюрище. Там под карантина са поставени 11 души.

В понеделник местната болница, която разполага с референтна лаборатория за изследване на коронавируса, ще сключи договор със Здравната каса .

Така здравното заведение ще поеме половината от разходите на тестовете на гражданите на Панагюрище, които по някаква причина трябва да се изследват за COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
А преди 3 години
Казват, че София била огнище. Колко живеят в Панагюрище и колко в София? На глава от населението колко заразени се падат от двата града? Важното е истериите да не свъшват.
4
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 3 години
Относно първият коментар ,бих искала да попитам хрумвало ли ви е ,че може да няма как да разчитат хората на друга помощ. Аз имам малко дете и съм без работа на този етап и я гледам вкъщи ,не съм я пускала на градина. Познавам много семейства без възможност да оставят децата на роднини и дори такива изгубили работата си ,защото гледат децата си и не ги пускат на детска.Не искам да влизам в конфликт с никого,но не винаги детето е пуснато ,защото на родителите не им се занимава!
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Ми ти правехме само малкуту, шит много грозну ... мааа гулямуту *** пазимиии!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямото "парти" от хотелите, както и барове, дискотеки тепърва предстои.
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казаха им - не си давайте децата ще ги заразят. *** -"не бал съм ги и вирусите давам си детето. Сега ще ви подложат децата на всевъзможени експеременти тестове и тн